Επισκέπτες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα στο χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά Σερρών

Το δρόμο προς το χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά...

Επίσκεψη της Προέδρου του Αρείου Πάγου στα Δικαστήρια Σερρών

Επίσκεψη στα δικαστήρια των Σερρών...

Περισσότεροι από 1.000 Σερραίοι στην 13η ημέρα καριέρας

Με τη συμμετοχή 35 επιχειρήσεων, με περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων και επιπέδων εξειδίκευσης, πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες η 13η Ημέρα Καριέρας.


Η επίσκεψη του γενικού γραμματέα πολιτισμού πριν από περίπου 15 ημέρες στον Λιθότοπο Σερρών μόνο τυχαία δεν ήταν αφού από τη Δευτέρα ξεκίνησαν ανασκαφικές εργασίες από την εφορία αρχαιοτήτων Σερρών σε συνεργασία με την περιφέρεια.

Στο σημείο για δύο συνεχόμενες ημέρες το παρών έδωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σπυρόπουλος με την άδεια του οποίου μπορέσαμε και καταγράψει πλάνα από το σημείο των εργασιών.

Πρόκειται για αρχαιολογική ανακάλυψη η οποία σχετίζεται με το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης καθώς όπως τουλάχιστον αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες στο σημείο όπου σκάβουν τα μηχανήματα της περιφέρειας πιθανόν να υπάρχουν κομμάτια μαρμάρου που μεταφέρθηκαν στο σημείο το 1936.

Οι αρχαιολόγοι εικάζουν πως στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν αρχιτεκτονικά μέλη του τύμβου Καστά της Αμφίπολης εδώ και χρόνια, κάποια μάλιστα είχαν ανευρεθεί και τα προηγούμενα χρόνια και μεταφέρθηκαν στον τυμβο κάστα και βρίσκονται στον περίβολο του μνημείου.

Οι ανασκαφές εάν όλα πάνε καλά αναμένεται να φέρουν στην επιφάνεια την παλιά κατασκευή του φράγματος της Κερκίνης.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 361 επισκέπτες