Κατάληψη των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΣ- Ζητούν απόσυρση Νομοσχεδίου

Σε κατάληψη του κτηρίου της Δημοτικής...

Μεγάλη συμμετοχή στην πορεία Σωματείων και φορέων στις Σέρρες

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των Σερραίων στη...

Ιστορίες για αρκούδες

Επιτέλους στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών έγινε – με χαρακτηριστική  καθυστέρηση – η ενημέρωση για τον απολογισμό της Πολιτείας των Ευχών του 2021! Για την ακρίβεια βέβαια δεν ήταν ενημέρωση, αλλά μια πρόχειρη ανάγνωση κωδικών και κατανομής ποσών των συμβάσεων που είχαν υπογραφεί και δημοσιοποιηθεί.


Στην πλατεία του Αγκίστρου του Δήμου Σιντικής πραγματοποιείται την παραμονή των Χριστουγέννων μια ξεχωριστή θρησκευτική τελετή. Πρόκειται για τη ζωντανή αναπαράσταση της γέννησης του Θεανθρώπου, η οποία φέτος θα λάβει χώρα μεθαύριο Σάββατο(24/12) στην πλατεία του χωριού στις 18:00.


Σε εκείνο το σημείο συγκεντρώνεται πλήθος πιστών από κάθε γωνιά του Νομού Σερρών με την ατμόσφαιρα να είναι κατανυκτική. Στην πλατεία του Αγκίστρου δεσπόζει η φάτνη με τον Ιωσήφ, την Παναγία και το νεογέννητο Χριστό. Τα ζωάκια τα πηγαίνουν στο σημείο οι κάτοικοι του χωριού, τα κεριά ανάβουν και ο ιερέας ψέλνει ύμνους στέλνοντας το μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου.

Τη σκέψη για αυτήν την εκδήλωση είχε πριν από αρκετά χρόνια η συνταξιούχος Νηπιαγωγός, Αναστασία Τσιμπίρη, η οποία είχε την προσδοκία να προσελκύσει αυτές τις γιορτινές ημέρες επισκέπτες στο όμορφο και ακριτικό χωριό του Αγκίστρου. Η σκέψη υιοθετήθηκε και αγκαλιάστηκε από αρκετούς ακόμη κι έτσι έγινε απτή πραγματικότητα. Κάθε τέτοια βραδιά είναι μαγευτική στο Άγκιστρο. Βραδιά γεμάτη αγάπη, με ενεργή συμμετοχή της υπέροχης χορωδίας του χωριού (σσ υπεύθυνη Αργυρή Γεωργιάδου) αλλά και με την αμέριστη βοήθεια των δασκάλων και εκπαιδευτικών, των παιδιών, των φορέων και των επιχειρήσεων της περιοχής. Όλοι κι όλες βοηθούν στον ίδιο σκοπό θέτοντας χρόνο με το χρόνο όλο και πιο ψηλά τον πήχη και εμπλουτίζοντας την εκδήλωση με ακόμη περισσότερες δραστηριότητες.

«Ελάτε να ζήσουμε μοναδικά το Θείο αυτό γεγονός που θα γεμίσει τις ψυχές μας».

Επιμέλεια : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος-Δημοσ/φος)



Διαβάστε επίσης:

  • 22η Γιορτή ρυζιού στον Προβατά Σερρών Με στόχο την προώθηση του ρυζιού, με την καλλιέργεια του οποίου ασχολούνται οι κάτοικοι της περιοχής του Προβατά Σερρών, διοργανώνεται η 22η Γιορτή Ρυζιού και α...
  • Άνοιξε τις πύλες της η SEREXPO 2022 Η SEREXPO 2022 επέστρεψε δυναμικά και άνοιξε την «αυλαία» της, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στο Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ» και θα διαρκέσει έ...

swa 23

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 318 επισκέπτες