Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Νομού Σερρών

Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε σήμερα και στις...

Πυρκαγιά σε κορυφογραμμή στο Παγγαίο μεταξύ Πρώτης και Ροδολίβους

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που...

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 7η SEREXPO 2023

Με εντυπωσιακό τρόπο, παρουσία χιλιάδες κόσμου, έπεσε η αυλαία της SEREXPO 2023 , την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, και το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός πέρασε στην ιστορία. Μετά την, κατά γενική ομολογία, τεράστια επιτυχία της διοργάνωσης αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, που για...


Με αυστηρά μέτρα προστασίας και χωρίς μαθητική και στρατιωτική παρέλαση θα εορτασθεί και στις Σέρρες η επέτειος του Εθνικής παλιγγενεσίας του 1821, λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που απεστάλη από την Π.Ε. Σερρών στις 11 το πρωί της Πέμπτης θα τελεσθεί επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας κ.κ. ΘΕΟΛΟΓΟΣ συμπαραστατούμενος υπό του ιερού κλήρου.

Η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας θα γίνει από την κα. Ακριβή Γεράκη Διευθύντρια του 23ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών.

Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέση στην Πλατεία Ελευθερίας στο άγαλμα του Εμμανουήλ Παππά και κατάθεση στεφάνων.

Την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι θα γίνει κατάθεση στεφάνων στα μνημεία της πόλης από αντιπροσωπεία μαθητών των σχολείων.

Αναλύτικά το πρόγραμμα:

ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

– Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια από την 8η πρωινή της 23ης Μαρτίου έως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2021.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

– Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.

ΩΡΑ 12.00 – Κατάθεση στεφάνων στα μνημεία της πόλης από αντιπροσωπεία μαθητών των σχολείων.

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

ΩΡΑ 07.00 – Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών

ΩΡΑ 08.00 – Έπαρση της Σημαίας της πόλης

ΩΡΑ 11.00 – Θα τελεσθεί Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας κ.κ. ΘΕΟΛΟΓΟΣ συμπαραστατούμενος υπό του ιερού κλήρου.

– Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα. Γεράκη Ακριβή Διευθύντρια του 23ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών.

ΩΡΑ 11.30 – Μετάβαση στον ανδριάντα του ΕΜΜ. ΠΑΠΑ στην πλατεία Ελευθερίας.

– ΄Εναρξη τελετής

– Επιμνημόσυνη δέηση

– Κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβέρνησης, Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, τον Διοικητή του 10ου Συντάγματος, τον Δήμαρχο Σερρών, τον Αστυνομικό Διευθυντή, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Σερρών, εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων κ.λ.π.

– Σιγή ενός λεπτού.

– Εθνικός ΄Υμνος.

Τέλος τελετής.

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 297 επισκέπτες