Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Νιγρίτα Σερρών – Έξι συλλήψεις

Δυο ανήλικοι τραυματίστηκαν, μετά από συμπλοκή...

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην κοιλάδα Αγίας Βαρβάρας Σερρών

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε ένας...

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στις Σέρρες

Με λαμπρότητα, μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και σύμμαχο τον καλό καιρό εορτάστηκε τη Δευτέρα στις Σέρρες η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Με δεδομένο ότι το φετινό χειμώνα αναμένουμε την ταυτόχρονη κυκλοφορία του ιού της γρίπης, αλλά και του covid-19, που ενδεχομένως θα δημιουργήσουν αυξημένη νοσηρότητα από λοιμώξεις του αναπνευστικού, ο ΠΟΥ θεωρεί ότι είναι επιβεβλημένη η ενίσχυση του ανοσοποιητικού, ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, μέσω του εμβολιασμού κατά της γρίπης, αλλά και κατά του πνευμονιόκοκκου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, διευρύνοντας το πλαίσιο της περσινής κοινής πρωτοβουλίας του Αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλου και του εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου για θέματα Δημόσιας Yγείας κ. Δημητρίου Μπαλαξή, που αφορούσε μια δράση ενίσχυσης της προσπάθειας θωράκισης ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, μέσω του αντιγριπικού εμβολιασμού, αποφάσισε να εντάξει στην δράση της τρέχουσας περιόδου και τον εμβολιασμό κατά του Πνευμονιόκοκκου.

Η δράση θα υλοποιηθεί τις εργάσιμες ημέρες, εντός του μηνός Νοεμβρίου, από ώρα από 8.00 έως 12.00, και θα δοθεί η δυνατότητα σε ανέργους (κατόχους κάρτας ανεργίας), σε άτομα με ειδικές ανάγκες, σε πολίτες άνω των 60 ετών και γενικότερα σε όσους ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, να γράψουν ΔΩΡΕΑΝ τις συνταγές για την αγορά τόσο του αντιγριπικού εμβολίου, όσο και του εμβολίου κατά του Πνευμονιόκοκκου.

Ταυτόχρονα, θα μπορούν να εμβολιαστούν επίσης ΔΩΡΕΑΝ, από το ιατρικό στελεχιακό δυναμικό της Διευθύνσεως Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, εντός του κτηρίου της ΠΕ Σερρών, στα γραφεία 111 και 112, προσκομίζοντας τα εμβόλια που θα προμηθευτούν από φαρμακείο της επιλογής τους.

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 299 επισκέπτες