Αναβίωσε το έθιμο της πυροβασίας - Τα “Αναστενάρια” στην Αγία Ελένη Σερρών

Ένα ιδιότυπο και παμπάλαιο λατρευτικό έθιμο, που...

Δρομολογείται εγκατάσταση οικίσκου στον Προμαχώνα για την πάταξη του παραεμπορίου

Tην εγκατάσταση οικίσκου στον τελωνιακό σταθμό...

Εντυπωσιακά εγκαίνια για το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξενάκης»

Με μία λαμπρή και συγκινητική τελετή εγκαινιάστηκε το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Πινακοθήκη «Κωνσταντίνος Ξενάκης» στις Σέρρες από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, της Γενικής Γραμματέως...


Tο τμήμα της Δημόσιας Υγείας, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Πολιτισμού, σε συνεργασία με την επιχείρηση IDEA OFFICE, έχει προγραμματίσει για την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020, εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: “ΚΑΡΔΙΟΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ”  (BLS, BLS/AED) για τους δημοτικούς υπαλλήλους κυρίως των απομακρυσμένων περιοχών, δίνοντας τη δυνατότητα παρέμβασης και χρήσης του απινιδωτή, αμέσως μόλις παραστεί ανάγκη και οι οποίοι εκτός από το Δήμο Σερρών πρόσφατα τοποθετήθηκαν και σε Δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου.

Ο χώρος διεξαγωγής έχει ορισθεί ο πρώτος όροφος της ΚΕΔΗΣ, επί της Εθνικής Αντιστάσεως 34, στην πόλη των Σερρών.

Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η εκμάθηση τεχνικών και δεξιοτήτων με σκοπό να αντιμετωπιστούν καταστάσεις όπου τίθεται σε κίνδυνο η ανθρώπινη ζωή.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαίδευση στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών που μπορεί να συναντήσει κανείς στον κοινωνικό , οικογενειακό ή επαγγελματικό του περίγυρο.

Συμπεριλαμβανομένου των ανωτέρω θα γίνει και πρακτική άσκηση των εκπαιδευομένων με προπλάσματα καθώς και με εκπαιδευτικούς απινιδωτές, όπου γίνεται προσομοίωση αντιμετώπισης καρδιακών ανακοπών επάνω σε πραγματικά σενάρια.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα χορηγηθεί στους συμμετέχοντες υπαλλήλους Πιστοποίηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης  (European Resucitation Council).

Να  επισημάνουμε ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί για την εκπαίδευση κι άλλων υπαλλήλων του Δήμου μας.

Διαβάστε επίσης:

  • 21η Γιορτή ρυζιού στον Προβατά Σερρών Η 21η Γιορτή Ρυζιού θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18:00 στον αύλειο χώρο της κοινότητας Προβατά.  Στο πλαίσιο των εκδηλώ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 263 επισκέπτες