Από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα» αγρότης στο Νοσοκομείο Σερρών

Στο Νοσοκομείο Σερρών έστειλε έναν αγρότη από...

Εκτροπή βαγονιού αμαξοστοιχίας στις Σέρρες

Εκτροπή βαγονιού σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής μεταξύ Λευκοθέας...

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η 109η Επέτειος Απελευθέρωσης των Σερρών

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση επί της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή γιόρτασαν οι Σέρρες την 109η Επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης, την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022.


Η επίσκεψη του γενικού γραμματέα πολιτισμού πριν από περίπου 15 ημέρες στον Λιθότοπο Σερρών μόνο τυχαία δεν ήταν αφού από τη Δευτέρα ξεκίνησαν ανασκαφικές εργασίες από την εφορία αρχαιοτήτων Σερρών σε συνεργασία με την περιφέρεια.

Στο σημείο για δύο συνεχόμενες ημέρες το παρών έδωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σπυρόπουλος με την άδεια του οποίου μπορέσαμε και καταγράψει πλάνα από το σημείο των εργασιών.

Πρόκειται για αρχαιολογική ανακάλυψη η οποία σχετίζεται με το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης καθώς όπως τουλάχιστον αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες στο σημείο όπου σκάβουν τα μηχανήματα της περιφέρειας πιθανόν να υπάρχουν κομμάτια μαρμάρου που μεταφέρθηκαν στο σημείο το 1936.

Οι αρχαιολόγοι εικάζουν πως στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν αρχιτεκτονικά μέλη του τύμβου Καστά της Αμφίπολης εδώ και χρόνια, κάποια μάλιστα είχαν ανευρεθεί και τα προηγούμενα χρόνια και μεταφέρθηκαν στον τυμβο κάστα και βρίσκονται στον περίβολο του μνημείου.

Οι ανασκαφές εάν όλα πάνε καλά αναμένεται να φέρουν στην επιφάνεια την παλιά κατασκευή του φράγματος της Κερκίνης.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 426 επισκέπτες