Ξεκινούν τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Σερρών

Εντός των ημερών ξεκινούν τα χειρουργεία στο...

Έκλεισε τμήμα γυμνασίου στο Δραβήσκο Σερρών λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

Ανεστάλη λόγω κρουσμάτων κορονοϊού η λειτουργία...

Εμπορικός σύλλογος Σερρών: Ξεκινησαν οι χειμερινές εκπτώσεις

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Σερρών ανακοινώνει την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου και με διάρκεια έως 28 Φεβρουαρίου 2022.

Η επίσκεψη του γενικού γραμματέα πολιτισμού πριν από περίπου 15 ημέρες στον Λιθότοπο Σερρών μόνο τυχαία δεν ήταν αφού από τη Δευτέρα ξεκίνησαν ανασκαφικές εργασίες από την εφορία αρχαιοτήτων Σερρών σε συνεργασία με την περιφέρεια.

Στο σημείο για δύο συνεχόμενες ημέρες το παρών έδωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σπυρόπουλος με την άδεια του οποίου μπορέσαμε και καταγράψει πλάνα από το σημείο των εργασιών.

Πρόκειται για αρχαιολογική ανακάλυψη η οποία σχετίζεται με το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης καθώς όπως τουλάχιστον αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες στο σημείο όπου σκάβουν τα μηχανήματα της περιφέρειας πιθανόν να υπάρχουν κομμάτια μαρμάρου που μεταφέρθηκαν στο σημείο το 1936.

Οι αρχαιολόγοι εικάζουν πως στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν αρχιτεκτονικά μέλη του τύμβου Καστά της Αμφίπολης εδώ και χρόνια, κάποια μάλιστα είχαν ανευρεθεί και τα προηγούμενα χρόνια και μεταφέρθηκαν στον τυμβο κάστα και βρίσκονται στον περίβολο του μνημείου.

Οι ανασκαφές εάν όλα πάνε καλά αναμένεται να φέρουν στην επιφάνεια την παλιά κατασκευή του φράγματος της Κερκίνης.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: