Ανοιξε τις πύλες της η 19η Ανθοκομική Έκθεση Σερρών

Πλημμύρισε με χρώματα και αρώματα η Πλατεία...

Πανσερραϊκό συλλαλητήριο για την ενίσχυση του νοσοκομείου Σερρών

«Πανσερραϊκό συλλαλητήριο για την υπεράσπιση του...

Εαρινό πρωτάθλημα στίβου: Η καρδιά του Ελληνικού στίβου θα “χτυπά” στις Σέρρες

Περισσότεροι από 1.000 αθλητές θα πάρουν μέρος στο Εαρινό Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών-Γυναικών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Ιουνίου στο Δημοτικό Στάδιο «Γεώργιος Τοπτσής» της πόλης των Σερρών.


Η Έκθεση Γυναικείας Δημιουργίας σε επανεκκίνηση φέτος σε ιδιαίτερες συνθήκες. Βαίνει πλέον στην τέταρτη δεκαετία ο θεσμός που ξεκίνησε η ΕΓΕ Σερρών, και φέτος αφιέρωσε την πρώτη του ημέρα στον αγώνα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και στη Μνήμη των παιδιών στα Τέμπη. Αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς εξαίρετων κυριών με αίσθημα προσφοράς.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη, κύριος φορέας πολιτισμού για τα Σέρρας, συντέλεσε ως συνδιοργανωτής για το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης. Οι Σερραίοι τον αγκάλιασαν με θέρμη την πρώτη ημέρα των εγκαινίων όπου υπήρξε το αδιαχώρητο για να θαυμάσουν πραγματικά τα έργα την ανεξάντλητης έμπνευσης των γυναικών.

Ο θεατρικός μονόλογος

Η παρουσία των δύο εξαίρετων Σερραίων ηθοποιών της Στέλλας Παπαδημητρίου και του Μιχάλη Κοβανιδη με ένα τόσο ευαίσθητο κείμενο,"την Όλγα", απέδωσε τον εσωτερικό λυγμο όλης της κοινωνίας και ιδιαίτερα της τοπικής.

Επίσης σημαντική παρουσία της εικαστικού, Αφροδίτης Αφροδίτη Καραμανλή από την Θεσσαλονίκη με αναφορά στο έργο της "Ιφιγένεια εν ταύροις" υπογραμμίζει την ανάγκη επικράτησης αντιπολεμικού πνεύματος.

Στις 23 Μαρτίου θα ολοκληρωθεί η Έκθεση με την απόδοση των αναμνηστικών επαίνων συμμετοχής.

Διαβάστε επίσης: