Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Νομού Σερρών

Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε σήμερα και στις...

Πυρκαγιά σε κορυφογραμμή στο Παγγαίο μεταξύ Πρώτης και Ροδολίβους

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που...

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 7η SEREXPO 2023

Με εντυπωσιακό τρόπο, παρουσία χιλιάδες κόσμου, έπεσε η αυλαία της SEREXPO 2023 , την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, και το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός πέρασε στην ιστορία. Μετά την, κατά γενική ομολογία, τεράστια επιτυχία της διοργάνωσης αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, που για...


Δριμεία απάντηση στους επικριτές του
kalaitzis_sakis_nea.jpgelvima.gif'Οσοι επιβουλεύονται την καρέκλα του Προέδρου ας κάνουν υπομονή μέχρι τις επόμενες εσωκομματικές εκλογές, σύμφωνα με το καταστατικό ''. Με τις παραπάνω φράσεις και με την επανάληψη της πρότασης δεν '' συντρέχουν λόγοι παραίτησής μου'' ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σερρών, Αθαν.Καλαϊτζής, έδωσε χθες δημόσια απάντηση σε όσους -δημόσια ή παρασκηνιακά- τις τελευταίες μέρες θέτουν θέμα παραιτήσεώς του από την ηγεσία του κομματικού οργάνου.

Η εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση των δύο Σερραίων που αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν πολιτιστικούς συλλόγους γυναικών, τα σχόλια και οι ποικίλες αντιδράσεις που ακολούθησαν δημιούργησαν ένα αρνητικό σε βάρος του κλίμα, που έγινε ακόμη πιο δυσμενές, ύστερα και από την επιστολή του αντιπροέδρου του κομματικού οργάνου Αθαν.Μπάρκα με αίτημα την σύγκλιση των μελών της ΝΟ.Δ.Ε εντός πέντε ημερών και θέμα την άρση εμπιστοσύνης και αίτημα παραίτησής του από το αξίωμα προέδρου. Μάλιστα ως έκφραση δυσαρέσκειας επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί και η παραίτηση από το αξίωμα του γραμματέα της Ν.Δ. του Γιάννη Καλογερούδη, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δηλώνει αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις.
'' Από την πρώτη στιγμή δημοσιοποίησης των καταγγελιών για την απόπειρα απάτης παρακολουθούμε με το δικηγόρο μου την υπόθεση και μόλις έχουμε την απόφαση του δικαστηρίου και τα πρακτικά των καταθέσεων θα node_nea_grafeia.jpgπροχωρήσουμε σε μηνύσεις. Αλλωστε η γραπτή δήλωσε, που από την πρώτη στιγμή έκανα, ήταν ενδεικτική των προθέσεών μου. Οσον αφορά την σύγκλιση της ΝΟΔΕ και την επιστολή του κ.Μπάρκα, σύμφωνα με το καταστατικό εκλέγομαι απευθείας από νομαρχιακή συνέλευση, οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε για σύγκλιση της ΝΟΔΕ και άρση εμπιστοσύνης. Οσο δε για την παραίτηση του κ.Καλογερούδη, προ μηνών ο ίδιος μου εξέφρασε τις προθέσεις του και την αδυναμία που έχει λόγω των αυξημένων επαγγελματικών του υποχρεώσεων. Μάλιστα , λόγω των αναγκών του κομματικού οργάνου, του ζήτησα να παραμείνει'' υποστήριξε , κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σερρών.
'' Οσοι έχουν στην σκέψη τους ότι η Ν.Δ. είναι ένα κόμμα που μπορούν να το παραγκωνίσουν ή είναι ένα σημείο αναφοράς για ολίγους, κάνουν λάθος. Οσοι θέλουν κλίκες ή επιχειρούν εσωτερικές τριβές θα καταδειχθούν και θα απομονωθούν. Δεν θα ανεχτώ φαινόμενα εσωστρέφειας ή προβλήματα στην λειτουργία του οργάνου'' δήλωσε επιχειρώντας να στείλει μήνυμα σε όσους επιχειρούν να τον πλήξουν. Μάλιστα οριοθέτησε το χρονικό διάστημα εμφάνισης των πρώτων εσωπαραταξιακών προβλημάτων, κατά τη διάρκεια του προηγούμενου καλοκαιριού, ''φωτογραφίζοντας'' κομματικό στέλεχος που είχε άμεση σχέση με τα γραφεία της ΝΟΔΕ.
'' Οταν χτυπάς το θεσμό του Προέδρου, δεν χτυπάς μόνο το πρόσωπο, αλλά και τη Ν.Δ.'' συμπλήρωσε με νόημα, τονίζοντας με έμφαση την πορεία του έργου του κομματικού οργάνου από την σύστασή του ως σήμερα, την καθημερινή του επαφή με τις περιφερειακές οργανώσεις και τη βάση των στελεχών, όπως και την αγαστή συνεργασία του με τους τοπικούς βουλευτές για την επίλυση των προβλημάτων του Ν.Σερρών , την προβολή του έργου της Ν.Δ. και την στήριξη του Πρωθυπουργού.
Στο ερώτημα εαν υπάρχουν ηθικοί λόγοι που επιβάλουν την παραίτησή του, ήταν κατηγορηματικός: '' θα υπήρχαν λόγοι ευθιξίας, εαν ο τρόπος που λειτουργούσα έθιγαν τις αρχές του κόμματος'', δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ θυμίζοντας την πορεία της οικογένειά του και την προσφορά της στο κόμμα, αποδοκίμασε την προσπάθεια, που επιχειρείται για την ηθική σπίλωση του ονόματός του.
Θ.Κ.

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 222 επισκέπτες