Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Νιγρίτα Σερρών – Έξι συλλήψεις

Δυο ανήλικοι τραυματίστηκαν, μετά από συμπλοκή...

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην κοιλάδα Αγίας Βαρβάρας Σερρών

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε ένας...

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στις Σέρρες

Με λαμπρότητα, μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και σύμμαχο τον καλό καιρό εορτάστηκε τη Δευτέρα στις Σέρρες η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

koutmeridis_stathisΤην Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009, ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ Ν. Σερρών Στάθης Κουτμερίδης, παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου, εφ΄όλης της ύλης στα Σερραικά Μ.Μ.Ε.
Τα θέματα που  απασχόλησαν την συνέντευξη του  κ.Κουτμερίδη, αφορούσαν την πολιτική κεντρική σκηνή καθώς και ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Για την κεντρική πολιτική σκηνή

Ο βουλευτής αναφέρθηκε κυρίως στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, οι οποίες δίνουν προβάδισμα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ, με καταλληλότερο τον κ. Γ. Παπανδρέου ως πρωθυπουργό, τονίζοντας τον έντονο προβληματισμό του κ. Κ. Καραμανλή  για πρόωρες εκλογές ή ανασχηματισμό.

"Οι  δημοσκοπήσεις όλο  αυτό το χρονικό  διάστημα δείχνουν  ένα συνεχές προβάδισμα  του ΠΑΣΟΚ έναντι  της Νέας Δημοκρατίας,  υπάρχει μια σαφή  βελτίωση όλων  των ποιοτικών  χαρακτηριστικών  στις δημοσκοπήσεις.  Παράλληλα το κάστρο  της Νέας Δημοκρατίας,  το ισχυρό της χαρτί ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής και αυτό κατέρρευσε. Φαίνεται κατάλληλος πρωθυπουργός της χώρας μας ο κ. Παπανδρέου.

Εμείς στο ΠΑΣΟΚ βλέπαμε  τις δημοσκοπήσεις, δεν πανηγυρίζαμε αλλά αυτό που κάναμε με περισυλλογή  με περίσκεψη να ασχοληθούμε με την κατάθεση ενός αξιόπιστου και κοστολογημένου προγράμματος ώστε να κερδίσουμε το μεγάλο στοίχημα του ελληνικού λαού. Το μεγάλο στοίχημα για μας είναι ,η θετική ψήφος του Έλληνα πολίτη, δεν ζητάμε την εξουσία επειδή οι πολίτες απορρίπτουν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αυτό είναι δεδομένο και αδιαμφισβήτητο, αυτό που θέλουμε είναι να πάρουμε την θετική γνώμη και την θετική ψήφο του Έλληνα πολίτη. Το ΠΑΣΟΚ μετατρέπεται ξανά σε ένα μεγάλο λαϊκό πλειοψηφικό ρεύμα. Γίνεται και πάλι κίνημα λαού. Κλείνει ο κύκλος μιας δεξιάς παρένθεσης, κλείνει ο κύκλος ενός δράματος και ανοίγει ο κύκλος μιας νέας πορείας και προοπτικής για την χώρα μας .

Το  ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να κυβερνήσει, μέσα από την εμπειρία του παρελθόντος ,μέσα από τα λάθη και  τις αδυναμίες  του παρελθόντος και αφού έχει καταρτήσει ένα αξιόπιστο κυβερνητικό πρόγραμμα.

Δυστυχώς  η χώρα μας βιώνει μια πρωτόγνωρη πολιτική ρευστότητα ο κ. Καραμανλής πραγματικά βρίσκεται  σε δύσκολη θέση. Η λαϊκή παροιμία που λέει μπρος  γκρεμός και πίσω ρέμα απευθύνεται  απόλυτα στην κατάσταση που βρίσκεται ο κ. Καραμανλής.

Το  δίλλημα είναι  για τον κ. Καραμανλή  εκλογές η ανασχηματισμός . Μια διαχείριση με ήττα ή μια συντριβή. Δυστυχώς για την  χώρα μας η κυβέρνηση  βρίσκεται διασωληνομένη  στην εντατική.

Η κυβέρνηση βρίσκεται  πολιτικά και κλινικά σε χειμερία νάρκη. Νομίζω όποια παράταση χρόνου και να δοθεί στην κυβέρνηση με οποιονδήποτε ανασχηματισμό ή άλλες πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού δεν θα ωφελήσουν κανένα, δεν θα ωφελήσουν την ίδια την Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνησή της δεν θα ωφελήσουν πολύ περισσότερο τον ελληνικό λαό και την χώρα μας.

