«Φράκαρε» το Νοσοκομείο Σερρών με ασθενείς covid-19

Καθολική πληρότητα παρατηρείται στο Νοσοκομείο...

Εικόνες ντροπής στο ΔΙΠΑΕ Σερρών - Πάνω από μια ώρα οι φοιτητές περίμεναν για έλεγχο

Απίστευτες εικόνες κατέγραψε τη Δευτέρα το πρωί...

Στις Σέρρες ο Στέλιος Πέτσας για την εντατικοποίηση των εμβολιασμών

Την ανάγκη προώθησης του εμβολιαστικού προγράμματος κατά της covid-19, μέσω συντονισμένων δράσεων σε συνεργασία με τους δήμους, την επιστημονική κοινότητα, όλων των φορέων αλλά και της εκκλησίας τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, οποίος επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης την πόλη των Σερρών.

Με την παρουσία πλήθος κόσμου και του αρχηγού ΓΕΣ, αντιστράτηγου Γιώργου Καμπά, αλλά χωρίς την εκπροσώπηση της κυβέρνησης.

Με τιμές και μεγάλη συγκίνηση γιορτάστηκε η 78η επέτειος της ένδοξης μάχης των Οχυρών.

Με τιμές, θύμισες και συγκίνηση γιορτάστηκε η 78η επέτειος της ένδοξης μάχης των Οχυρών στο ΕΦ «Ρούπελ» και ΕΦ «Οχυρό» (Ιστίμπεη) την  Κυριακή 7 Απριλίου 2019. Οι καλές καιρικές συνθήκες βοήθησαν και πλήθος κόσμου τίμησε τις εκδηλώσεις .Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο πεσόντων, ομιλίες και καταθέσεις στεφάνων. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη λαμπρότητα.

Η εκδήλωση στο «Ρούπελ»

Με την παρουσία πλήθος κόσμου και του αρχηγού ΓΕΣ, αντιστράτηγου Γιώργου Καμπά, αλλά χωρίς την εκπροσώπηση της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις της 78ης επετείου της μάχης των Οχυρών στο «Ρούπελ».

Τις εορταστικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους στρατιωτικές και πολιτικές αρχές του τόπου, καθώς επίσης και πλήθος κόσμου που θέλησε να τιμήσει τους ήρωες που πολέμησαν και χάθηκαν την άνοιξη του 1941 στα οχυρά του Ρούπελ και της ευρύτερης περιοχής .

Την επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριος . Κατόπιν έγινε προσκλητήριο νεκρών με τις πρέπουσες τιμές. Ο διοικητής του 10ου Συντάγματος Πεζικού «ΧΜΠ», Κωνσταντίνος Αμασιαλίδης, αναφέρθηκε στην ομιλία του, στο ιστορικό των ημερών των αγώνων των υπερασπιστών του Ρούπελ, ενώ ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς απηύθυνε χαιρετισμό. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά, τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Ιωάννη Μωυσιάδη, τον δήμαρχο Σιντικής κ. Φώτη Δομουχτσίδη, τον δήμαρχο Σερρών κ. Πέτρο Αγγελίδη και από άλλους φορείς και εκπροσώπους κομμάτων, συνδέσμων, σωματείων και συλλόγων.

Αλγεινή η εντύπωση η απουσία εκπροσώπησης κυβέρνησης και η μη κατάθεση στεφάνων από την κυβέρνηση και την Βουλή.

Ξενάγηση στο μουσείο των Οχυρών και στο Πολεμικό Μουσείο του «Ρούπελ»

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων μνήμης στο χώρο του ηρώου, οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, ξεναγήθηκαν στο μουσείο των Οχυρών και στο πολεμικό μουσείο των Οχυρών του Ρούπελ..

Μεταξύ αυτών που τίμησαν τις εκδηλώσεις με την παρουσία τους, εκτός από τις στρατιωτικές αρχές,  ήταν οι βουλευτές Σερρών , της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Καραμανλής και κ. Φωτεινή Αραμπατζή, του ΣΥΡΙΖΑ,κ. Αφροδίτη Σταμπουλή, των ΑΝΕΛ κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Ιωάννης Μωυσιάδης, οι δήμαρχοι Σιντικής κ. Φώτης Δομουχτσίδης, Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΣ κ. Χρήστος Μέγκλας κ.α..

Η εκδήλωση στο «Ιστίμπεη»

Με την παρουσία πλήθους κόσμου,πολιτικών και στρατιωτικών αρχών πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις στο ΟΧΥΡΌ Ιστίμπεη.

Με την παρουσία τους τίμησαν τους ήρωες που πολέμησαν και χάθηκαν την άνοιξη του 1941. Τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση , έγινε προσκλητήριο νεκρών με τις πρέπουσες τιμές και πραγματοποιήθηκε ομιλία με το ιστορικό των αγώνων των υπερασπιστών του Ιστίμπεη . Κατόπιν κατάθεση στεφάνων, από τον εκπρόσωπο του στρατού, τον εκπρόσωπο του αντιπεριφερειάρχη Σερρών , περιφερειακό σύμβουλο κ. Αθανάσιο Μασλαρινό και από άλλους φορείς και εκπροσώπων συνδέσμων, σωματείων και συλλόγων .

Και στις εκδηλώσεις στο «Ιστίμπεη» δεν υπήρξε εκπροσώπηση από την κυβέρνηση και από την Βουλή των Ελλήνων και κατάθεση στεφάνων, κάτι που σχολιάστηκε έντονα.

Ξενάγηση στο μουσείο των Οχυρών και στο Πολεμικό Μουσείο του «Ιστίμπεη»

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων μνήμης στο χώρο του ηρώου, οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, ξεναγήθηκαν στο μουσείο των Οχυρών και στο πολεμικό μουσείο των Οχυρών του Ιστίμπεη

Πηγή: Εφημερίδα Σημερινή των Σερρών - Δήμητρα Μετόκη

Διαβάστε επίσης:

  • 21η Γιορτή ρυζιού στον Προβατά Σερρών Η 21η Γιορτή Ρυζιού θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18:00 στον αύλειο χώρο της κοινότητας Προβατά.  Στο πλαίσιο των εκδηλώ...
  • Εκδηλώσεις στο Χαγιάτι Λαδιά στην Πρώτη Καλοκαιρινές εκδηλώσεις διοργανώνει η ομάδα του Λαογραφικού Μουσείου Χαγιάτι Λαδιά στην αυλή του Μουσείου. Οι εκδηλώσεις με επίκεντρο το Παγγαίο, την αναβίωσ...
  • Φιλανθρωπική δράση από το EMPIRE Η διεύθυνση & το προσωπικό του Empire θα διοργανώσει φιλανθρωπική δράση της οποίας όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών. Η δράση ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 482 επισκέπτες