Πρασινισε η λίμνη της Κοιλάδας των Αγ. Αναργύρων - Πολλά τα παράπονα των Σερραίων

Η συγκέντρωση φυτοπλαγκτόν σε συνδυασμό με τις...

Ανθρώπινα οστά εντόπισαν κάτοικοι της οδού Μιαούλη στις Σέρρες

Ανθρώπινα οστά εντόπισαν κάτοικοι της οδού...

Διαγραφή της κ.Χρυσάνθης Παλάζη - Τσοχατζίδη από τη δημοτική παράταξη «Συμμαχία Σερραίων»

Η διαγραφή της κ. Χρυσάνθης Παλάζη-Τσοχατζίδη από την «Συμμαχία Σερραίων» ανακοινώθηκε πριν από λίγο.


Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών είχε ως αποτέλεσμα να εξιχνιαστούν 7 κλοπές οχημάτων και 11 διαρρήξεις καταστημάτων και επιχειρήσεων, που έγιναν τον Νοέμβριο του 2021 σε περιοχές των Σερρών, της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ανδρών, 22 και 27 ετών ελληνικής καταγωγής, για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής.

Ειδικότερα, από την έρευνα των αστυνομικών, προέκυψε ότι οι δύο προαναφερόμενοι άνδρες μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, είχαν συστήσει ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.

Δρώντας κυρίως τις νυχτερινές ώρες και χρησιμοποιώντας κλεμμένα οχήματα, πήγαιναν σε καταστήματα και επιχειρήσεις και με διαρρηκτικά εργαλεία (βαριοπούλα, μεταλλικό λοστό κ.α.) παραβίαζαν τις εισόδους και αφαιρούσαν χρήματα και άλλα αντικείμενα. Διαρρήξεις έγιναν σε σούπερ μάρκετ, πρατήρια καυσίμων, φαρμακείο, κατάστημα επίπλων κ.α.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από 8 έως 22 Νοεμβρίου 2021 διέπραξαν:

• 8 διαρρήξεις σε περιοχές των Σερρών,
• 2 διαρρήξεις σε περιοχή της Καβάλας,
• 1 διάρρηξη στον δήμο Βόλβης στη Θεσσαλονίκη και
• 6 κλοπές αυτοκινήτων και 1 κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας σε περιοχές των Σερρών.

Μάλιστα το πρωί της 16ης Νοεμβρίου 2021 σε περιοχή του δήμου Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη προκάλεσαν πυρκαγιά στο ένα από τα κλεμμένα αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του.

Η συνολική τους λεία ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 9.000 ευρώ. Τα κλεμμένα αυτοκίνητα εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων των άγνωστων συνεργών τους, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: