«Φράκαρε» το Νοσοκομείο Σερρών με ασθενείς covid-19

Καθολική πληρότητα παρατηρείται στο Νοσοκομείο...

Εικόνες ντροπής στο ΔΙΠΑΕ Σερρών - Πάνω από μια ώρα οι φοιτητές περίμεναν για έλεγχο

Απίστευτες εικόνες κατέγραψε τη Δευτέρα το πρωί...

Στις Σέρρες ο Στέλιος Πέτσας για την εντατικοποίηση των εμβολιασμών

Την ανάγκη προώθησης του εμβολιαστικού προγράμματος κατά της covid-19, μέσω συντονισμένων δράσεων σε συνεργασία με τους δήμους, την επιστημονική κοινότητα, όλων των φορέων αλλά και της εκκλησίας τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, οποίος επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης την πόλη των Σερρών.

Δημιούργησαν ηλεκτρονικό παρουσιολόγιο με αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων το οποίο θα παρουσιάσουν στο 11ο Μαθητικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη

Μπορεί το ηλεκτρονικό παρουσιολόγιο με αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων να υποκαταστήσει τα παραδοσιακά παρουσιολόγια του σχολείου; Πως οι νέες τεχνολογίες βοηθούν τους μαθητές που εξετάζονται στις Πανελλήνιες Εξετάσεις να υπολογίσουν τη βαθμολογία τους; Μπορεί η ρομποτική να βοηθήσει στη προστασία θέσεων στάθμευσης που προορίζονται για Α.Μ.Ε.Α.;

Περισσότεροι από 2400 μαθητές - εισηγητές από 127 σχολικές μονάδες με την καθοδήγηση 340 εκπαιδευτικών θα παρουσιάσουν 210 καινοτόμες εργασίες με αντικείμενο τον προγραμματισμό εφαρμογών, τη ρομποτική, τους αυτοματισμούς και ερευνητικά project στο φετινό 11ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής, που διοργανώνεται από τις 16 έως τις 19 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη, στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας - ΝΟΗΣΙΣ.

"Η καρδιά της νεανικής καινοτομίας χτυπάει στο 11ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής" τονίζεται σε ανακοίνωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης και σημειώνεται ότι οι εργασίες που θα παρουσιαστούν θα εκπλήξουν ευχάριστα και θα αναδείξουν τη μαθητική φαντασία την εφευρετικότητα και τη δημιουργικότητα.

Οι μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Σερρών θα δείξουν πως μπορεί το ηλεκτρονικό παρουσιολόγιο με αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων να υποκαταστήσει τα παραδοσιακά παρουσιολόγια του σχολείου, αλλά μπορεί να εφαρμοστεί και ευρύτερα, όπως στη διαχείριση παρουσίας ατόμων - υπαλλήλων σε μία υπηρεσία. Οι μαθητές από το 2ο Γενικό Λύκειο Αλεξάνδρειας Ημαθίας θα παρουσιάσουν δικό τους mobile app για υποψήφιους εξεταζόμενους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, όσον αφορά στον υπολογισμό της βαθμολογίας τους, καθώς και περιήγηση σε σχολές κάθε επιστημονικού πεδίου.

Στον τομέα των εφαρμογών πάνω "στην Ιατρική, την ανθρώπινη φροντίδα και περίθαλψη" οι μικροί εισηγητές πρότειναν τις δικές τους λύσεις: μαθητές από το 1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας, αλλά και το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας, θα παρουσιάσουν βιονικό ρομποτικό χέρι και καρπό για άτομα με κινητικά προβλήματα, με πλήρη προσομοίωση κινήσεων ενός βιολογικού χεριού.

