Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Νιγρίτα Σερρών – Έξι συλλήψεις

Δυο ανήλικοι τραυματίστηκαν, μετά από συμπλοκή...

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην κοιλάδα Αγίας Βαρβάρας Σερρών

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε ένας...

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στις Σέρρες

Με λαμπρότητα, μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και σύμμαχο τον καλό καιρό εορτάστηκε τη Δευτέρα στις Σέρρες η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Στην πλατεία του Αγκίστρου του Δήμου Σιντικής πραγματοποιείται την παραμονή των Χριστουγέννων μια ξεχωριστή θρησκευτική τελετή. Πρόκειται για τη ζωντανή αναπαράσταση της γέννησης του Θεανθρώπου, η οποία φέτος θα λάβει χώρα μεθαύριο Σάββατο(24/12) στην πλατεία του χωριού στις 18:00.


Σε εκείνο το σημείο συγκεντρώνεται πλήθος πιστών από κάθε γωνιά του Νομού Σερρών με την ατμόσφαιρα να είναι κατανυκτική. Στην πλατεία του Αγκίστρου δεσπόζει η φάτνη με τον Ιωσήφ, την Παναγία και το νεογέννητο Χριστό. Τα ζωάκια τα πηγαίνουν στο σημείο οι κάτοικοι του χωριού, τα κεριά ανάβουν και ο ιερέας ψέλνει ύμνους στέλνοντας το μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου.

Τη σκέψη για αυτήν την εκδήλωση είχε πριν από αρκετά χρόνια η συνταξιούχος Νηπιαγωγός, Αναστασία Τσιμπίρη, η οποία είχε την προσδοκία να προσελκύσει αυτές τις γιορτινές ημέρες επισκέπτες στο όμορφο και ακριτικό χωριό του Αγκίστρου. Η σκέψη υιοθετήθηκε και αγκαλιάστηκε από αρκετούς ακόμη κι έτσι έγινε απτή πραγματικότητα. Κάθε τέτοια βραδιά είναι μαγευτική στο Άγκιστρο. Βραδιά γεμάτη αγάπη, με ενεργή συμμετοχή της υπέροχης χορωδίας του χωριού (σσ υπεύθυνη Αργυρή Γεωργιάδου) αλλά και με την αμέριστη βοήθεια των δασκάλων και εκπαιδευτικών, των παιδιών, των φορέων και των επιχειρήσεων της περιοχής. Όλοι κι όλες βοηθούν στον ίδιο σκοπό θέτοντας χρόνο με το χρόνο όλο και πιο ψηλά τον πήχη και εμπλουτίζοντας την εκδήλωση με ακόμη περισσότερες δραστηριότητες.

«Ελάτε να ζήσουμε μοναδικά το Θείο αυτό γεγονός που θα γεμίσει τις ψυχές μας».

Επιμέλεια : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος-Δημοσ/φος)



Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 501 επισκέπτες