Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19

Στα 13 ανέρχονται την Πέμπτη τα νέα κρούσματα...

Νέα διαμαρτυρία στις Σέρρες ενάντια στους εμβολιασμούς

Διαμαρτυρία ενάντια στην υποχρεωτικότητα των...

Έκτακτο δελτίο καύσωνα και στην Π.Ε. Σερρών

Έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να αγγίξει ο υδράργυρος στην περιοχή των Σερρών κατά το νέο κύμα καύσωνα που αναμένουμε και θα διαρκέσει βάσει των προγνώσεων έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου.

Αρχίζουν την Παρασκευή, οι αεροψεκασμοί από την Περιφέρεια για την καταπολέμηση των κουνουπιών, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σπυρόπουλος.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης είπε χαρακτηριστικά ότι σήμερα βρίσκεται το ελικόπτερο στην Βαμβακιά , την Παρασκευή ξεκινούν οι αεροψεκασμοί εκτός του αστικού ιστού , ενώ οι επίγειοι έχουν ήδη ξεκινήσει. Παράλληλα τόνισε πως γίνεται χρήση και Drones αλλά τοποθετούνται και παγίδες που δείχνουν με ακρίβεια τους πληθυσμούς των κουνουπιών, έτσι ώστε η παρέμβαση να είναι άμεση και στοχευμένη.

Χθες Τρίτη πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα και του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά στην οποία συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος καθώς και δήμαρχοι της Κ.Μ με θέμα τον συντονισμό των ενεργειών μεταξύ των Δήμων και της Περιφέρειας για την καταπολέμηση του υπερπληθυσμού των κουνουπιών. Απόφαση όλων των συμμετεχόντων ήταν ο καλύτερος συντονισμός, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το μείζον αυτό θέμα δημόσιας υγείας

Διαβάστε επίσης:

  • Έκτακτο δελτίο καύσωνα στην Π.Ε. Σερρών Οι θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής που κινούνται προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες στ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 326 επισκέπτες