Αναβίωσε το έθιμο της πυροβασίας - Τα “Αναστενάρια” στην Αγία Ελένη Σερρών

Ένα ιδιότυπο και παμπάλαιο λατρευτικό έθιμο, που...

Δρομολογείται εγκατάσταση οικίσκου στον Προμαχώνα για την πάταξη του παραεμπορίου

Tην εγκατάσταση οικίσκου στον τελωνιακό σταθμό...

Εντυπωσιακά εγκαίνια για το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξενάκης»

Με μία λαμπρή και συγκινητική τελετή εγκαινιάστηκε το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Πινακοθήκη «Κωνσταντίνος Ξενάκης» στις Σέρρες από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, της Γενικής Γραμματέως...


serreslife

Μετά την τοποθέτηση του Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου στην Τηλεόραση ''ΕΠΙΛΟΓΕΣ'' να φιλοξενήσει πρόσφυγες τόσο στο ίδρυμα όσο και στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης, την Τρίτη 15/3 και ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για κάτι τέτοιο στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Αν τεθεί τέτοιο θέμα, εδώ είμαστε να το δούμε».

Ο Μητροπολίτης Σερρών παράλληλα κατά την διάρκεια των δηλώσεων του, διερωτήθηκε για τον ρόλο της Ευρώπης, της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης.

Την ίδια ώρα συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των Σερραίων πολιτών στο κάλεσμα της Ιεράς Μητρόπολης για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας σε μια μόλις εβδομάδα.

Η ανθρωπιστική βοήθεια θα φτάσει δια μέσω των Ιερών Μητροπόλεων Κιλκίς και Ηγουμενίτσας στους πρόσφυγες μιας και εκείνες έχουν αναλάβει τον ρόλο του συντονιστή στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει η Εκκλησία της Ελλάδα για τους πρόσφυγες.

Δείτε το βίντεο απο το TV Επιλογές:

Πηγη: romfea.gr

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 233 επισκέπτες