Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Νομού Σερρών

Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε σήμερα και στις...

Πυρκαγιά σε κορυφογραμμή στο Παγγαίο μεταξύ Πρώτης και Ροδολίβους

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που...

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 7η SEREXPO 2023

Με εντυπωσιακό τρόπο, παρουσία χιλιάδες κόσμου, έπεσε η αυλαία της SEREXPO 2023 , την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, και το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός πέρασε στην ιστορία. Μετά την, κατά γενική ομολογία, τεράστια επιτυχία της διοργάνωσης αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, που για...


Στόχος του 2009 η αξιοποίηση του ακινήτου της δημοτικής αγοράς στην πλατεία Εμπορίου
dimarxio.jpgparatiritis«Η πόλη των Σερρών συγκαταλέγεται στην πραγματικά πολύ μικρή ομάδα πόλεων της χώρας, που διαθέτουν σπουδαίες υποδομές οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής ανάπτυξης».
Τα παραπάνω επισημαίνει ο Δήμαρχος Σερρών κ. Ιωάννης Βλάχος, μετά τον ορισμό των νέων αντιδημάρχων, ξεκαθαρίζοντας ότι το νέο σχήμα που αναλαμβάνει τους νευραλγικούς τομείς του Δήμου θα βασιστεί σ’ αυτές προκειμένου να συνεχιστεί η πορεία για την εξασφάλιση ακόμη περισσότερων.

Ειδικότερα ο Δήμαρχος τονίζει:
dimarhos_vlahos.jpg«Ο Δήμος μας διαθέτει πλήρως ανανεωμένα δίκτυα ύδρευσης-αποχέτευσης (ξεχωριστά για όμβρια ύδατα και για λύματα), δεξαμενή υποδοχής βοθρολυμάτων, μεγάλο Σταθμό Βιολογικού Καθαρισμού και Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων-ΧΥΤΑ (τον μοναδικό στο Νομό κι έναν από τους λίγους σε πανελλαδικό επίπεδο).
»Επίσης, οι Σέρρες είναι μία από τις λίγες πόλεις της Ελλάδας, στην οποία έχει αρχίσει η εγκατάσταση δικτύου τηλεθέρμανσης και παροχής φυσικού αερίου, ενώ ολοκληρώνεται και η κατασκευή πλήρους δικτύου οπτικών ινών. Μπορεί οι δημότες να ταλαιπωρούνται από τις σχετικές εργασίες, αλλά τα παραπάνω αποτελούν σημαντικότατα έργα υποδομής για το μέλλον του τόπου μας.
»Προς την κατεύθυνση προβολής κι ανάδειξης της πόλης των Σερρών σε πόλο έλξης τουριστών συμβάλει και το επιστημονικά οργανωμένο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου μας, με τα πλουσιότατα εκθέματά του από την χλωρίδα και την πανίδα του Νομού.
Τα παραπάνω αποτελούν μόνον λίγα από τα πολλά, στα οποία θα μπορούσα να αναφερθώ ως Δήμαρχος, αλλά θα ήθελα να εστιάσω σ’ αυτά που έχει κιόλας δρομολογήσει η δημοτική αρχή για τον χρόνο αυτό.
Η αλλαγή στο σχήμα διοίκησης του Δήμου σηματοδοτεί την έναρξη μίας νέας περιόδου, εξωστρέφειας και παραγωγής έργου, καθώς δρομολογούνται μεγάλα και ιδιαίτερης σημασίας έργα για την πόλη των Σερρών».

Τέτοια είναι:
     η αξιοποίηση του ακινήτου της δημοτικής αγοράς στην πλατεία Εμπορίου,
     η κατασκευή χώρων στάθμευσης (parking), όπισθεν του Νομαρχιακού Καταστήματος,
     η απόδοση το σερραϊκό λαό των στρατοπέδων,
     το νέο ιδιόκτητο κτίριο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ),
     η αναμόρφωση του κέντρου της πόλης με την κατασκευή πρωτεύοντα οδικού άξονα (Μεγάλου Αλεξάνδρου-Αρχιεπισκόπου Μακαρίου-Εθνικής Αντίστασης-Αυτοκράτορα Βασιλείου-Ελευθερίου Βενιζέλου),
      η ανακατασκευή της οδού Γεωργίου Παπανδρέου,
     η Κατασκευή κυκλικών κόμβων,
     η ανάπλαση όψεων Δημαρχιακού Μεγάρου,
     η ανάπλαση πεζοδρομίων κεντρικών οδικών αξόνων,
     η δημιουργία πάρκου στην περιοχή οδών Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄ και Αποστολίδη,
     η ανάπλαση των οδών Περιστέρη Κωστοπούλου και Τσαλοπούλου,
     η κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στον Άγιο Ιωάννη,
     η ανάδειξη των υδάτινων στοιχείων στον Άγιο Ιωάννη,
     οι αναδασώσεις στους χείμαρρους Αγίου Γεωργίου και Αγίων Αναργύρων,     
     η κατασκευή πεζογέφυρας στην οδό Νικομηδείας,
     η επέκταση του ΧΥΤΑ Δήμου Σερρών,
     ο εκσυγχρονισμός συστήματος φωτεινής σηματοδότησης-Κέντρου Ελέγχου & Ρυθμίσεων Κυκλοφορίας.

Τέλος, ο Δήμαρχος, αναφερόμενος στις πρόσφατες αλλαγές στις αντιδημαρχίες, επισημαίνει:
«Επιδίωξή μου είναι η δημιουργία προοπτικών για μια ανθρώπινη πόλη. Με ουσιαστική εργασία, με πρωτοβουλίες προχωρούμε μπροστά με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου και των συμπολιτών».

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 393 επισκέπτες