Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Νιγρίτα Σερρών – Έξι συλλήψεις

Δυο ανήλικοι τραυματίστηκαν, μετά από συμπλοκή...

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην κοιλάδα Αγίας Βαρβάρας Σερρών

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε ένας...

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στις Σέρρες

Με λαμπρότητα, μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και σύμμαχο τον καλό καιρό εορτάστηκε τη Δευτέρα στις Σέρρες η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Σύμβαση με θέμα «Κατασκευή γέφυραςκάτω ρου ποταμού Στρυμόνα» μεταξύ των οικισμών Μαυροθάλασσας και Μύρκινου, υπεγράφη την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022, μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλου, παρουσία του τέως Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννη Μωυσιάδη και του εκπροσώπου της αναδόχου εργολαβικής εταιρείας, στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου των Σερρών.

Σύμφωνα με την σύμβαση, προϋπολογισμού 13.780.000 ευρώ προβλέπεται να κατασκευαστεί φορέας επτά ανοιγμάτων, υποστηριζόμενος από δύο ακρόβαθρα και έξι μεσόβαθρα, διατεταγμένα κατά την ορθή διεύθυνση, συνολικού πλάτους 13.50m (συμπεριλαμβανομένων των πεζοδρομίων).

Το συνολικό μήκος της γέφυρας ισούται 278.30m ως τεχνικό (συμπεριλαμβανομένων και των πτερυγίων ακροβάθρων).

Σε δήλωσή του, ο Αντιπεριφερερειάρχης Σερρών κ. Σπυρόπουλος επεσήμανε τα εξής: “Μετά από μακρά σειρά ενεργειών, οι οποίες διήρκεσαν σχεδόν είκοσι χρόνια, ένα δύσκολο πρόβλημα βρίσκει οριστικά την λύση του και διευκολύνεται στον μέγιστο δυνατό βαθμό η συγκοινωνία μεταξύ των δύο άκρων του νομού.”

Ο κ.Σπυρόπουλος ευχαρίστησε πρωτίστως τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, όλους τους προκατόχους του στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, τον Πρόεδρο της ΤΚ Μαυροθάλασσας Γιώργο Παναγή που πλέον δεν είναι στη ζωή και βέβαια τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή. Επίσης, τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, που έφεραν εις πέρας αυτόν τον απαιτητικό φόρτο εργασίας.

Ο κ.Μωυσιάδης αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου και στα προβλήματα που έπρεπε να ξεπεραστούν για να φτάσουμε στη σημερινή υπογραφή, ενώ εξήρε τη συμβολή του αποθανόντα Προέδρου της Μαυροθάλασσας.

Επίσης, στο βίντεο που ακολουθεί, μιλούν ο Προϊστάμενος της Υποδ/νσης Τεχνικών έργων της ΠΕ Σερρών Αλέξανδρος Τάτλης, ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της αναδόχου εταιρείας (ΤΕΚΑΛ) Παναγιώτης Ψαλτάκος, καθώς και ο συνεργάτης του Ντένης Αγραφιώτης, οι οποίοι αναφέρονται σε τεχνικά κατασκευαστικά θέματα αλλά και στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, που έχει οριστεί στους 30 μήνες.

Τέλος, κατά τη συνέντευξη τύπου το λόγο πήρε και ο Τοπικός Σύμβουλος της Μαυροθάλασσας Χάρης Μαυρίδης, ευχαριστώντας όλους όσους συνέβαλαν για την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον Γιώργο Παναγή.

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 370 επισκέπτες