Αναβίωσε το έθιμο της πυροβασίας - Τα “Αναστενάρια” στην Αγία Ελένη Σερρών

Ένα ιδιότυπο και παμπάλαιο λατρευτικό έθιμο, που...

Δρομολογείται εγκατάσταση οικίσκου στον Προμαχώνα για την πάταξη του παραεμπορίου

Tην εγκατάσταση οικίσκου στον τελωνιακό σταθμό...

Εντυπωσιακά εγκαίνια για το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξενάκης»

Με μία λαμπρή και συγκινητική τελετή εγκαινιάστηκε το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Πινακοθήκη «Κωνσταντίνος Ξενάκης» στις Σέρρες από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, της Γενικής Γραμματέως...


serreslife

Φανερά ενοχλημένος από το κάλεσμα προσευχής του Μουεζίνη μέσα στην Αγία Σοφιά εμφανίστηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος σε δηλώσεις του στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό «ΤΗΛΕ Επιλογές».

''Είναι κάτι το οποίο μας ενοχλεί πάρα πολύ, για να χρησιμοποιήσω τον πιο ήπιο χαρακτηρισμό'' τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

''Η Αγιά Σοφιά δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός, είναι μια σειρά γεγονότων τα οποία έχουν ξεκινήσει εδώ και κάποια χρόνια και τα οποία δείχνουν έναν σαφή προσανατολισμό της γείτονος χώρας. Άλλα δύο μεγάλα χριστιανικά μνημεία (Αγία Σοφία στην Τραπεζούντα και Αγία Σοφία στη Νίκαια της Βιθυνίας) με αποφάσεις της κυβέρνησης της Άγκυρας έχουν γίνει τζαμιά'' συμπλήρωσε ο κ. Θεολόγος.

''Η πατρίδα μας πάντοτε επιθυμούσε να έχει σχέσεις καλής γειτονίας με όλα τα κράτη, πολλές φορές ξεχνώντας και το τι αυτή η πατρίδα έχει υποφέρει από όλα τα γειτονικά κράτη τα οποία περιβαλλόμεθα. Πρέπει να γνωρίζουμε την ιστορία μας, πρέπει να συγχωρούμε αλλά δεν πρέπει να λησμονούμε'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Σερρών.

Για την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης ο κ. Θεολόγος ανέφερε ότι θα ήθελε από την κάθε ελληνική κυβέρνηση να είναι πιο απαιτητική και όπου χρειάζεται να υψώνει και τον τόνο της φωνής της.

''Αυτή η πατρίδα, η Ελλάς είναι μία μεγάλη πατρίδα σε προσφορά, σε πολιτισμό σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ολόκληρη η ανθρωπότητα πρέπει να σέβεται την Ελλάδα''δήλωσε ο κ. Θεολόγος.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: ''Δεν είμαστε διαχειριστές ενός ενδόξου παρελθόντος, αλλά πρέπει να είμαστε επάξιοι συνεχιστές. Αυτό έχω να πω και ο νοών νοείτω, και αυτό αφορά σε όλους μας, εάν το καράβι που ονομάζεται Ελλάς βουλιάξει θα έχουμε ευθύνη όλοι μας, είτε κάποιος είναι στο κατάστρωμα, είτε κάποιος είναι στο αμπάρι''.

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Πηγή: romfea.gr

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 440 επισκέπτες