Νοσοκομείο Σερρών: Έκλεισε η ουρολογική κλινική λόγω έλλειψης γιατρών

Έκλεισε η ουρολογική κλινική του νοσοκομείου...

Κινητοποίηση γιατρών και εργαζομένων του Νοσοκομείου Σερρών

Με κυρίαρχα αιτήματα την ανοιχτή προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων στα Νοσοκομεία  μέχρι την πλήρωσή τους, τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και την αύξηση του Προϋπολογισμού, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι κινητοποίηση  έξω από τα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Σερρών, στο πλαίσιο της...

Έμφαση στον αστροτουρισμό δίνει η περιοχή των Σερρών, με τη διοργάνωση της 13ης Αστροβραδιάς, η οποία θα λάβει χώρα στην Άνω Βροντού στις 24 και 25 Αυγούστου.Η εν λόγω αστροβραδιά περιλαμβάνει ομιλίες και διαλέξεις από διακεκριμένους επιστήμονες-αστροφυσικούς, υπαίθρια πειράματα φυσικής, παρατήρηση του ουρανού με εξειδικευμένα τηλεσκόπια, προβολές σε φορητό πλανητάριο και εκθέματα αστρονομικού περιεχομένου. Επιπλέον, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα λάβουν χώρα διαδραστικά εκπαιδευτικά παιδικά παιχνίδια, εκθέσεις με φωτογραφικό υλικό από την Άνω Βροντού, καθώς και παράλληλες πολιτιστικές δράσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ανωτέρω εκδήλωση, θα παραστεί ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνεργάτης της ΝΑΣΑ κ. Ιωάννης Μπαζιώτης.

Μεταξύ άλλων, σκοπός της μεγαλύτερης θερινής εκδήλωσης των Σερρών, είναι η ανάδειξη της αστρονομίας και κατ’ επέκταση του αστροτουρισμού, η προβολή της ευρύτερης περιοχής της Άνω Βροντούς και τις ευρύτερης περιοχής, η προβολή και η προώθηση των τοπικών προϊόντων αλλά και η επαφή των παιδιών και των επισκεπτών με τον κόσμο της αστρονομίας.

Εξάλλου, η αστρονομία γεννήθηκε στην Ελλάδα, ακριβώς την ίδια στιγμή που γεννήθηκε και η ελληνική μυθολογία και μάλιστα σε μια αμφίδρομη σχέση, γιατί η Μούσα Ουρανία ήταν προστάτιδα της επιστήμης αυτής.

Τέλος, οι προοπτικές ανάπτυξης του αστροτουρισμού στη χώρα μας, είναι τεράστιες, τόσο λόγω της πλούσιας ελληνικής υπαίθρου και των καθαρών ουρανών, όσο και λόγω της ρίζας της ίδιας της επιστήμης, η οποία δοσμένη ευχάριστα ως μορφή τουρισμού, συνδυάζει μοναδικά την ψυχαγωγία με τη γνώση.

Διαβάστε επίσης:

  • 6η Γιορτή Τέχνης “Serres Music & Art Fstival Η 6η Γιορτή Τέχνης “Serres Music & Art Festival”, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2023, στο Eπιχειρηματικό Κέντρο SEREXP...