Αναβίωσε το έθιμο της πυροβασίας - Τα “Αναστενάρια” στην Αγία Ελένη Σερρών

Ένα ιδιότυπο και παμπάλαιο λατρευτικό έθιμο, που...

Δρομολογείται εγκατάσταση οικίσκου στον Προμαχώνα για την πάταξη του παραεμπορίου

Tην εγκατάσταση οικίσκου στον τελωνιακό σταθμό...

Εντυπωσιακά εγκαίνια για το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξενάκης»

Με μία λαμπρή και συγκινητική τελετή εγκαινιάστηκε το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Πινακοθήκη «Κωνσταντίνος Ξενάκης» στις Σέρρες από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, της Γενικής Γραμματέως...


serreslife

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον εμπορικό κόσμομε κυρίαρχο αυτό της κατάργησης των αργιών στην λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.

Στο Επισκοπείο δέχθηκε την Τρίτη το απόγευμα ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος τους προέδρους των Σωματείων της ΟΕΒΕΣ Σερρών και τα μέλητης Διοίκησης της ΟΕΒΕΣΣ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν αίτησης των προέδρων των σωματείων και της διοίκησης της ΟΕΒΕΣ.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον εμπορικό κόσμομε κυρίαρχο αυτό της κατάργησης των αργιών στην λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Σερρών,Σώτος Κοτσαμπάς σε δηλώσεις του στη «Σ» αναφερόμενος στην συνάντηση με τον σεβασμιότατο μητροπολίτη ,δήλωσε «Επισκεφτήκαμε τον σεβασμιότατο μητροπολίτη μας για να συζητήσουμε για διάφορα προβλήματά της αγοράς,αλλά κυρίως για την κατάργηση των αργιών και ιδιαίτερα αυτών που έχουν θρησκευτικό χαρακτήρα. Για την αγορά των Σερρών έχουν καταργηθεί οι αργίες του Αγίου Πνεύματος ,της 29ης Ιουνίου και των Ταξιαρχών. Προτείναμε να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Διοικητήριο, όπου θα είναι καλεσμένοι οιτρεις μητροπολίτες των Σερρών, οι βουλευτές μας, οπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρώνκαινα συζητηθεί το θέμα και να ζητήσουμε από τους βουλευτές να πιέσουν την κυβέρνηση να επανέλθει το θέμα των αργιών στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας , η οποία θα καθορίζει τις τοπικές αργίες ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περιοχής. Προτείναμε να πραγματοποιηθεί η σύσκεψη εντός των επόμενων δέκα ημερών».

«Ο σεβασμιότατος μας, συμφώνησε με την πρότασή μας και υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει για την επιτυχία της. Ευχαρίστησε δε,όλο τον εμπορικό κόσμο που κράτησε την αγορά κλειστή στην εορτή του Αγίου Πνεύματος» ανέφερε ο κ. Κοτσαμπάς.

Δήμητρα Μετόκη

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 220 επισκέπτες