Σέρρες: Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς ακούστηκε στα σχολεία

Με ευχές για καλή και δημιουργική χρονιά...

Ικανοποιημένος από τη Δομή Μεταναστών Σερρών ο Ν. Μηταράκης

Τα εύσημά του για τον τρόπο λειτουργίας της...

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Σερρών στην 85η ΔΕΘ

Η 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης | 11-19.09.2021 ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021, ως η πρώτη Covid-Free Έκθεση με φυσική παρουσία.

Ενα καινούριο πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα της εποχής του κορωναϊού, για όσον καιρό διαρκέσει, με τον γενικό τίτλο «Ο Δήμος Σερρών σας φέρνει την άνοιξη», δημιουργεί ο Δήμος Σερρών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, μέσα από τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά και τη νέα σελίδα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών το dipetheserron.gr όπου σχεδιάστηκε ένα καινούριο κουμπί το dipetheserron ex αποστάσεως με πρόγραμμα live και on demand και σύνδεση στην πλατφόρμα του youtube, ο Δήμος Σερρών, θα βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους πολίτες που μένουν στο σπίτι, με ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα ποικίλης ύλης για όλες τις ηλικίες.

Συγκεκριμένα, καθημερινά από τη Δευτέρα 23/3/2020 και μέχρι την λήξη των έκτακτων μέτρων μέσα από τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα πολιτισμού και εκπαίδευσης για όλες τις ηλικίες.

Αλλά και μέσα από την σελίδα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών και της ΚΕΔΗΣ θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν :

On Demand

– Αρχείο επιλεγμένων παραστάσεων της παιδικής σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ

Σερρών.

– Αρχείο επιλεγμένων παραστάσεων της Κεντρικής σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών.

– Αρχείο επιλεγμένων παραστάσεων των τμημάτων της ερασιτεχνικής σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών.

– Αρχείο των μαθημάτων κλασικής παιδείας σε συνεργασία με τον συνταξιούχο εκπαιδευτικό πρώην Δήμαρχο Σερρών Ζήση Μητλιάγκα.

– Αρχείο από τις λογοτεχνικές βραδιές σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο φιλολόγων Σερρών και την Δημόσια βιβλιοθήκη Σερρών.

Live streaming ή μαγνητοσκοπημένα με προβολή από το διαδίκτυο και τα τηλεοπτικά κανάλια των Σερρών:

– Όλα τα μαθήματα των τμημάτων του studio εφήβων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών.

– Τα μαθήματα των τμημάτων των εικαστικών εργαστηρίων Άρτιο της ΚΕΔΗΣ.

– Τα σεμινάρια Ιστορίας θεάτρου του καθηγητή θεατρολογίας Γ. Κράια.

– Δημιουργική απασχόληση για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού με εθελοντές εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. (Ανάγνωση παραμυθιών- φιλοσοφία για παιδιά- ποίηση για παιδιά δημοτικού)

– Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους με την υποστήριξη του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Σερρών

– Αφήγηση παραδοσιακών παραμυθιών για παιδιά.

– Κουκλοθέατρο.

– Θεατρικά αναλόγια

– Σεμινάριο γκράφιτι για εφήβους.

– Σεμινάριο εικαστικών κατασκευών από ανακυκλώσιμα υλικά στο σπίτι.

– Σεμινάριο κατασκευής κούκλας.

– Σεμινάριο κατασκευής θεατρικής μάσκας.

– Αφιέρωμα στην παγκόσμια ημέρα ποίησης 21/3/20

– Ψυχολογική υποστήριξη για τους ανθρώπους που νοσούν ή βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ex Αθηνών

Ο σκηνοθέτης Ένκε Φεζολλάρι συγκεντρώνει υλικό από επιφανείς ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με τον τίτλο “Food for thought” με μοναδικές διαλέξεις γύρω από θέματα τέχνης και ιστορίας, μαθήματα αναπνοής και χαλάρωσης για την καταπολέμηση του στρες, σκέψεις πάνω στο θέατρο και την υποκριτική τέχνη.

Όλο το πρόγραμμα προσφέρεται στους πολίτες δωρεάν και θα διαρκέσει για όλη την περίοδο των έκτακτων μέτρων.

Στόχος  είναι η δημιουργία ενός προγράμματος από το καλλιτεχνικό προσωπικό του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών και της ΚΕΔΗΣ, εθελοντών εκπαιδευτικών, ανθρώπων της τέχνης και των γραμμάτων που θα συνεχίσει μέσω της τηλεόρασης και του διαδικτύου τα καλλιτεχνικά εκπαιδευτικά προγράμματα του Δήμου και θα προσφέρει διαδικτυακή εκπαίδευση και δημιουργική απασχόληση σε παιδιά- εφήβους και ενήλικες.

Ο δήμος ευχαριστεί τον κ. Ζήση Μητλιάγκα για την παραχώρηση του αρχείου του, τον Σύνδεσμο φιλολόγων Ν. Σερρών τις κ. Δώρα Μπαγανά και Ισιδώρα Μάλαμα, την εκπαιδευτικό Πηνελόπη Καλαμπαλίκα, τους εθελοντές του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών τους καλλιτεχνικούς συνεργάτες του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών για την παραχώρηση των πνευματικών τους δικαιωμάτων, τους καλλιτέχνες και τους ανθρώπους των γραμμάτων που δέχτηκαν να συμμετέχουν σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια,» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών.

Διαβάστε επίσης:

  • Φεστιβάλ Πολιτισμού «Γερακίνεια 2021» Για 39η χρονιά ο Δήμος Βισαλτίας πραγματοποιεί το Φεστιβάλ Πολιτισμού «Γερακίνεια», από την Τρίτη 31 Αυγούστου έως και το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου στη Νιγρίτα. ...
  • Τα γενέθλια του Καραγκιόζη στις Σέρρες Όλα έδειχναν πως η ημέρα των γενεθλίων του πρωταγωνιστή μας θα είναι χαρούμενη και χορταστική. Ένα άτυχο συμβάν όμως αλλάζει την ροή των πραγμάτων και ο λαϊκ...