Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Νομού Σερρών

Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε σήμερα και στις...

Πυρκαγιά σε κορυφογραμμή στο Παγγαίο μεταξύ Πρώτης και Ροδολίβους

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που...

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 7η SEREXPO 2023

Με εντυπωσιακό τρόπο, παρουσία χιλιάδες κόσμου, έπεσε η αυλαία της SEREXPO 2023 , την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, και το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός πέρασε στην ιστορία. Μετά την, κατά γενική ομολογία, τεράστια επιτυχία της διοργάνωσης αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, που για...


Με την κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, του Ελληνικού κοινοβουλίου, της τοπικής αυτοδιοίκησης, κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων ολοκληρώθηκαν στην πόλη των Σερρών οι εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής παλιγγενεσίας του 1821.

Λόγω της πανδημίας δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, ενώ περιορισμένος ήταν ο αριθμός κλήρου και λαού στην πανηγυρική θεία λειτουργία  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών δείτε φωτογραφίες εδώ.

Χαρακτηριστικό του φετινού εορτασμού ο σχεδόν καθολικός σημαιοστολισμός της πόλης με τη γαλανόλευκη, καθώς περισσότερο από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια οι Σερραίοι ανάρτησαν στα μπαλκόνια και στις αυλές τους το Εθνικό μας σύμβολο.

«Φωτεινό παράδειγμα ο Ήρωάς μας Εμμανουήλ Παππάς»

«Για εμάς τους Σερραίους αποτελεί φωτεινό παράδειγμα ο Ήρωάς μας Εμμανουήλ Παππάς, ο οποίος, στο κάλεσμα της Πατρίδας και της Ιστορίας, δεν δίστασε να θυσιάσει τα πάντα, περιουσία, οικογένεια, την ίδια του την ζωή, για να δει την ιδιαίτερη πατρίδα του ελευθερωμένη από τον Τύραννο. Δυστυχώς, το όραμά του δεν έμελλε να γίνει πραγματικότητα, παρά μόνο μετά 92 χρόνια. Αυτό, όμως, επ’ ουδενί μειώνει την αξία του. Αντιθέτως, όλοι μας οφείλουμε να αντλήσουμε διδάγματα από την ανιδιοτέλεια και την φιλοπατρία του», υποστηρίζει –μεταξύ άλλων- σε μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος.

«Η επέτειος των 200 χρόνων εφαλτήριο για λαμπρό και ελπιδοφόρο αύριο»

«Δυστυχώς η πανδημία του κορονοϊού δεν επιτρέπει να γιορτάσουμε, όπως θα θέλαμε και όπως αρμόζει, τη λαμπρή αυτή επέτειο των 200 χρόνων.
Τιμούμε, όμως, και εφέτος την 25η Μαρτίου 1821 και τους ένδοξους ήρωες μας με τις σημαίες σε κάθε σπίτι να κυματίζουν ψηλά!
Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι ισχυρό το μήνυμα της διπλής γιορτής, της Επετείου της Ελληνικής Επανάστασης και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Με ενότητα, ομοψυχία και αλληλεγγύη μπορούμε να κερδίσουμε κάθε μάχη όσο δύσκολη και αν είναι. Ας είναι η φετινή επέτειος των 200 χρόνων το εφαλτήριο που θα μας οδηγήσει ως κοινωνία και ως Έθνος σε ένα πιο λαμπρό και ελπιδοφόρο αύριο», υποστηρίζει σε μήνυμά του ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 406 επισκέπτες