Ξεκινούν τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Σερρών

Εντός των ημερών ξεκινούν τα χειρουργεία στο...

Έκλεισε τμήμα γυμνασίου στο Δραβήσκο Σερρών λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

Ανεστάλη λόγω κρουσμάτων κορονοϊού η λειτουργία...

Εμπορικός σύλλογος Σερρών: Ξεκινησαν οι χειμερινές εκπτώσεις

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Σερρών ανακοινώνει την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου και με διάρκεια έως 28 Φεβρουαρίου 2022.

Τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή υποδέχθηκε, τη Δευτέρα 25-5-2020, στο Διοικητήριο των Σερρών ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος.

Στην συνέχεια συγκροτήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα «Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ», στην οποία έγινε γενική επισκόπηση των έργων που χρηματοδοτήθηκαν από το ΥΠΟΜΕ και των οποίων έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες προς κατασκευή από την Περιφέρεια και αφορούν την αντιπλημμυρική θωράκιση της Π.Ε., τα αρδευτικά δίκτυα, καθώς και την οδοποιία συνολικού προϋπολογισμού περίπου 14.500.000,00 ευρώ.

Στην σύσκεψη μετείχαν οι εντεταλμένοι περιφερειακοι σύμβουλοι κκ. Καρυπιδης Δημήτρης, Μαλλιαρας Θανάσης και Μπαλαξης Δημήτρης στους οποίους δόθηκε ο λόγος και ανέπτυξαν θέματα της αρμοδιότητας τους. Η Τομεαρχης Πολιτισμού κα. Κατερίνα Περιστερη απουσίαζε από την συνάντηση για λόγους ασθένειας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τον Υπουργό για το διαρκές και αμέριστο ενδιαφέρον του και για την εξασφάλιση πρόσθετων χρηματοδοτήσεων από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους για την εκτέλεση των έργων τόσο με δικαιούχο την ΠΕ Σερρών, όσο και για τα επιπλέον κονδύλια που χορηγήθηκαν στους Δήμους της ΠΕ Σερρών στα πλαίσια ανάπτυξης του νομού μας.

Από την πλευρά του ο Υπουργός τόνισε ότι τώρα δίνεται μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για την απορρόφηση κονδυλίων και ότι στόχος είναι η ταχύτατη υπέρβαση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και η απρόσκοπτη χρηματοδότηση των έργων, σε απόλυτη συνεργασία τόσο με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, όσο και με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. Αναφέρθηκε επιγραμματικά σε ορισμένα έργα εμβληματικού χαρακτήρα, όπως ο άξονας Νιγρίτα – Σοχός, ο άξονας Δράμα – Αμφίπολη και κυρίως το πρόγραμμα οδικής ασφάλειας, χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με τα κονδύλια για το τελευταίο αυτό πρόγραμμα να υπερβαίνουν τα 15.000.000 ευρώ για την Π.Ε. Σερρών.

Τέλος, οι δύο άνδρες ευχήθηκαν η συνεργασία μεταξύ των φορέων που εκπροσωπούν να αποδώσει τα μέγιστα, ώστε στο τέλος της τετραετίας η Π.Ε. Σερρών να έχει αλλάξει πρόσωπο και να παραδοθεί σε πολύ καλύτερη κατάσταση, από αυτήν, στην οποία βρισκόταν για πολλά χρόνια.

Διαβάστε επίσης: