Στις Βρυξέλλες ο Δήμαρχος με στόχο την ανταλλαγή γνώσεων...

Ο Δήμαρχος Σερρών και Πρόεδρος της Επιτροπής...

Διαμαρτυρία …μετά μουσικής στις Σέρρες για τα Τέμπη και το νερό

Με στίχους και μουσική εξέφρασαν την οργή τους...

Παίζει με ανθρώπινες ζωές o Δήμαρχος - Επιβάλλεται η επέμβαση Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Αριάδνης Παπαφωτίου κατηγορεί για Εγκληματική ανευθυνότητα τον Δήμαρχο, που αν και ΓΝΩΡΙΖΕ αρμοδίως την κατάσταση, επέτρεψε την χρήση της Ανατολικής κερκίδας του Γηπέδου του Πανσερραικού, ενώ αυτή είναι άκρως επικίνδυνη και με πολύ σοβαρή δομική παθολογία, σύμφωνα με...


Tο τμήμα της Δημόσιας Υγείας, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Πολιτισμού, σε συνεργασία με την επιχείρηση IDEA OFFICE, έχει προγραμματίσει για την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020, εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: “ΚΑΡΔΙΟΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ”  (BLS, BLS/AED) για τους δημοτικούς υπαλλήλους κυρίως των απομακρυσμένων περιοχών, δίνοντας τη δυνατότητα παρέμβασης και χρήσης του απινιδωτή, αμέσως μόλις παραστεί ανάγκη και οι οποίοι εκτός από το Δήμο Σερρών πρόσφατα τοποθετήθηκαν και σε Δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου.

Ο χώρος διεξαγωγής έχει ορισθεί ο πρώτος όροφος της ΚΕΔΗΣ, επί της Εθνικής Αντιστάσεως 34, στην πόλη των Σερρών.

Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η εκμάθηση τεχνικών και δεξιοτήτων με σκοπό να αντιμετωπιστούν καταστάσεις όπου τίθεται σε κίνδυνο η ανθρώπινη ζωή.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαίδευση στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών που μπορεί να συναντήσει κανείς στον κοινωνικό , οικογενειακό ή επαγγελματικό του περίγυρο.

Συμπεριλαμβανομένου των ανωτέρω θα γίνει και πρακτική άσκηση των εκπαιδευομένων με προπλάσματα καθώς και με εκπαιδευτικούς απινιδωτές, όπου γίνεται προσομοίωση αντιμετώπισης καρδιακών ανακοπών επάνω σε πραγματικά σενάρια.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα χορηγηθεί στους συμμετέχοντες υπαλλήλους Πιστοποίηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης  (European Resucitation Council).

Να  επισημάνουμε ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί για την εκπαίδευση κι άλλων υπαλλήλων του Δήμου μας.

Διαβάστε επίσης:

  • 22η Γιορτή ρυζιού στον Προβατά Σερρών Με στόχο την προώθηση του ρυζιού, με την καλλιέργεια του οποίου ασχολούνται οι κάτοικοι της περιοχής του Προβατά Σερρών, διοργανώνεται η 22η Γιορτή Ρυζιού και α...
  • Άνοιξε τις πύλες της η SEREXPO 2022 Η SEREXPO 2022 επέστρεψε δυναμικά και άνοιξε την «αυλαία» της, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στο Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ» και θα διαρκέσει έ...

swa 23

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 391 επισκέπτες