Π.Ε. Σερρών: 19 τα νέα κρούσματα covid-19

Στα 19 ανέρχονται την Τρίτη τα νέα κρούσματα...

Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19

Στα 13 ανέρχονται τη Δευτέρα τα νέα κρούσματα...

Έκτακτο δελτίο καύσωνα και στην Π.Ε. Σερρών

Έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να αγγίξει ο υδράργυρος στην περιοχή των Σερρών κατά το νέο κύμα καύσωνα που αναμένουμε και θα διαρκέσει βάσει των προγνώσεων έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου.

Μετά την έναρξη των επίγειων ψεκασμών, στις αρχές Απριλίου, από τα συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε χώρους εκτός των αστικών οικισμών, ξεκίνησαν την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020, υπό ιδανικές καιρικές συνθήκες, οι εναέριοι ψεκασμοί παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλου.

Διενεργήθηκαν ψεκασμοί στους ορυζώνες στων περιοχών Αναγέννησης και Τυρολόης, έκτασης περίπου 8.000 στρεμμάτων, ενώ το Σάββατο θα συνεχιστούν οι αεροψεκασμοί στους ορυζώνες Βαμβακιάς και Προβατά. Οι πτήσεις των ελικοπτέρων πραγματοποιούνται από τις 06.00 έως τις 11.00 και για 4 συνεχείς ημέρες( Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα.

Με βάση τον υπάρχοντα σχεδιασμό, οι αεροψεκασμοί θα επαναληφθούν σε 15 ημέρες, αναλόγως των καιρικών συνθηκών που θα επικρατούν και τις οδηγίες των ειδικών.

Σημειώνεται ότι, σε κάθε δράση, υπάρχουν κλιμάκια υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, που διενεργούν ελέγχους των χρησιμοποιουμένων φαρμάκων και των σημείων που γίνονται οι αεροψεκασμοί.

Το πρόγραμμα συνδυάζεται με το αντίστοιχο των Δήμων, το οποίο διεξάγεται από την ΑΝΕΣΕΡ εντός των οικισμών, για τους οποίους αποκλειστική αρμοδιότητα έχουν οι κατά τόπους δημοτικές αρχές, ενώ υπάρχει καθημερινή ενημέρωση μετά το πέρας των δράσεων για τα σημεία, όπου αυτές πραγματοποιήθηκαν.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:

  • Έκτακτο δελτίο καύσωνα στην Π.Ε. Σερρών Οι θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής που κινούνται προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες στ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 362 επισκέπτες