Σέρρες: Κάηκε ολοσχερώς λεωφορείο από τη Βουλγαρία – Σώθηκαν οι επιβάτες

Στις φλόγες τυλίχθηκε το πρωί της Πέμπτης ένα...

Ομαλά η διεξαγωγή των εκλογών στην Π.Ε. Σερρών

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται από τις επτά το πρωί η...

«Άδειασε» την Χρ. Παλάζη ο δήμαρχος Σερρών Αλ. Χρυσάφης: Πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα

Στο «μικροσκόπιο» των Εισαγγελικών αρχών έχουν «μπει» τα οικονομικά της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών.


bouliΠΕΤΥΧΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ  ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ…
ΝΑ  ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ  …ΠΑΛΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ  ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ  
Η επιστολή Διαμαρτυρίας της ΑΝΕΣΕΡ για την παράλογη περικοπή 750.000 Ευρώ υπέρ των Λαρισαίων και η μη παραίτηση ούτε ενός εύθικτου(;!) Σερραίου βο(υ)λευτή.
Μόνο  απέναντι σε πολιτικούς νάνους θα μπορούσε ο εκ Τρικάλων Θεσσαλός υπουργός κ Χατζηγάκης,  (υπαγόμενος στο πολιτικό βιλαέτι  του υπερήφανου στ’  αυτιά και Λαρισαίου  κ Σουφλιά), να αναθεωρήσει  απόφαση του για την κατανομή κονδυλίων σε ομάδες τοπικής δράσης.
Θύμα της αναθεώρησής  του η Αναπτυξιακή Εταιρία  Σερρών (ΑΝΕΣΕΡ), διοικούμενη κυρίως από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών που πολιτικά υποτίθεται, βρίσκεται  στην …πράσινη παράταξη και έχασε  από την αναθεώρηση 750.000 €.

Όχι βέβαια πως  αυτό περι πρασίνων και γαλάζιων Νομαρχιών  έχει καμιά σημασία. Ούτε στην προκειμένη περίπτωση. Εξ άλλου αμφότερες οι παρατάξεις είναι δημιουργήματα  του αυτού διεφθαρμένου συστήματος.

Αυτό που συνέβη ήταν ότι ο κ Χατζηγάκης, γνωρίζει πού καλά δύο πράγματα του πολιτικού παρασκηνίου εκεί όπου η ισοπολιτεία …πάει περίπατο.  Το πρώτο πως διοικητής της χώρας είναι ο Σουφλιάς και απλά κουρασμένος Πρωθυπουργός ο σερραϊκής καταγωγής Κώστας Καραμανλής και το δεύτερο πως οι Σερραίοι βουλευτές είναι εξ ίσου κουρασμένοι και κυρίως βολεμένοι.

Τι πιο απλό να πάρει από τον κορβανά της  ΑΝΕΣΕΡ 750.000 € και να τα δώσει, μαζί με άλλα από άλλους νομούς, στο νομό – βιλαέτι του Σουφλιά την  Λάρισα, δίνοντας έτσι άλλη μια επιβεβαίωση  πως ο νομός Σερρών ούτε από τις μπλέ ούτε από τις πράσινες κυβερνήσεις είναι ή ήταν τιμωρημένος. Ο νομός Σερρών μετά από τον Αχιλλέα(τότε), τον Κλείτο παράλληλα και τον Ανθόπουλο μετά, ήταν και είναι νομός πολιτικής ανεπάρκειας και πολιτικού νανισμού.

Όσο για πολιτική ευθιξία και πολιτική ευθύνη απέναντι στο λαό που τους εκλέγει, οι Σερραίοι βουλευτές, δήμαρχοι, Νομάρχες και λοιποί αιρετοί, στο σύνολό τους στάθηκαν στο ύψος τους. Αυτό ενός βολεμένου.

Το αποτέλεσμα της πολιτικής ανοχής, ήταν να φθάσει στο σημείο η ΑΝΕΣΕΡ, (σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας), να τρέχει με επιστολές στον Χατζηγάκη, να ζητά το ..αδύνατο πλέον.

Σε αυτή την  επιστολή της ΑΝΕΣΕΡ αναφέρονται  τα ακόλουθα:

Κύριε Υπουργέ,

Με  την υπ’ αρ. 5807/29-6-2009 απόφασή σας, εγκρίνατε  τα τοπικά προγράμματα προσέγγισης LEADER στο πλαίσιο του άξονα 4 του ΠΑΑ 2007-2013. Με την ίδια απόφαση κατανεμήθηκε συνολικό ποσόν 262.700.000€ σε 41 ομάδες τοπικής δράσης.

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Σερρών με βάση την  απόφαση αυτή κλήθηκε  να υλοποιήσει το τοπικό της πρόγραμμα για ένα ύψος δημόσιας δαπάνης 8.250.000€.

Στη γενική συνέλευση  της εταιρείας  μας, της 30-6-2009, ανακοινώθηκε στους μετόχους μας  επίσημα, το συνολικό ύψος του τοπικού  προγράμματος και  το ύψος της δημόσιας δαπάνης που προοριζόταν  για έργα ΟΤΑ.

Όμως  στις 2-7-2009, με νεότερη  απόφασή σας (5954/2-7-2009), τροποποιούνται τα ποσά της κατανομής, με αποτέλεσμα η Αναπτυξιακή  Εταιρεία Σερρών να παίρνει από τη νέα κατανομή μόλις 7.500.000 €, δηλαδή 750.000€ λιγότερα.

Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που η εταιρεία μας αναδείχθηκε πρώτη στο σχετικό διαγωνισμό για την επιλογή τοπικών προγραμμάτων ενώ ταυτόχρονα η περιοχή παρέμβασης (έκτασης 1.752 τετ. χλμ. και πληθυσμού 69.572 κατοίκων) πλήττεται από τις αλλαγές της ΚΑΠ τόσο στον τομέα του καπνού όσο και στον τομέα βάμβακος.

Κύριε Υπουργέ,

Θεωρούμε  ότι η δικαιολογία  της ειδικής υπηρεσίας  διαχείρισης περί ύπαρξης σφαλμάτων  κατά την επεξεργασία  των στοιχείων, είναι  έωλη, ενώ η μείωση του εγκεκριμένου ποσού  αποτελεί εξέλιξη  η οποία μας  εκθέτει, καθώς η  πρώτη απόφαση είχε ήδη δημοσιοποιηθεί.

Συνεπώς διαμαρτυρόμαστε  έντονα για την  άδικη μεταχείριση  της εταιρείας  μας και την  αφαίρεση χρήσιμων πόρων  από την περιοχή  παρέμβασης του Ν. Σερρών.
(Σ.Σ.  τα χρήματα κόπηκαν  για να δοθούν  στο ν.Λαρισας  μετά από διαμαρτυρία  των τοπικών αρχών για αδικία σε βάρος τους, το δημοσιεύσαμε στις 7/7/09)

Η τροποποιητική απόφαση  που υπέγραψε ο  Χατζηγάκης για την κατανομή των  κονδυλίων του LEADER

Οι διαμαρτυρίες του νομάρχη Λάρισας κ. Λουκά  Κατσαρού, με τις οποίες χαρακτήριζε  άδικη την κατανομή των κονδυλίων του LEADER για το νομό του, έπιασαν τόπο και σε τροποποιητική απόφαση όσον αφορά την κατανομή των πιστώσεων του νέου προγράμματος προχώρησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σωτήρης Χατζηγάκης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Ιουνίου είχε υπογραφεί απόφαση κατανομής κονδυλίων του LEADER, ενός πολύ σημαντικού προγράμματος για χρηματοδότηση ιδιωτικών επενδύσεων, με την οποία οι θεσσαλικοί νομοί λάμβαναν τα ακόλουθα ποσά: Λάρισας 6,4 εκατ. ευρώ, Τρικάλων 8,3 εκατ. ευρώ, Καρδίτσας 7 εκατ. ευρώ και Μαγνησίας 6,5 εκατ. ευρώ.  
Με την τροποποίηση, που υπεγράφη την Πέμπτη 2 Ιουλίου, οι τέσσερις Θεσσαλικοί νομοί λαμβάνουν τα ακόλουθα ποσά: νομός Λάρισας 7 εκατ. ευρώ, νομός Μαγνησίας 6,7 εκατ. ευρώ, νομός Τρικάλων 7 εκατ. ευρώ και νομός Καρδίτσας 7 εκατ. ευρώ.  
Σε δήλωσή του, ο νομάρχης κ. Λουκάς Κατσαρός σημείωσε ότι «ήταν προφανές ότι επρόκειτο για λάθος που διορθώθηκε. Είμαστε ικανοποιημένοι γι’ αυτό».

Η αρχική απόφαση δημοσιευμένη στις 2/7/09

Μοιράστηκαν τα ποσά του LEADER

Στις  κορυφαίες η ΑΝΕΣΕΡ με 8.250.00€

Από 5,5 έως 8,4 εκατομμύρια  ευρώ κυμαίνεται η δημόσια δαπάνη του προγράμματος LEADER ανά ομάδα  τοπικής δράσης, σύμφωνα με την  απόφαση που υπέγραψε τη Δευτέρα (30/6) ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  κ. Σωτήρης Χατζηγάκης. Στο διαγωνισμό που διενεργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2008, είχαν υποβληθεί συνολικά 44 προτάσεις και προκρίθηκαν 41 εταιρείες και περιοχές της Ελλάδας που θα εφαρμοσθούν τα τοπικά προγράμματα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το Φθινόπωρο θα αρχίσουν οι πρώτες προκηρύξεις έργων και δράσεων του LEADER.

Διαβάστε επίσης:

  • Τα Πόθεν Έσχες των Σερραίων πολιτικών Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πόθεν έσχες των πολιτικών. Πρόκειται για δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλαν το 2020 (χρήση 2019) πολιτικοί αρχηγοί, βουλευ...