Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Νομού Σερρών

Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε σήμερα και στις...

Πυρκαγιά σε κορυφογραμμή στο Παγγαίο μεταξύ Πρώτης και Ροδολίβους

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που...

Επιμελητήριο Σερρών: Όλα έτοιμα για την Έκθεση Serexpo 2023

«Ο πήχης για τη SEREXPO 2023 μπαίνει ακόμη πιο ψηλά», δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς, καλώντας όλους τους Σερραίους και όχι μόνο να επισκεφτούν το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός, που για ακόμη μία χρονιά παίρνει «σάρκα και οστά» στις 20-24 Σεπτεμβρίου 2023, στο...

Πόσους ακόμα Γιώργηδες, Δημήτρηδες και Γιάννηδες να χωρέσει η Ελλάδα; Με τα χρόνια, δεν είναι λίγοι πλέον οι γονείς που πάνε κόντρα στο παραδοσιακό έθιμο που θέλει τα παιδιά να παίρνουν το όνομα των παππούδων τους, επιλέγοντας πολύ πιο σπάνια και μοναδικά ονόματα.


Η επιλογή ονόματος αποτελεί πιο συνηθισμένο θέμα συζήτησης μεταξύ συμπέθερων. Αν και η επιλογή ονόματος κανονικά δεν θα έπρεπε να προκαλεί διαμάχες, όταν έρχεται η κρίσιμη στιγμή, ιδιαίτερα για την περίπτωση ενός πρώτου αγοριού, το όνομα του μπαμπά του πατέρα γίνεται σχεδόν… μονόδρομος!
Γι’ αυτό τον λόγο, πολλοί γονείς θεωρούν την επιλογή του ονόματος ως μία περίπλοκη και αγχωτική διαδικασία, αφού η τελική επιλογή πρέπει με κάποιο τρόπο να ικανοποιήσει τους πάντες, αποφεύγοντας παρεξηγήσεις και διενέξεις.
Παρόλα αυτά, οι νέες τάσεις σχετικά με την επιλογή ενός βαπτιστικού ονόματος για αγόρι, έχουν φέρει σημαντικές αλλαγές στο συγκεκριμένο θέμα, καθιερώνοντας μια «μόδα» που έχει φέρει με τη σειρά της φως, μερικά πολύ σπάνια ονόματα που σχεδόν οι περισσότεροι αγνοούσαμε την ύπαρξή τους!
Κριτήρια για την επιλογή διαφορετικού ονόματος αποτελούν διάφοροι παράγοντες όπως αν το βαπτιστικό όνομα επιλέγεται με βάση το όνομα του αγίου που γιορτάζει την ημερομηνία της γέννησης του παιδιού. Από εκεί και πέρα, ένα άλλο κριτήριο είναι το τάμα που έχουν κάνει οι γονείς σε κάποιον άγιο και με αυτό τον τρόπο «δεσμεύονται» για το όνομα. Από εκεί και πέρα, πολλοί νέοι γονείς επιλέγουν κάτι εντελώς «άσχετο» με μοναδικό κριτήριο… το προσωπικό τους γούστο, αλλά και τη διάθεση για επιλογή ονόματος που θα είναι πραγματικά ξεχωριστό, ίσως και μοναδικό σε όλη την Ελλάδα! Τι θα λέγατε ας πούμε για τα παρακάτω ονόματα:

• Αννίβας
• Ακύλας
• Γκέκας
• Γιάγκος
• Διηνέκης
• Δρακούλης
• Δρόσος
• Ιδομενεύς
• Μόδεστος
• Ναούμ
• Ουμβέρτος
• Παραδείσης
• Σεθέλος
• Χρυσογόνης

Όλα αυτά φυσικά, πηγαίνουν ενάντια στις παραδοσιακές αντιλήψεις, οι οποίες ειδικά για το πρώτο αγόρι της οικογένειας, υποστηρίζουν ότι πρέπει να παίρνουν του πατέρα του μπαμπά, συνεχίζοντας έτσι το όνομα της γενιά του. Αυτό κάποτε σε πολύ παλαιότερες εποχές συνηθιζόταν για πρακτικούς λόγους, αφού ήταν μια κοινή πρακτική για να υπάρξει διαδοχή σε θρόνο και τίτλους. Ωστόσο, πλέον στις μέρες αποτελεί απλώς ένα έθιμο!
Από την πλευρά της Εκκλησίας πάντως, κάθε όνομα που δίδεται στο παιδί κατά τη Βάπτιση είναι αποδεκτό αρκεί απαραιτήτως να είναι χριστιανικό, ώστε το παιδί να αποκτήσει ως «προστάτη» τον άγιο του οποίου φέρει το όνομα. Σύμφωνα με την Εκκλησία, το όνομα δίδεται στο παιδί την 8η ήμερα από τη γέννησή του. Στη διαδικασία της βάπτισης, ο νονός ή η νονά καλείται να αναγγείλει καθαρά και μεγαλόφωνα το όνομα του παιδιού, ανακοινώνοντας επίσημα σε όλους την επιλογή του ονόματος!

 
Επιλογή ονόματος και μετά… επιλογή σταυρού βάπτισης για αγόρι!
Αν η τελική επιλογή ονόματος για το αγοράκι σας είναι μια διαδικασία που μπορεί να περάσει από… πολλά κύματα, τότε καλό είναι στην επιλογή του σταυρού να είστε άμεσοι, σίγουροι και αποφασιστικοί. Το Kosmima24 παρουσιάζει την πιο ενημερωμένη συλλογή με βαπτιστικούς σταυρούς για αγόρι μέσα από 1800 χειροποίητα σχέδια σε μοντέρνα αλλά και κλασική γραμμή, κατασκευασμένοι από χρυσό κατασκευής των 9, 14 και 18 καρατίων σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, με διακόσμηση από πέτρες ζιργκόν ή διαμάντι! Περιηγηθείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα του Kosmima24, επιλέξτε το δικό σας βαπτιστικό σταυρό για αγόρι μέσα από ένα τεράστιο εύρος τιμών και επιλογών και παραλάβετέ τον στον χώρο σας μαζί με όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά γνησιότητας και χωρίς επιπλέον έξοδα αποστολής!

Διαβάστε επίσης:

  • Μια νέα εμπειρία JYSK στις Σέρρες Πέντε χρόνια έχουν περάσει από τότε που άνοιξε τις πύλες του το κατάστημα JYSK Σερρών. Στα χρόνια αυτά οι πελάτες της JYSK στις Σέρρες είχαν την ευκαιρία να ...
  • Τι σουτιέν να επιλέξω; Όταν ψάχνετε να αγοράσετε ένα νέο σουτιέν, είναι σημαντικό να βρείτε κάτι που να ταιριάζει σωστά στο στήθος, τις ανάγκες σας και σας κάνει να αισθάνεστε άνετα. ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 347 επισκέπτες