Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Νομού Σερρών

Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε σήμερα και στις...

Πυρκαγιά σε κορυφογραμμή στο Παγγαίο μεταξύ Πρώτης και Ροδολίβους

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που...

Επιμελητήριο Σερρών: Όλα έτοιμα για την Έκθεση Serexpo 2023

«Ο πήχης για τη SEREXPO 2023 μπαίνει ακόμη πιο ψηλά», δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς, καλώντας όλους τους Σερραίους και όχι μόνο να επισκεφτούν το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός, που για ακόμη μία χρονιά παίρνει «σάρκα και οστά» στις 20-24 Σεπτεμβρίου 2023, στο...


nomsimvoylioΤα «πυρά» τους αντάλλαξαν συμπολίτευση- αντιπολίτευση στην προχθεσινή συνεδρίαση του Ν.Σ. Οι σχέσεις του νομάρχη Σερρών Στέφανου Φωτιάδη με συγκεκριμένο εκδότη- καναλάρχη, που καταγγέλθηκαν από νομαρχιακούς συμβούλους της παράταξης του τέως Νομάρχη Κώστα Παπαπαναγιώτου ως σχέσεις διαπλοκής, ήταν το κύριο αντικείμενο της οξείας αντιπαράθεσης που έλαβε χώρα στην προχθεσινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Το «κανόνι έσκασε» όταν στο τραπέζι τέθηκε το θέμα της αποδοχής χρηματοδότησης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας & Δημοσίων Έργων, ύψους 45 χιλιάδων ευρώ, για τον καθαρισμό της λίμνης Κερκίνης. Ο νομαρχιακός σύμβουλος Γιώργος Καρδάκος άναψε το… φυτίλι και στην τοποθέτησή του αναρωτήθηκε εάν το συγκεκριμένο ποσό προορίζεται για συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό και για διοργάνωση που είχε λάβει χώρα στη λίμνη της Κερκίνης, χαρακτηρίζοντας τη διοργάνωση ως «φιέστα». Ο κ. Γιώργος Καρδάκος, όμως, δεν σταμάτησε εκεί και έκανε ένα «βήμα» παραπέρα, κατηγορώντας το Νομάρχη Στέφανο Φωτιάδη για σχέσεις διαπλοκής με το συγκεκριμένο καναλάρχη.
Η τοποθέτηση του κ. Γιώργου Καρδάκου, προκάλεσε τη μήνι και την αγανάκτηση του Νομάρχη Στέφανου Φωτιάδη, ο οποίος ζήτησε αρχικά από τον κ. Καρδάκο να ανακαλέσει και κατηγόρησε τους νομαρχιακούς συμβούλους για δηλώσεις με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων και παράλληλα «επέστρεψε» τις κατηγορίες, αφήνοντας αιχμές για τις σχέσεις του τέως Νομάρχη Κώστα Παπαπαναγιώτου με συγκεκριμένα ΜΜΕ, στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του 2006. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κ. Κώστας Παπαπαναγιώτου αντέδρασε και αναφέρθηκε σε γεύματα και τραπεζώματα του κ. Στέφανου Φωτιάδη με συγκεκριμένο εκδότη και ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν «πυρά» για αρκετή ώρα, ενώ τελικά το θέμα εγκρίθηκε, με την αντιπολίτευση να δίνει το «πράσινο φως» για την αποδοχή της χρηματοδότησης.
Όσον αφορά την επίμαχη επιστολή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης προς το Υπουργείο ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. που «πυροδότησε» το κλίμα, το περιεχόμενό της έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Υπάρχει ένας τόπος στα βόρεια ακρώρεια της πατρίδας μας, καταπράσινος, ένας απέραντος κήπος σπάνιας ομορφιάς με δασωμένα βουνά που κατηφορίζουν γάργαρα νερά, με μοναδική χλωρίδα και πανίδα.
Υπάρχει ένας τόπος όπου ο ποταμός Στρυμόνας απλώνεται φαρδιά πλατιά για να ξαποστάσει, παίρνει μια ανάσα και συνεχίζει το ταξίδι του για τη θάλασσα.
Υπάρχει ανάμεσα σε δυο βουνά μια λίμνη, όπου έχουν τα λημέρια τους άπειρα αμφίβια και ερπετά, όπου χαίρονται τη ζωή μυριάδες πανέμορφα πουλιά.
Υπάρχει ανάμεσα στα βουνά Μπέλες και Κρούσια μια όμορφη, πολυαγαπημένη και φιλόξενη κυρά που χαρίζει απλόχερα θαυμαστές εικόνες, συγκινήσεις και βιώματα, φτάνει να εισπράττει λίγη αγάπη και φροντίδα.
Η πολυδιαφημισμένη λίμνη Κερκίνη είναι έμπνευση. Το μαρτυρούν οι κινηματογραφιστές, οι φωτογράφοι, οι ζωγράφοι, οι απλοί επισκέπτες, οι μικροί μαθητές, το παραμύθι της βραβευμένης από την UNESCO δεκάχρονης, οι χιλιάδες σελίδες και ώρες που τα ΜΜΕ αφιερώνουν στην αφεντιά της.
Η λίμνη Κερκίνη είναι πηγή ζωής και εισοδήματος για χιλιάδες κατοίκους που ζουν και εργάζονται γύρω της, είναι πηγή αειφόρου ανάπτυξης αιχμή του δόρατος του τουρισμού στον νομό μας, αυτή βασικά που μας εκπροσωπεί στις τουριστικές εκθέσεις και στα διάφορα περιβαλλοντικά συνέδρια.
Αν και ποικιλοτρόπως λαβωμένη από τη ρύπανση, την υπερεκμετάλλευση, τις φερτές ύλες, η λίμνη είναι ακόμη εκεί, ζωντανή, μας «θρέφει».
κ. Υπουργέ,
Την 5η Ιουνίου, ημέρα του περιβάλλοντος, η Ν.Α. θέλει να υλοποιήσει μια γιγαντιαία επιχείρηση καθαριότητας των ακτών της επιστρατεύοντας εθελοντές και τους μαθητές του νομού μας. Μια επιχείρηση που θα δώσει μια ανάσα σε όλα τα ζωντανά, μέσα και γύρω απ’ τα νερά, θα αναδείξει το πρόβλημα για να ευαισθητοποιήσει και να στείλει το μήνυμα ότι αν συνεχίσουμε να την κακοποιούμε, η λίμνη Κερκίνη δεν θα πάει μακριά. Αυτή είναι και η αλήθεια.
κ. Υπουργέ,
Δυστυχώς η ευαισθησία και ο εθελοντισμός από μόνοι τους δεν θα φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Χρειάζονται χρήματα. Έχουμε εκτιμήσει ότι το κόστος της προσπάθειάς μας θα ξεπεράσει τα 45.000 ευρώ.
Με δεδομένη την περιβαλλοντική σας γνώση κι ευαισθησία επιτρέψτε μας να σας ζητήσουμε την παραπάνω χρηματοδότηση».

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 297 επισκέπτες