Πρασινισε η λίμνη της Κοιλάδας των Αγ. Αναργύρων - Πολλά τα παράπονα των Σερραίων

Η συγκέντρωση φυτοπλαγκτόν σε συνδυασμό με τις...

Ανθρώπινα οστά εντόπισαν κάτοικοι της οδού Μιαούλη στις Σέρρες

Ανθρώπινα οστά εντόπισαν κάτοικοι της οδού...

Διαγραφή της κ.Χρυσάνθης Παλάζη - Τσοχατζίδη από τη δημοτική παράταξη «Συμμαχία Σερραίων»

Η διαγραφή της κ. Χρυσάνθης Παλάζη-Τσοχατζίδη από την «Συμμαχία Σερραίων» ανακοινώθηκε πριν από λίγο.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Επισκευαστών Οχημάτων Ν.Σερρών τηλεφωνικη απάτη κατέγραψε ιδιοκτήτης συνεργείου ο οποίος δέχτηκε τηλεφώνημα την Παρασκευή 8 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του ιδιοκτήτη, ο επιτήδειος προσπάθησε να αποσπάσει τα στοιχεία της τράπεζας προφασιζόμενος ότι είναι πελάτης που χρωστάει στην επιχείρηση χρήματα από παλιότερη συναλλαγή. Δυστυχώς ο ιδιοκτήτης συνεργείου πάνω στην ένταση της δουλειάς έδωσε τα στοιχεία, ενώ στη συνέχεια κατάλαβε το λάθος του και ενημέρωσε την αστυνομία.

Τηλεφωνική απάτη: Τι προτείνει η Ένωση Επισκευαστών Οχημάτων Ν.Σερρών, σύμφωνα με την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Να ελέγχουν την εγκυρότητα των δημοσιευμάτων για επενδυτικά προγράμματα, ακόμα και όταν προβάλλονται ότι συμμετέχουν άτομα με αναγνωρισιμότητα, καθόσον αυτό στοχεύει να πεισθούν διαδικτυακοί χρήστες για την αληθοφάνεια των προβαλλομένων.

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την πλοήγησή τους στο διαδίκτυο και ιδιαίτερα όσον αφορά επενδύσεις με ιδιαίτερα υψηλές και ελκυστικές αποδόσεις.

Να μην ανοίγουν e-mails ή διαφημίσεις που προέρχονται από άτομα που δεν γνωρίζουν ή δεν περιμένουν.

Να παραμένουν επιφυλακτικοί όταν τους προσεγγίζουν τηλεφωνικά ή μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου άτομα από επενδυτικές εταιρείες του εξωτερικού και να μην επενδύουν τα χρήματά τους σε υπηρεσίες χωρίς να είναι απολύτως βέβαιοι για την αξιοπιστία τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου.

Απάτη και μέσω SMS
Υπερχρεώνουν όσους απαντήσουν στο μήνυμα που θα τους αποσταλεί.

Παράλληλα τους εγγράφουν χωρίς να έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους σε υπηρεσίες με επιπλέον χρέωση.

Ο κάτοχος του κινητού λαμβάνει ένα μήνυμα από τον πενταψήφιο αριθμό 54122 με τους αποστολείς να διαφοροποιούνται. Συνήθως υπογράφει ένα όνομα και το μήνυμα είναι σχεδόν τυποποιημένο:

«Καλησπέρα σας. Μόλις μπήκα στο τσατ και βρήκα το ψευδώνυμό σου. Αν επιτρέπεται για τι ψάχνετε και από πού είσαι;»

Παράλληλα, μπορείτε να αποκλείσετε τον αριθμό πατώντας στο μενού του κινητού σας, εντός του μενού των επιλογών για αυτόν τον αριθμό.

Διαβάστε επίσης: