Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Νιγρίτα Σερρών – Έξι συλλήψεις

Δυο ανήλικοι τραυματίστηκαν, μετά από συμπλοκή...

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην κοιλάδα Αγίας Βαρβάρας Σερρών

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε ένας...

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στις Σέρρες

Με λαμπρότητα, μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και σύμμαχο τον καλό καιρό εορτάστηκε τη Δευτέρα στις Σέρρες η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Η Ολομέλεια των Προέδρων των ∆ικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος μετά από 20 χρόνια, από το 1998 στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισε να πραγματοποιήσει το 14° Πανελλήνιο Συνέδριό της στις Σέρρες από 19-22 Απριλίου 2019.

Οι προκλήσεις της νέας εποχής, στην οποία εισέρχεται η παγκόσμια, ευρωπαϊκή αλλά και εθνική οικονομία, ήτις επιδρά καθοριστικά σε όλες τις εκφάνσεις της σύγχρονης κοινωνικής δράσης, αντανακλούν στην άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος, δοκιμάζουν τις αντοχές των παραδοσιακών του αρχών και επιζητούν λυσιτελείς απαντήσεις για το νέο ρόλο του δικηγόρου στη νέα αυτή συγκυρία.

Η ανεξαρτησία των ∆ικηγορικών Συλλόγων, ουσιώδης συνιστώσα της συνολικής Ανεξαρτησίας της ∆ικαιοσύνης έχει καταστεί η λύδια λίθος κάθε ευνομούμενου δημοκρατικού κράτους δικαίου. Γι' αυτό και αποτελεί αφενός την επίκαιρη αλλά και πάγια κατακλείδα και αφετέρου - αυτόθροα - και τη βασική Θεματολογία του Συνεδρίου, απέναντι στις απόπειρες περιορισμού και φαλκίδευσής της, που επιχειρούνται από εθνικές και υπερεθνικές πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις.

Μέσα από το 14° Συνέδριο ενθαρρύνουμε την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, διευρύνουμε τους ορίζοντες αναζήτησης, επιδιώκουμε συνθέσεις και ρεαλιστικές λύσεις, αναζητούμε απαντήσεις στα νέα προτάγματα των καιρών, αλλά μένουμε πάντα πιστοί στις αγωνιστικές παραδόσεις του Σώματος κρατώντας γερά τη σκυτάλη που παραλάβαμε από τους προκατόχους μας, για να τη δώσουμε στους συνεχιστές μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το ∆ιοικητικό Συμβούλιο του ∆ικηγορικού Συλλόγου Σερρών και τον Πρόεδρό του κ. Παναγιώτη Καρίπογλου για την φιλοξενία καιτην συμβολή τους στην επιτυχία του Συνεδρίου.

Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας

Δημήτρης Κ.Βερβεσός

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 290 επισκέπτες