Στον τομέα "Πληροφορική" και "Διαστημική" μαθητές του 8ου Γυμνασίου Καλαμαριάς, θα παρουσιάσουν την έρευνά τους για τις μετρήσεις μάζας αστροναυτών και άλλων φορτίων στο διάστημα με πειράματα που υλοποιήθηκαν στο εργαστήριο του σχολείου και στο πεδίο "Πληροφορική – Ρομποτική και προστασία περιβάλλοντος" οι μαθητές του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου ΑΠΘ θα παρουσιάσουν ρομποτική διάταξη και μετεωρολογικό σταθμό για έλεγχο κλιματικής αλλαγής στα νησιά και τρόπους έγκαιρης πρόγνωσης και προειδοποίησης αρχών και πληθυσμού.

Στον τομέα "Πληροφορική - Τέχνη – Πολιτισμός – Ιστορία" παιδιά από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας θα ζωντανέψουν με κίνηση και φωνή τον πίνακα της "Μόνα Λίζα" του Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Μαθητές από το Γυμνάσιο Ελληνικού Κολλεγίου θα παρουσιάσουν το τρισδιάστατο μοντέλο του θρυλικού πλοίου των αργοναυτών, ενώ τρισδιάστατη απεικόνιση του μνημείου του Λευκού Πύργου θα κάνουν οι μαθητές Δημοτικού του Αριστοτελείου Κολλεγίου με ρεαλιστική προβολή στοιχείων όπως παράθυρα, πολεμίστρες, πόρτες.

Στον τομέα "Ρομποτική – Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου – Έξυπνες κατασκευές" τα παιδιά του 11ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς θα προτείνουν ρομποτική λύση ελέγχου στάθμευσης αυτοκινήτων που προορίζονται για Α.Μ.Ε.Α., με προστασία θέσης από αφηρημένους, ή ασυνείδητους οδηγούς. Προηγμένο σύστημα στάθμευσης μας προτείνουν οι μαθητές από το 1ο Γυμνάσιο Πυλαίας Θεσσαλονίκης, με αισθητήρες αφής και υπερήχων.

Μαθητές και μαθήτριες που θα συμμετάσχουν στο τετραήμερο συνέδριο θα παρουσιάσουν εργασίες στις θεματικές ρομποτικές διατάξεις, εφαρμογές - apps για κινητά και tablets, μαθητικές ιστοσελίδες, εκπαιδευτικά παιχνίδια με εξάσκηση και εφαρμογή στα μαθήματα, ερευνητικές εργασίες για τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό και την ασφάλεια στο διαδίκτυο, την ανακύκλωση υλικών, κ.ά.

Το συνέδριο θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου στην ιστοσελίδα: www.math-syn-pli.gr. Μέσω της πλατφόρμας του ΠΣΔ όλα τα σχολεία, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς θα μπορούν να παρακολουθήσουν το σύνολο των εργασιών του Συνεδρίου. Επίσης, μαθητές από το Γενικό Λύκειο Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής θα έχουν την ευθύνη της ραδιοφωνικής κάλυψης του συνεδρίου με μαραθώνιο συνεντεύξεων των πρωταγωνιστών συνέδρων - μαθητών.

Το συνέδριο διοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, το Ίδρυμα ΝΟΗΣΙΣ - Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας, το Σωματείο Φίλοι του Ιδρύματος Κ.Δ.Ε.Μ.Τ. και τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου Πληροφορικής υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, Τομέας Μακεδονίας Θράκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

  • 21η Γιορτή ρυζιού στον Προβατά Σερρών Η 21η Γιορτή Ρυζιού θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18:00 στον αύλειο χώρο της κοινότητας Προβατά.  Στο πλαίσιο των εκδηλώ...
  • Εκδηλώσεις στο Χαγιάτι Λαδιά στην Πρώτη Καλοκαιρινές εκδηλώσεις διοργανώνει η ομάδα του Λαογραφικού Μουσείου Χαγιάτι Λαδιά στην αυλή του Μουσείου. Οι εκδηλώσεις με επίκεντρο το Παγγαίο, την αναβίωσ...
  • Φιλανθρωπική δράση από το EMPIRE Η διεύθυνση & το προσωπικό του Empire θα διοργανώσει φιλανθρωπική δράση της οποίας όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών. Η δράση ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 205 επισκέπτες