Επισκέπτες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα στο χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά Σερρών

Το δρόμο προς το χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά...

Επίσκεψη της Προέδρου του Αρείου Πάγου στα Δικαστήρια Σερρών

Επίσκεψη στα δικαστήρια των Σερρών...

Περισσότεροι από 1.000 Σερραίοι στην 13η ημέρα καριέρας

Με τη συμμετοχή 35 επιχειρήσεων, με περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων και επιπέδων εξειδίκευσης, πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες η 13η Ημέρα Καριέρας.


Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, μιλώντας στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρθηκε στις εργασίες για τον καθαρισμό των χειμάρρων, ένας εκ των οποίων είναι και αυτός των Αγίων Αναργύρων.

Η καλή συνεργασία τόσο με τον Δήμο Σερρών όσο και με την ΔΕΥΑΣ όπως δήλωσε ο κ.Σπυρόπουλος, βοήθησε να ξεπεραστούν πιο γρήγορα τα εμπόδια που προέκυψαν στην περιοχή, όπως είναι η διέλευση των σωλήνων μέσα από το ρέμα. Παράλληλα μέσω προγράμματος του Δήμου, θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες ώστε να ”κολλήσουν” οι σωλήνες πάνω στην γέφυρα και να είναι ασφαλές το πέρασμα όπως ορίζει ο νόμος.

Ο Δήμος Σερρών ολοκλήρωσε την κατασκευή της γέφυρας του Τσέλιου και η Αντιπεριφέρεια ανέλαβε τον καθαρισμό του χειμάρρου από τη γέφυρα μέχρι το Βαλτοτόπι.

Όσον αφορά την γέφυρα που βρίσκεται στην έξοδο για Δράμα, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί το πρώτο και σημαντικότερο μέρος που είναι η ασφάλεια της περιοχής και σε συνεργασία πάντα με τον Δήμο Σερρών θα πραγματοποιηθεί και το δεύτερο, ο καλλωπισμός.

Επιπλέον, ο κ.Σπυρόπουλος δήλωσε πως θα ακολουθήσουν οι περιοχές του Αγίου Γεωργίου και του Λευκώνα οι οποίες φιλοξενούν βασικούς χειμάρρους που δεν έχουν καθαριστεί ποτέ, αποσκοπώντας στην ασφάλεια της ζωής των συμπολιτών και των περιουσιών τους. Ακόμη, συνεχίζονται οι εργασίες κάτω από το Νεοχώρι ώστε να φτάσουν στην περιοχή του Ν.Σκοπού και από εκεί στο Βαλτοτόπι. Έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες από την Αερολέσχη και κάτω όπου τα έργα ήδη δοκιμάστηκαν στα έντονα καιρικά φαινόμενα του προηγούμενου καιρού και απέδειξαν ότι επαρκούν.

Τέλος ο κ.Σπυρόπουλος, τόνισε πως τα προαναφερθέντα έργα θα ολοκληρωθούν μέχρι το Φθινόπωρο, ώστε η ΠΕ Σερρών να είναι θωρακισμένη μπροστά στο μεγαλύτερο πρόβλημα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει λόγω των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 249 επισκέπτες