Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Νιγρίτα Σερρών – Έξι συλλήψεις

Δυο ανήλικοι τραυματίστηκαν, μετά από συμπλοκή...

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην κοιλάδα Αγίας Βαρβάρας Σερρών

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε ένας...

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στις Σέρρες

Με λαμπρότητα, μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και σύμμαχο τον καλό καιρό εορτάστηκε τη Δευτέρα στις Σέρρες η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Ποιος είπε ότι η εργασία στο γραφείο καταπονεί λιγότερο το σώμα από μια χειρωνακτική εργασία; Ο μύθος αυτός έχει καταρριφθεί! Η ασφάλεια και η προστασία κατά τη διάρκεια της εργασίας πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα σε κάθε περίπτωση, αφού η κακή στάση σώματος, ή η παρατεταμένη καταπόνησή του είναι εξίσου επιβλαβείς όπου κι αν εργάζεται κανείς.


Οι «κρυφοί» κίνδυνοι για το σώμα από την καθιστική εργασία 
Σίγουρα, όσοι εργάζονται σε γραφείο γνωρίζουν πόσο δύσκολο και κουραστικό είναι να περνάς πολλές ώρες καθημερινά πάνω σε μια καρέκλα. Είναι πραγματικά τρομακτική η διαπίστωση ότι η πολύωρη καθιστική εργασία είναι αιτία για πληθώρα προβλημάτων υγείας σε πολλαπλά επίπεδα, αρκετά εκ των οποίων μάλιστα είναι μη αναστρέψιμα.
Επειδή, ωστόσο, ο περιορισμός των ωρών εργασίας είναι αδύνατος, η στροφή σε εργονομικές λύσεις επίπλωσης γραφείου είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη! Ξεκινώντας με υψηλής ποιότητας καρέκλες γραφείου, που ενισχύουν την άνεση και την καλή στάση του σώματος και φτάνοντας μέχρι τα πιο εργονομικά γραφεία για επαγγελματικούς χώρους, η διαμόρφωση ενός φιλικού και ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος αναμένεται να έχει άμεσα, αλλά και μακροπρόθεσμα οφέλη στη ζωή σας.
Καρέκλα γραφείου: Η «πρωταγωνίστρια» της επαγγελματικής σας καθημερινότητας
Όπως κι αν το δει κανείς, η καρέκλα είναι η «πρωταγωνίστρια» ενός γραφείου. Είναι το έπιπλο που -κυριολεκτικά- «αγκαλιάζει» το ανθρώπινο σώμα για πολλές ώρες, με αποτέλεσμα η ποιότητά της να παίζει σημαντικό ρόλο, όχι μόνο για την προστασία του εργαζόμενου, αλλά και για την καλή του διάθεση και την απόδοσή του. Ποια είναι, όμως, τα πολλαπλά και εγγυημένα οφέλη που προσφέρουν οι εργονομικές καρέκλες γραφείου;

  1. Αύξηση παραγωγικότητας

Η χρήση μιας εργονομικής καρέκλας γραφείου είναι κάτι περισσότερο από απλή εξοικονόμηση κόστους, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε ένα πιο παραγωγικό γραφείο που θα αυξήσει τα περιθώρια κέρδους. Αυτό συμβαίνει επειδή οι εργονομικές καρέκλες μειώνουν τους κινδύνους εμφάνισης μυοσκελετικών προβλημάτων και ελαττώνουν την κούραση των μυών. Με άλλα λόγια, ο εργαζόμενος νιώθει καλύτερα και είναι απερίσπαστος στα καθήκοντα που έχει να φέρει εις πέρας.

  1. Περιορισμός πόνων και ενοχλήσεων στην πλάτη

Το να γέρνετε για ώρες πάνω από το γραφείο σας μπορεί να επηρεάσει την πλάτη σας και να αποκτήσετε καμπουριαστή στάση. Αυτό συμβαίνει επειδή το να κάθεσαι για μεγάλο χρονικό διάστημα προκαλεί μεγάλη ένταση στους συνδέσμους και τους μύες της πλάτης. Με μια εργονομική καρέκλα γραφείου, το σώμα σας θα προσαρμοστεί σε σωστή στάση, περιορίζοντας τους πόνους στο σώμα ακόμα και μετά από αρκετές ώρες εργασίας.

  1. Ηθικόν; Ακμαιότατο!

Είναι γεγονός! Οι επιχειρήσεις που επενδύουν σε εργονομικές καρέκλες γραφείου δείχνουν ότι ενδιαφέρονται για την υγεία των υπαλλήλων τους. Τέτοιες εταιρείες καταβάλλουν προσπάθειες για να εξασφαλίσουν ένα ευχάριστο και άνετο περιβάλλον στο προσωπικό τους, με αποτέλεσμα να τονώνεται το ηθικό των εργαζόμενων και να εργάζονται πιο αποδοτικά.

  1. Αποφυγή τραυματισμών στον χώρο εργασίας

Η χρήση εργονομικών καρεκλών γραφείου μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη προβλημάτων υγείας και κόστους που σχετίζονται με τραυματισμούς στο χώρο εργασίας. Οι καρέκλες χαμηλότερης ποιότητας μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στο σώμα όπως πόνο και απώλεια ευλυγισίας στην πλάτη, τα χέρια και τον αυχένα. Οι εργονομικές καρέκλες μπορούν να μειώσουν τους κινδύνους τραυματισμών και πιθανών αποζημιώσεων.

  1. «Ασπίδα» για σοβαρότερα προβλήματα υγείας

Η κακή στάση μπορεί να επηρεάσει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα, με αποτέλεσμα μέχρι και τον σχηματισμό θρόμβων. Έρευνες δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι που κάθονται για περισσότερες από 23 ώρες την εβδομάδα έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιαγγειακές παθήσεις. Μια καλή καρέκλα γραφείου θα μειώσει την πίεση στους μύες, επιτρέποντας στο αίμα σας να ρέει σε όλο το σώμα χωρίς κανένα εμπόδιο.
Η προστασία της υγείας και η ασφάλεια ενός εργαζόμενου δεν είναι θέμα πολυτέλειας, αλλά προτεραιότητα. Δώστε την έμφαση που απαιτείται στη διαμόρφωση ενός μοντέρνου, εργονομικού περιβάλλοντος εργασίας και απολαύστε μια αρμονική καθημερινότητα, που θα δημιουργεί νέα κίνητρα για δημιουργικότητα χωρίς περιορισμούς!
Προκειμένου να ανακαλύψετε τις κορυφαίες προτάσεις στις εργονομικές καρέκλες γραφείου, επικοινωνήσαμε με τους chair experts της ErgoAction και προτείνουμε τις εξής λύσεις για την επίπλωση ενός εργονομικού γραφείου:


Εργονομική καρέκλα γραφείου Ergochair

 

Εργονομική καρέκλα γραφείου Ergotech WoW! black


 

Εργονομική καρέκλα γραφείου Ergohuman classic – μαύρη

 

Ηλεκτρικό γραφείο με ρυθμιζόμενο ύψος Action Desk Pro 138×80 cm

Διαβάστε επίσης:

  • Μια νέα εμπειρία JYSK στις Σέρρες Πέντε χρόνια έχουν περάσει από τότε που άνοιξε τις πύλες του το κατάστημα JYSK Σερρών. Στα χρόνια αυτά οι πελάτες της JYSK στις Σέρρες είχαν την ευκαιρία να ...
  • Τι σουτιέν να επιλέξω; Όταν ψάχνετε να αγοράσετε ένα νέο σουτιέν, είναι σημαντικό να βρείτε κάτι που να ταιριάζει σωστά στο στήθος, τις ανάγκες σας και σας κάνει να αισθάνεστε άνετα. ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 369 επισκέπτες