Αναβίωσε το έθιμο της πυροβασίας - Τα “Αναστενάρια” στην Αγία Ελένη Σερρών

Ένα ιδιότυπο και παμπάλαιο λατρευτικό έθιμο, που...

Δρομολογείται εγκατάσταση οικίσκου στον Προμαχώνα για την πάταξη του παραεμπορίου

Tην εγκατάσταση οικίσκου στον τελωνιακό σταθμό...

Εντυπωσιακά εγκαίνια για το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξενάκης»

Με μία λαμπρή και συγκινητική τελετή εγκαινιάστηκε το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Πινακοθήκη «Κωνσταντίνος Ξενάκης» στις Σέρρες από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, της Γενικής Γραμματέως...


serreslife

Το βράδυ της Παρασκευής, 30 Ιανουαρίου, λίγη ώρα πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιττας του Επιμελητηρίου Σερρών. Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος ΜητροπολίτηςΣερρώνκαι Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος υποστήριξε ότι η πατρίδα μας βρίσκεται “επί ξηρού ακμής” και ευχήθηκε να δημιουργηθούν  συνθήκες ανάκαμψης  , για την δε επιχειρηματική κοινότητα να οπλιστεί με υπομονή ώστε να αντέξει τις οικονομικές δυσκολίες που ορθώνονται μπροστά της.« Πέρασαν οι εποχές των προχειροτήτων, χρειάζεται να εφαρμοστούν ρεαλιστικά σχέδια» σημείωσε ο Σεβασμιώτατος και επανέλαβε ότι χρέος όλων μας είναι να στηρίξουμε τη σερραϊκή αγορά και ενωμένοι να προχωρήσουμε με καινοτόμες ιδέες που θα δώσουν πνοή στην επιχειρηματικότητα.

Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Χρήστος Μέγκλας ο οποίος ευχαρίστησε τον σεβασμιώτατο για την ανταπόκριση του να ευλογήσει την βασιλόπιττα του Επιμελητηρίου. Τον συνεχάρη για το κοινωνικό έργο που επιτελεί η Μητρόπολη στο οποίο αρωγός είναι και η επιχειρηματική κοινότητα των Σερρών. Έστειλε αγωνιστικό μήνυμα λέγοντας ότι στόχος του ΕΒΕ είναι η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. « Δυστυχώς οι προτάσεις μας δεν εισακούγονται στην πολιτεία , αλλά δεν το βάζουμε κάτω, θα δουλέψουμε, θα παλέψουμε γιατί το φορτίο που έχουμε επωμιστεί είναι μεγάλο. Το εργατικό δυναμικό είναι μικρό αριθμητικά για να θρέψει τα παιδιά και τους συνταξιούχους στην πατρίδα μας» ανέφερε. Τέλος ο πρόεδρος του ΕΒΕ Χρήστος Μέγκλας υποσχέθηκε ότι η διοίκηση του Επιμελητηρίου και το 2015 θα συνεχίσει να στηρίζει με προτάσεις και διεκδικήσεις τη σερραϊκή επιχειρηματική κοινότητα.

Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 440 επισκέπτες