Νομίζω  αυτό που μπορούν  να κάνουν στην Νέα  Δημοκρατία είναι  από την συντριβή τους ν α προσπαθήσουν να διατηρήσουν την  στραπατσαρισμένη αξιοπρέπεια  τους"

Για τους Σερραίους Αγρότες

Για τους Σερραίους Αγρότες, ο βουλευτής, αναφέρθηκε στο ότι το εισόδημα των αγροτών συρρικνώθηκε απίστευτα και με φόρους και με επιπλέον έξοδα, όπως την σύνταξη των δηλώσεων ΟΣΔΕ, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά "Νομίζω ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τον πιο απαράδεκτο τρόπο εκδικείται τους Σερραίους αγρότες".

Για το Εργοστάσιο Ζαχάρεως στις Σέρρες

Παράλληλα, επέμενε  πως είναι θέμα χρόνου να κλείσουν τα εργοστάσια ζάχαρης, επισημαίνοντας πως η μέχρι πρότινος λειτουργία τους εντάσσεται στο πλαίσιο των  εκλογικών σεναρίων και της προεκλογικής περιόδου.

Για το Νοσοκομείο Σερρών

Ο κ. Κουτμερίδης  δεν παρέλειψε να αναφερθεί και  στο Νοσοκομείο Σερρών.

"Το  τελευταίο χρονικό  διάστημα στο νομαρχιακό  νοσοκομείο αυθαίρετα  η διοίκηση προχωρά  σε μετεγκατάσταση  ΩΡΥΛΑ με την Πνευμονολογική κλινική.

Μια απόφαση που δεν  πάρθηκε από το Δ.Σ. του νοσοκομείου,μια  απόφαση που θα φέρει προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.

Θέλω  να παρακαλέσω το Δ.Σ. να μην προχωρήσει σε αυτή την αυθαίρετη  αλλαγή, γιατί είναι  καταγεγραμμένη η απαίτηση 25 διευθυντών, σε σύνολο 27, δεν θέλουν την αλλαγή".

Όπως δήλωσε ο  βουλευτής, είναι μια προσχηματική δικαιολογία η δημιουργία εντατικής θεραπείας και η διοίκηση δεν πρέπει να χειραγωγηθεί από εξωτερικούς παράγοντες με αυθαίρετες πρωτοβουλίες .

Για το θέμα του ΧΥΤΥ

Ο κ. Κουτμερίδης  αναφερόμενος στο θέμα του ΧΥΤΥ δήλωσε ότι "στην πολιτική, τα πολιτικά πρόσωπα είναι αυτά που πρέπει να βρίσκονται μπροστά, να ανοίγουν δρόμους και να οδηγούν τις εξελίξεις ",ζητώντας  από όλους τους σερραίους βουλευτές και τα δημόσια πολιτικά πρόσωπα να πάρουν μια ξεκάθαρη θέση .

"Να  γνωρίζει ο σερραϊκός  λαός ποιος πιστεύει  τι, ποια είναι η θέση του καθενός μας.

Οι  κάτοικοι του Παλαιοκάστρου  και του Μελενικιτσίου  πρέπει να γνωρίζουν  ότι δεν είναι  μόνοι σε αυτή την  προσπάθεια.

Είμαστε εδώ να κατοχυρώσουμε  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αξιοπιστία για την εκτέλεση του έργου με τις  καλύτερες προδιαγραφές.

Αλλά  θα τους πρότεινα,να μηνξαναγελαστούν από  όσους στο παρελθόν τους έχουν χρησιμοποιήσει με διπλή γλώσσα,με υποκρισία ή να παίζουνε σήμερα το κρυφτούλι"

Δήλωσε  ότι είναι υπέρ της κατασκευής του ΧΥΤΥ,πάντα με τις καλύτερες προδιαγραφές.

Τοπικό  ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ο κ. Κουτμερίδης  σχετικά με το τοπικό ΠΑ.ΣΟ.Κ., ανέφερε: "Το ΠΑΣΟΚ στον νομό Σερρών χρειάζεται κατά την άποψή μου τρία πράγματα. Χρειάζεται ηρεμία, χρειάζεται δουλειά και κυρίως να ξαναποκτήσουμε την τρωμένη ,την χαμένη συντροφικότητα μεταξύ των μελών και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Να  κοιτάξουμε πραγματικά ο ένας τα μάτια  του άλλου ως ένα  συναγωνιστή ,ως έναν σύντροφο που έχουμε ένα κοινό αγώνα  και ένα κοινό  στόχο, να αλλάξουμε  την χώρα μας , τον  τόπο μας ,τον νομό μας.

Έχουμε  πολλά και αξιόλογα στελέχη στο νομό μας και με μια αρμονική συνύπαρξη παλαιών και νέων στελεχών μπορούμε και πάλι να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ ένα πλειοψηφικό κόμμα στο νομό μας.

Να  αφήσουμε πίσω μας  τα εγώ μας, τα θέλω μας, να μετριάσουμε  τις φιλοδοξίες μας, πρέπει να μην αναλωνόμαστε σε μια άναρχη κριτική, αλλά να κάνουμε πρώτα και κύρια ο καθένας μας αυτοκριτική .Μπορούμε να αναζητήσουμε το προσωπικό κέρδος μέσα από ένα συνολικό όφελος για το κόμμα μας για το νομό μας».

Ερωτώμενος ο κ. Κουτμερίδης αν υπάρχουν προβλήματα μεταξύ των στελεχών και των μελών σχετικά με τις αναφορές που έκανε απάντησε « Στο παρελθόν υπήρχανε πολιτικές και προσωπικές αντιπαραθέσεις μεταξύ διαφόρων στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα επιτέλους ήρθε η ώρα του ΠΑΣΟΚ ενωμένο στο νομό να πάει κάποια βήματα μπροστά.

Είναι πολλά αυτά που μας ενώνουν και ελάχιστα αυτά που μας χωρίζουν» .

Οκ. Κουτμερίδης απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την αντιπαράθεση που ήρθε με στέλεχος του ΠΑΣΟΚ  τηλεοπτικά, δήλωσε «Λειτουργώ με το θεσμικό ρόλο που έχω. Είμαι πρώτος βουλευτής στο νομό Σερρών και θα κάνω οτιδήποτε έχει σχέση με την αναβάθμιση του ρόλου μου αυτού. Θα δώσω αξία και περιεχόμενο στη θέση, στο ρόλο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ του νομού Σερρών. Θέλω να ξέρετε ότι εγώ έκανα κριτική και θα την κάνω όποτε χρειαστεί και όποτε πρέπει σε συμπεριφορές που πικραίνουν και πληγώνουν τους Σερραίους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Δεν θέλει επιτέλους ο Σερραίος πολίτης στα ΜΜΕ να μαλώνουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Θέλει να βρούμε τα κοινά  σημεία που έχουμε, να αφήσουμε κατά μέρος  τις διαφορές που  έχουμε και να προχωρήσουμε όλοι μαζί. Φτάνει πλέον αυτή η διαδικασία, ανήκει στο παρελθόν, ανήκει σε αυτούς που είναι πραγματικά φαντάσματα του παρελθόντος. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα σύγχρονο κόμμα, ένα κόμμα με νέους ανθρώπους ,με νέες αντιλήψεις που έρχεται να αλλάξει φιλοσοφίες και νοοτροπίες».

Επίσης ο βουλευτής  για τον πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.,  Γιώργο Παπανδρέου δήλωσε ότι έχει δείξει ότι τιμά τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ του νομού Σερρών.

Δημόσια έργα στο νομό

Ο βουλευτής του  ΠΑ.ΣΟ.Κ,  σχολίασε επίσης και το Δημόσια έργα στο νομό υπογραμμίζοντας :

"Θεωρώ  ότι ο νομός  Σερρών στα έργα  υποδομών είναι  ξεχασμένος και  παρατημένος νομός.

Αθλία είναι η κατάσταση  στο οδικό δίκτυο, σε στασιμότητα βρίσκονται τα έργα.

Έγινε υποβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου στο νομό και υπάρχει μια  συνεχής απαξίωση του δικτύου στο νομό.

Όσοι  υπουργοί όταν έρχονται στο νομό αρέσκονται να λένε ότι είναι  τιμή και καμάρι που  βρίσκονται στην γενέτειρα  του Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά δυστυχώς, μόλις φύγουν πολύ γρήγορα και εύκολα τον ξεχνούν» .

Διαβάστε επίσης:

  • Τα Πόθεν Έσχες των Σερραίων πολιτικών Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πόθεν έσχες των πολιτικών. Πρόκειται για δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλαν το 2020 (χρήση 2019) πολιτικοί αρχηγοί, βουλευ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 379 επισκέπτες