Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Νομού Σερρών

Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε σήμερα και στις...

Πυρκαγιά σε κορυφογραμμή στο Παγγαίο μεταξύ Πρώτης και Ροδολίβους

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που...

Επιμελητήριο Σερρών: Όλα έτοιμα για την Έκθεση Serexpo 2023

«Ο πήχης για τη SEREXPO 2023 μπαίνει ακόμη πιο ψηλά», δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς, καλώντας όλους τους Σερραίους και όχι μόνο να επισκεφτούν το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός, που για ακόμη μία χρονιά παίρνει «σάρκα και οστά» στις 20-24 Σεπτεμβρίου 2023, στο...


Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών διοργανώνει μια συζήτηση για την επισιτιστική κρίση και το μέλλον της αγροδιατροφής στον πλανήτη.

Συνομιλούν ο καθηγητής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας και ο Αναπληρωτής καθηγητής ΕΚΠΑ Στάθης Αραποστάθης.

Μια συζήτηση δύο επιστημόνων για την επισιτιστική κρίση και το μέλλον της αγροδιατροφής του πλανήτη. Θα συζητήσουν ο Καθηγητής στο Τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, και ο Στάθης Αραποστάθης, Αναπλ. Καθηγητής στο τμήμα Φιλοσοφίας και Ιστορίας της Επιστήμης, ΕΚΠΑ.

Πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι η επισιτιστική κρίση προκλήθηκε από έναν συνδυασμό της πανδημίας και της εισβολής στην Ουκρανία.

Αν και αυτοί είναι σημαντικοί παράγοντες, επιδεινώνουν ένα υποκείμενο πρόβλημα.

Για χρόνια, φαινόταν σαν η πείνα να οδεύει προς εξαφάνιση.

Ο αριθμός των υποσιτισμένων μειώθηκε από 811 εκατομμύρια το 2005 σε 607 εκατομμύρια το 2014. Όμως το 2015, η τάση άρχισε να αλλάζει.

Η πείνα αυξάνεται έκτοτε: στα 650 εκατομμύρια το 2019 και πίσω στα 811 εκατομμύρια το 2020.

Φέτος είναι πιθανό να είναι πολύ χειρότερο.

Τώρα προετοιμαστείτε για τα πραγματικά άσχημα νέα: αυτό συνέβη σε μια εποχή μεγάλης αφθονίας.

Η παγκόσμια παραγωγή τροφίμων αυξάνεται σταθερά για περισσότερο από μισό αιώνα, ξεπερνώντας άνετα την αύξηση του πληθυσμού.

Πέρυσι, η παγκόσμια συγκομιδή σιταριού ήταν μεγαλύτερη από ποτέ.

Παραδόξως, ο αριθμός των υποσιτισμένων ανθρώπων άρχισε να αυξάνεται μόλις οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων άρχισαν να πέφτουν.

Το 2014, όταν λιγότεροι άνθρωποι πεινούσαν από κάθε άλλη στιγμή, ο παγκόσμιος δείκτης τιμών των τροφίμων διαμορφώθηκε στις 115 μονάδες.

Το 2015, έπεσε στο 93 και παρέμεινε κάτω από 100 μέχρι το 2021.

Θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα στον πλανήτη στο θέμα της τροφής και επίσης θα αναλύσουμε πως η Ελλάδα εξελίχθηκε στην αγροτική παραγωγή μετά τον πόλεμο και τι μπορούμε να κάνουμε σήμερα ως χώρα για να βρεθούμε σε μια καλή θέση και στην αυτάρκεια και στην προστιθέμενη αξία των τροφίμων.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΑΣΤΕΡΙΑ»| ΩΡΑ: 20:00 | ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Διαβάστε επίσης:

  • 6η Γιορτή Τέχνης “Serres Music & Art Fstival Η 6η Γιορτή Τέχνης “Serres Music & Art Festival”, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2023, στο Eπιχειρηματικό Κέντρο SEREXP...
  • Wake Up Festival στην Κοίμηση Σερρών Εντυπωσιακή αναμένεται και η φετινή διοργάνωση το Wake Up Festival για ένα τριήμερο ραντεβού 28,29 και 30 Ιουλίου στην Κοίμηση Σερρών. Σειρά συναυλιών με τοπ...
  • 5ο Αντάμωμα Προβατιανών και Φίλων Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Προβατά “Φωτοδότης” και η Ποδοσφαιρική Ομάδα “Ελπίς Προβατά”, διοργανώνουν το 5ο Αντάμωμα Προβατιανών και Φίλων. Μια παραδοσιακή βραδ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 335 επισκέπτες