Σέρρες: Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς ακούστηκε στα σχολεία

Με ευχές για καλή και δημιουργική χρονιά...

Ικανοποιημένος από τη Δομή Μεταναστών Σερρών ο Ν. Μηταράκης

Τα εύσημά του για τον τρόπο λειτουργίας της...

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Σερρών στην 85η ΔΕΘ

Η 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης | 11-19.09.2021 ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021, ως η πρώτη Covid-Free Έκθεση με φυσική παρουσία.

Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Συν’Υπαρξη» άνοιξε τις πόρτες του και δέχεται παιδιά ηλικίας από πέντε(5) ετών και άνω, καθώς επίσης εφήβους και ενήλικες. Με δραστηριότητες, που στοχεύουν στην καλλιέργεια της αυτονομίας και δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν και να καλλιεργήσουν τις δυνατότητες τους.           


Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜΕΑ) «Συν’Υπαρξη» ήρθε για να δώσει νέα πνοή και δημιουργική απασχόληση σε παιδιά, νέους και ενήλικες με αναπηρία. Η Δομή λειτουργεί όλες τις εργάσιμες ημέρες και σε δύο(2) βάρδιες από τις 06:30-14:30 και από τις 14:30-22:30 για έντεκα(11) μήνες το χρόνο.(σσ από 01/09 έως 31/07).  Μάλιστα, όλες οι παροχές του Κέντρου είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ μέσω του Προγράμματος ΕΣΠΑ.

 Στο κέντρο της πόλης των Σερρών, στην οδό Δυτικής Θράκης 12, με πρωτοποριακές ιδέες και μεθόδους, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Συν’Υπαρξη» δίνει στα παιδιά το εισιτήριο για το ταξίδι σε ένα μαγικό κόσμο.

«Εστιάσαμε στη δημιουργία ενός ΚΔΑΠ, που θα απευθύνεται σε παιδιά ΑΜΕΑ, γιατί χρειάζονται τη βοήθεια και τη στήριξη όλων μας. Όχι μόνο τα παιδιά αλλά και οι γονείς τους. Τα όραμά μας είναι να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο σε αυτά τα παιδιά και όσο μπορούμε να αποσυμφορήσουμε τους γονείς, οι οποίοι δίνουν τον δικό τους αγώνα» περιγράφει η ιδιοκτήτρια και υπεύθυνη του Κέντρου, Μαριάνθη Πριάμη.                                                                                                               
Η Υπευθυνότητα, η Ευσυνειδησία, η Σοβαρότητα, η Ειλικρίνεια, η Δημιουργικότητα και οι Εξειδικευμένες Γνώσεις συνιστούν τα κύρια και ποιοτικά χαρακτηριστικά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Συν’Υπαρξη» .Το προστατευμένο περιβάλλον, που δημιούργησε η Λογοθεραπεύτρια Μαριάνθη Πριάμη με τους συνεργάτες της, δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να συμμετάσχουν σε κατάλληλα προγράμματα, ώστε να λάβουν εκπαίδευση και κατάρτιση με πλήθος αντικειμένων σύμφωνα με τις δυνατότητες και τις επιθυμίες του κάθε ατόμου.
Το νέο ΚΔΑΠ διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό, μέσα σε ένα άνετο και ασφαλές περιβάλλον. Οι δραστηριότητες που προσφέρει είναι ποικίλες, μέσα από τις οποίες στόχος είναι να προωθηθούν η ομαδικότητα, η συνεργασία και η ανάπτυξη δεξιοτήτων καθημερινής ζωής καθώς και να διευκολύνει τους γονείς, βελτιώνοντας συνολικά την ποιότητα ζωής της οικογένειας.

Τη Δομή στελεχώνει έμπειρο και εξιδεικευμένο προσωπικό, αποτελούμενο από Δασκάλες-Παιδαγωγούς, Λογοθεραπευτές, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Ψυχολόγους, Μουσικολόγους και Γυμναστές, ενώ το άρτια καταρτισμένο ειδικό βοηθητικό προσωπικό διακατέχεται από αμέριστη αγάπη και αφοσίωση για την υλοποίηση του όλου έργου!

Σε κεντρικότατο σημείο των Σερρών και με εξασφαλισμένη την ασφαλή μετακίνηση από και προς το φιλόξενο χώρο μας  χάρη στο ιδιόκτητο όχημά μας μπορούμε και προσφέρουμε πλήθος πολυποίκιλων Δραστηριοτήτων.

Μπορείτε να γνωρίσετε το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Συν’Υπαρξη» και να ξεναγηθείτε στις εγκαταστάσεις του, να ενημερωθείτε αλλά και να λάβετε όλη την αναγκαία βοήθεια για τη συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής σας

Για πληροφορίες καλέστε: 2321020206

Ε-mail : siniparxikdapmea@gmail.com
Υπεύθυνη – Ιδιοκτήτρια  ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Συν’Υπαρξη»
Μαριάνθη Πριάμη – Λογοθεραπεύτρια

Διαβάστε επίσης: