Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Νομού Σερρών

Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε σήμερα και στις...

Πυρκαγιά σε κορυφογραμμή στο Παγγαίο μεταξύ Πρώτης και Ροδολίβους

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που...

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 7η SEREXPO 2023

Με εντυπωσιακό τρόπο, παρουσία χιλιάδες κόσμου, έπεσε η αυλαία της SEREXPO 2023 , την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, και το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός πέρασε στην ιστορία. Μετά την, κατά γενική ομολογία, τεράστια επιτυχία της διοργάνωσης αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, που για...


papandreou_elpida.jpgΔριμεία κριτική στην Κυβέρνηση άσκησε από τις Σέρρες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στην κεντρική του ομιλία, όπου αναφέρθηκε εκτενώς στην αγροτική πολιτική και στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τους αγρότες και την πρόταση μέτρων για την οικονομική ανακούφισή τους. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας – μεταξύ άλλων – ότι εγκατέλειψε τους αγρότες στο εσωτερικό και δεν τους υπερασπίστηκε στο εξωτερικό. Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε πως τέσσερις είναι οι βασικοί άξονες τις πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στον αγροτικό τομέα.
1.Αποτελεσματική προστασία του αγροτικού εισοδήματος και συνέχιση των κοινοτικών ενισχύσεων και μετά από το 2013.
2.Εκσυχρονισμός των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και προγράμματα για νέους αγρότες, με αύξηση των δημοσίων επενδύσεων.
3.Κίνητρα για νέες συλλογικές δομές, έλεγχο της αγοράς και χτύπημα των καρτέλ.
4.Επίκεντρο είναι ο άνθρωπος, επίκεντρο είναι ο αγρότης .
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διατύπωσε οκτώ δεσμεύσεις σε μια συμφωνία – όπως είπε- εμπιστοσύνης της Πολιτείας με τον αγροτικό κόσμο και πρότεινε τη λήψη 10 άμεσων μέτρων οικονομικής ανακούφισης και στήριξης του εισοδήματος των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Μεταξύ αυτών η διοχέτευση ένα δις ευρώ από το συνολικό ποσό των 28 δις που δίνεται για τις τράπεζες να διοχετευτεί στον αγροτικό τομέα για την κάλυψη των βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων αγροτικών δανείων της περιόδου 2009 – 2010. Ο κ. Παπανδρέου καταδίκασε τους πολύνεκρους βομβαρδισμούς και τις επιχειρήσεις στη Γάζα, ζήτησε την άμεση κατάπαυση του πυρός και των εχθροπραξιών και εξέφρασε την αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον Παλαιστινιακό λαό. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην έντονη προκλητική τουρκική δραστηριότητα στο Αιγαίο καταδικάζοντας και καταγγέλλοντας το γεγονός, τονίζοντας πως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Ο κ. Παπανδρέου σχολίασε και τον πρόσφατο ανασχηματισμό, λέγοντας πως είναι χωρίς σοβαρό σχέδιο για τον τόπο «Είναι σαν να αλλάζεις κωπηλάτες, αλλά να συμβουλεύεσαι την ίδια χαλασμένη πυξίδα» είπε χαρακτηριστικά.
Στο πλαίσιο της παραμονής του ο κ. Παπανδρέου στις 12 χθες το μεσημέρι επισκέφθηκε στο Δ.Δ. Αναγέννησης ορυζόμυλο και αποθήκη με αδιάθετα αγροτικά προϊόντα, ενώ στις 13:30 είχε στο Διοικητήριο συνάντηση με τον Νομάρχη Σερρών και εκπροσώπους αγροτών.
Πηγή Ert online

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 366 επισκέπτες