Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Νιγρίτα Σερρών – Έξι συλλήψεις

Δυο ανήλικοι τραυματίστηκαν, μετά από συμπλοκή...

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην κοιλάδα Αγίας Βαρβάρας Σερρών

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε ένας...

Δήμος Σερρών: Σύμβαση για αδειοδότηση 12 Δημοτικών βρεφικών, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

Τη σύμβαση του έργου «Προσαρμογή λειτουργούντων Δημοτικών βρεφικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ.99/2017» υπέγραψε το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Μαρτίου 2024, η Δήμαρχος Σερρών, κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα με τον...

Τρία πολύ σημαντικά και μεγάλα έργα εξήγγειλε, την Παρασκευή, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε με φορείς των Σερρών.

Πρόκειται για το νέο Δικαστικό Μέγαρο, την κατασκευή νέου Πυροσβεστικού Σταθμού και δύο νέων νηπιαγωγείων. Τα τρία έργα θα κατασκευασθούν μέσω ΣΔΙΤ. Ο προϋπολογισμός του Δικαστικού Μεγάρου ανέρχεται σε 8.000.000 ευρώ και του νέου Πυροσβεστικού Σταθμού σε 4.000.0000 ευρώ.

Καθίσταται σαφές ότι η αγαστή συνεργασία σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον κορυφαίο Σερραίο υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή αρχίζει να αποδίδει καρπούς και δρομολογούνται έργα που εκτός από την σπουδαιότητά τους για την κάλυψη των αναγκών των Σερραίων πολιτών ανοίγουν το δρόμο για την αξιοποίηση υποδομών από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δρομολογήθηκε το νέο δικαστικό μέγαρο

Tην ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου στην πόλη των Σερρών ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός το νέο δικαστικό μέγαρο θα κατασκευαστεί με την σύμπραξη ιδιωτικού και δημοσίου τομέα,με συνολικό προϋπολογισμό 8 εκατομμυρίων ευρώ. Η αρχιτεκτονική προμελέτη, που ήδη έχει ολοκληρωθεί, προβλέπει την κατασκευή ενός διώροφου κτιρίου έναντι του Ηρώου στο τέρμα της Μεραχίας, με ανταλλαγή των οικοπέδων του νυν Δικαστικού Μεγάρου και του συγκεκριμένου οικοπέδου ιδιοκτησίας ΔΕΥΑΣ, που στο μεταξύ θα περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου Σερρών. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, οι εργασίες κατασκευής αναμένεται να ξεκινήσουν στο δεύτερο τρίμηνο του 2021 με ορίζοντα ολοκλήρωσης το καλοκαίρι του 2023.

Σε νέες εγκαταστάσεις η Πυροσβεστική

Νέο σύγχρονο πυροσβεστικό κέντρο δρομολογείται για την επόμενη τριετία στην πόλη των Σερρών, με προϋπολογισμό 4.000.000 ευρώ. Για την ανέγεσρη του νέου κτιρίου δεσμεύτηκε σήμερα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής. Οι νέες εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικές υπηρεσίας θα κατασκευαστούν σε έκταση που βρίσκεται ένα χιλιόμετρο νοτίως του υπάρχονος παλαιού κτιρίου.

«Ένα όνειρο πολλών συναδέρφων που υπηρέτησαν και υπηρετούν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών υλοποιείται και οι προσπάθειες που κατέβαλε ο εδώ Διοικητής έχουν ευτυχή κατάληξη με την ένταξη της κατασκευής του νέου κτιρίου στα προγράμματα δημοσίων επενδύσεων .Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι» δήλωσε ο Περιφερειακός Διοικητής Κεντρικής Μακεδονίας Δημ.Κοντογιάννης.

Σύσκεψη για τα σχολεία

Παρουσία του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή, του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλου, με την συμμετοχή του συνόλου των Δημάρχων της Π.Ε. Σερρών και υπηρεσιακών παραγόντων της ΚΤΥΠ ΑΕ. πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Κων.Καραμανλής» ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο την καταγραφή των προβλημάτων που παρουσιάσουν οι σχολικές εγκαταστάσεις . Κατά τη διάρκειά της παρουσιάστηκαν στον Υπουργό όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις υποδομές των σχολικών κτιρίων αρμοδιότητας της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης και τέθηκαν οι βάσεις για την επίλυσή τους.

Τα τρία πολύ σημαντικά έργα χαιρέτισε ο δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης, επισημαίνοντας ότι αποτελούν αποτέλεσμα προετοιμασίας, σκληρής δουλειάς αλλά κυρίως πολιτικής βούλησης.

Διαβάστε επίσης:

  • Τα Πόθεν Έσχες των Σερραίων πολιτικών Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πόθεν έσχες των πολιτικών. Πρόκειται για δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλαν το 2020 (χρήση 2019) πολιτικοί αρχηγοί, βουλευ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 356 επισκέπτες