Πρασινισε η λίμνη της Κοιλάδας των Αγ. Αναργύρων - Πολλά τα παράπονα των Σερραίων

Η συγκέντρωση φυτοπλαγκτόν σε συνδυασμό με τις...

Ανθρώπινα οστά εντόπισαν κάτοικοι της οδού Μιαούλη στις Σέρρες

Ανθρώπινα οστά εντόπισαν κάτοικοι της οδού...

Διαγραφή της κ.Χρυσάνθης Παλάζη - Τσοχατζίδη από τη δημοτική παράταξη «Συμμαχία Σερραίων»

Η διαγραφή της κ. Χρυσάνθης Παλάζη-Τσοχατζίδη από την «Συμμαχία Σερραίων» ανακοινώθηκε πριν από λίγο.


mpalaxis_neaΔήλωση που θα ταράξει τα «νερά» & θα προκαλέσει αίσθηση
Σε μία δήλωση που θα συζητηθεί έντονα και που αναμένεται να προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, προχώρησε ο τέως Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου και νυν Νομαρχιακός Σύμβουλος Δημήτρης Μπαλαξής. Μπορεί η χώρα να κινείται πλέον σε «τροχιά» πρόωρων εκλογών, ωστόσο σιγά- σιγά μπαίνουμε στον τελευταίο χρόνο και σε προεκλογική «τροχιά», όσον αφορά τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Δεν είναι λίγα τα στελέχη τόσο της ΝΔ, όσο και του ΠαΣοΚ, που έχουν το «βλέμμα» τους στραμμένο είτε στην… καρέκλα του Νομάρχη, είτε στην… καρέκλα κάποιου Δημάρχου.
Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον ειδικότερα για τους υποψήφιους Νομάρχες. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η δήλωση του κ. Δημήτρη Μπαλαξή, ο οποίος όταν ρωτήθηκε αν ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος, απάντησε:

«Είμαι ένας άνθρωπος της αυτοδιοίκησης. Θα συμπληρώσω τρεις τετραετίες στην αυτοδιοίκηση και ποτέ δεν με αφήνει ασυγκίνητο. Δεν το έχω σκεφτεί, αλλά η περίπτωση να είμαι υποψήφιος νομάρχης, είναι προκλητική και δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Είναι νωρίς ακόμη να πω, αλλά επαναλαμβάνω ότι είναι μεγάλη πρόκληση για όλους εμάς που έχουμε ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση και μάλιστα με το δεύτερο βαθμό».
Με τον ίδιο να εκδηλώνει την έντονη πικρία του το 2007 για τον αποκλεισμό του από το ψηφοδέλτιο του ΠαΣοΚ, σήμερα τονίζει πως είναι στη διάθεση του κόμματος, ενώ αποκαλύπτει ότι για πρώτη φορά δεν θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, καθώς επαγγελματικές υποχρεώσεις τον αναγκάζουν να είναι στην Αμερική εκείνη την εποχή. Αν, όμως, το ΠαΣοΚ αποφασίσει να τον συμπεριλάβει στις λίστες του, τότε το πράγμα αλλάζει- όπως λέει- και θα μείνει στην Ελλάδα, για τον προεκλογικό αγώνα. Ο κ. Δημήτρης Μπαλαξής τονίζει πως είναι στη διάθεση του κόμματος.
«Είμαι πάντα στη διάθεση του κόμματος και το έχω αποδείξει εμπράκτως. Αν θεωρήσει το κόμμα ότι η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο θα το ωφελήσει, μπορώ να πω ότι είμαι στη διάθεση του κόμματος. Το ΠαΣοΚ προηγείται. Θα πρέπει και με τον προγραμματικό του λόγο να πείσει ένα μεγάλο αριθμό Ελλήνων για να πετύχει την αυτοδυναμία,» επεσήμανε ο κ. Δημήτρης Μπαλαξής.
Ζωή Χειμωνίδου

Διαβάστε επίσης: