Κατάληψη των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΣ- Ζητούν απόσυρση Νομοσχεδίου

Σε κατάληψη του κτηρίου της Δημοτικής...

Μεγάλη συμμετοχή στην πορεία Σωματείων και φορέων στις Σέρρες

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των Σερραίων στη...

Ιστορίες για αρκούδες

Επιτέλους στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών έγινε – με χαρακτηριστική  καθυστέρηση – η ενημέρωση για τον απολογισμό της Πολιτείας των Ευχών του 2021! Για την ακρίβεια βέβαια δεν ήταν ενημέρωση, αλλά μια πρόχειρη ανάγνωση κωδικών και κατανομής ποσών των συμβάσεων που είχαν υπογραφεί και δημοσιοποιηθεί.


Στη σύλληψη 58χρονου αρχαιοκάπηλου σε περιοχή των Σερρών προχώρησαν αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά.

Ο 58χρονος συνελήφθη το Σάββατο το πρωί και σε αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων 38 νομίσματα ελληνιστικών, ρωμαϊκών και οθωμανικών χρονών τα οποία υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και την εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και τέσσερα όπλα.

Σε βάρος του 58χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά στην «Προστασία Αρχαιοτήτων και της εν γένει Πολιτιστικής Κληρονομιάς», καθώς και του νόμου «Περί Όπλων».

Αναλυτικά η ΕΛΑΣ βρήκε στο σπίτι του στις Σέρρες:

– 38 νομίσματα, τα οποία σύμφωνα με αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών είναι ελληνιστικών, ρωμαϊκών και οθωμανικών χρονών και υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και την εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και 1 ακόμη νόμισμα που χρήζει περαιτέρω διερεύνησης,

– 1 τυφέκιο τύπου Flobert,

– 3 πιστόλια (1 απόκρυψης τύπου στυλό και 2 κρότου)

– 315 φυσίγγια (211 πυροβόλου όπλου και 104 κρότου)

– 11 φωτοβολίδες

– 2 συσκευές ανίχνευσης μετάλλων

– 2 μαχαίρια,

– 2 σπρέι πιπεριού και

– 1 κυνηγετική καραμπίνα την οποία κατείχε νόμιμα, πλην όμως αφαιρέθηκε και κατασχέθηκε λόγω κατοχής των προαναφερόμενων αντικειμένων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Διαβάστε επίσης:

  • Πλούσιο το αστυνομικό δελτίο στις Σέρρες Από το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ανδρών και δύο ανήλικων ημεδαπών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το Νοέμβρι...

swa 23

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 325 επισκέπτες