Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19

Στα 13 ανέρχονται την Πέμπτη τα νέα κρούσματα...

Νέα διαμαρτυρία στις Σέρρες ενάντια στους εμβολιασμούς

Διαμαρτυρία ενάντια στην υποχρεωτικότητα των...

Έκτακτο δελτίο καύσωνα και στην Π.Ε. Σερρών

Έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να αγγίξει ο υδράργυρος στην περιοχή των Σερρών κατά το νέο κύμα καύσωνα που αναμένουμε και θα διαρκέσει βάσει των προγνώσεων έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου.

Ομαλοποιήθηκε η κατάσταση στην κτηνοτροφία και πιο συγκεκριμένα στη χοιροτροφία μετά την άρση, την περασμένη εβδομάδα, των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί για την αφρικανική πανώλη των χοίρων στις Περιφερειακές Ενότητες των Σερρών και της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήρη Μπάτο, έχει επέλθει πλέον η κανονικότητα, ενώ δεν γίνονται πλέον οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνταν κατά τη σφαγή και τη διακίνηση των κρεάτων, για ενδεχόμενο κρούσμα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μπάτος εξήρε τις προσπάθειες των υπαλλήλων των κτηνιατρικών υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης και των Σερρών, οι οποίοι, παρά την κατάσταση που δημιουργήθηκε λόγω του κορονοϊού, δεν σταμάτησαν να διενεργούν τις απαραίτητες δειγματοληψίες. Σχολίασε, δε, ότι τελικά επικράτησε «το καλύτερο δυνατό σενάριο, τηρουμένων πάντα των αναλογιών και έτσι δεν υπήρξε δεύτερο κρούσμα, μετά το πρώτο που εντοπίστηκε στις 5 Φεβρουαρίου».

Επιπλέον, ανέφερε ότι ο περιορισμός των μετακινήσεων γενικότερα, στο πλαίσιο των μέτρων που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού, συνέβαλε σε κάποιο βαθμό στη μείωση του κινδύνου μετάδοσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων. Ωστόσο, ο ίδιος επισήμανε ότι η απειλή παραμένει, λόγω των κρουσμάτων στη γειτονική Βουλγαρία και του κινδύνου μετάδοσης της νόσου από τα αγριογούρουνα που κινούνται ελεύθερα στο φυσικό περιβάλλον. Για τον λόγο αυτό, διευκρίνισε ότι οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες παραμένουν σε εγρήγορση, ενώ σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τηρούνται μέτρα ασφαλείας στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

  • Έκτακτο δελτίο καύσωνα στην Π.Ε. Σερρών Οι θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής που κινούνται προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες στ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 203 επισκέπτες