Πιο ακριβά φέτος τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες στις Σέρρες

Η ακρίβεια δεν άφησε ανέγγιχτα και τα αγαπημένα...

Πρόταση για κλειστά τα εμπορικά καταστήματα στις Σέρρες την Κυριακή

Την πρόταση του να παραμείνουν κλειστά τα...

Δράσεις ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Δράσεις ευαισθητοποίησης την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών διοργανώνει ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με πλήθος τοπικών φορέων.


Το 40ο Φεστιβάλ Πολιτισμού «Γερακίνεια 2022» θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου 2022 στη Νιγρίτα Σερρών.

Σκοπός του Φεστιβάλ αποτελεί η προβολή λαογραφικών στοιχείων, ηθών και εθίμων της περιοχής και η προσπάθεια διάσωσής τους. Φέτος θα περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του, την αναπαράσταση της πτώσης της Γερακίνας, την θεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, «Δελησταύρου και Υιός», με πρωταγωνιστές τον Μιχάλη Μητρούση και την Όλγα Πολίτου, μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τον ξεριζωμό, εικαστικές δραστηριότητες για παιδιά και παράσταση μοντέρνου χορού, αφήγηση παραμυθιών, τουρνουά 3on3 σε συνεργασία με τον ΓΑΣ ΒΙΣΑΛΤΗΣ, την υποδοχή της αιμοδοτικής φλόγας της 20ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, βραδιά νεολαίας με καλεσμένους καταξιωμένους Djs και θα ολοκληρωθεί με δύο μεγάλες συναυλίες με τον STAN Αντιπαριώτη και τον Στέλιο Ρόκκο.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Δήμο Βισαλτίας, το Δ.Η.Κ.Κ.Π.Π.Π. και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Εσωτερικών – Τομέας Μακεδονίας – Θράκης, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 362 επισκέπτες