Αναβίωσε το έθιμο της πυροβασίας - Τα “Αναστενάρια” στην Αγία Ελένη Σερρών

Ένα ιδιότυπο και παμπάλαιο λατρευτικό έθιμο, που...

Δρομολογείται εγκατάσταση οικίσκου στον Προμαχώνα για την πάταξη του παραεμπορίου

Tην εγκατάσταση οικίσκου στον τελωνιακό σταθμό...

Εντυπωσιακά εγκαίνια για το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξενάκης»

Με μία λαμπρή και συγκινητική τελετή εγκαινιάστηκε το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Πινακοθήκη «Κωνσταντίνος Ξενάκης» στις Σέρρες από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, της Γενικής Γραμματέως...


serreslife

Οδυνηρή έκπληξη χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά του υπουργού Παιδείας γύρω από το μάθημα των θρησκευτικών ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος. Σε δήλωση του ο τοπικός ιεράρχης σημείωσε ότι ο κ. Φίλης καταφέρεται με άδικο τρόπο, διαχρονικά, κατά της εκκλησίας, που είναι, όπως τόνισε, η τροφός αυτού του γένους και της πατρίδας.

Ανιστόρητους χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς του κ. Φίλη, υποστηρίζοντας ότι προσβάλλουν και την ιστορική μνήμη, το φιλότιμο και την ευαισθησία πρωτίστως του λαού.

«Εμείς ως εκκλησία δεν μνησικακούμε πάντοτε πορευόμαστε με βάση το λόγο του Χριστού μετά συγχωρήσεως αλλά, όμως δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί σε μια τέτοια κατάφορη παράβαση της αληθείας».

Ο κ. Θεολόγος έκανε λόγο για «απαράδεκτα άνισε μεταχείριση απέναντι στο ορθόδοξο δόγμα και στα υπόλοιπα δόγματα ή θρησκείες. Δηλαδή ο ρωμαιοκαθολικός ο Εβραίος ο μουσουλμάνος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το δάσκαλο που θα κάνει το μάθημα που αυτός θέλει. Αυτό το δικαίωμα το στερείται ο Ορθόδοξος . Είναι αυτό νόμιμο, είναι δημοκρατικό;»

Πηγή: Εφημερίδα Η Πρόοδος

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 206 επισκέπτες