Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19

Στα 13 ανέρχονται την Πέμπτη τα νέα κρούσματα...

Νέα διαμαρτυρία στις Σέρρες ενάντια στους εμβολιασμούς

Διαμαρτυρία ενάντια στην υποχρεωτικότητα των...

Έκτακτο δελτίο καύσωνα και στην Π.Ε. Σερρών

Έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να αγγίξει ο υδράργυρος στην περιοχή των Σερρών κατά το νέο κύμα καύσωνα που αναμένουμε και θα διαρκέσει βάσει των προγνώσεων έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου.

Η επίσκεψη του γενικού γραμματέα πολιτισμού πριν από περίπου 15 ημέρες στον Λιθότοπο Σερρών μόνο τυχαία δεν ήταν αφού από τη Δευτέρα ξεκίνησαν ανασκαφικές εργασίες από την εφορία αρχαιοτήτων Σερρών σε συνεργασία με την περιφέρεια.

Στο σημείο για δύο συνεχόμενες ημέρες το παρών έδωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σπυρόπουλος με την άδεια του οποίου μπορέσαμε και καταγράψει πλάνα από το σημείο των εργασιών.

Πρόκειται για αρχαιολογική ανακάλυψη η οποία σχετίζεται με το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης καθώς όπως τουλάχιστον αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες στο σημείο όπου σκάβουν τα μηχανήματα της περιφέρειας πιθανόν να υπάρχουν κομμάτια μαρμάρου που μεταφέρθηκαν στο σημείο το 1936.

Οι αρχαιολόγοι εικάζουν πως στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν αρχιτεκτονικά μέλη του τύμβου Καστά της Αμφίπολης εδώ και χρόνια, κάποια μάλιστα είχαν ανευρεθεί και τα προηγούμενα χρόνια και μεταφέρθηκαν στον τυμβο κάστα και βρίσκονται στον περίβολο του μνημείου.

Οι ανασκαφές εάν όλα πάνε καλά αναμένεται να φέρουν στην επιφάνεια την παλιά κατασκευή του φράγματος της Κερκίνης.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:

  • Έκτακτο δελτίο καύσωνα στην Π.Ε. Σερρών Οι θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής που κινούνται προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες στ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 307 επισκέπτες