Ανοιξε τις πύλες της η 19η Ανθοκομική Έκθεση Σερρών

Πλημμύρισε με χρώματα και αρώματα η Πλατεία...

Πανσερραϊκό συλλαλητήριο για την ενίσχυση του νοσοκομείου Σερρών

«Πανσερραϊκό συλλαλητήριο για την υπεράσπιση του...

Εαρινό πρωτάθλημα στίβου: Η καρδιά του Ελληνικού στίβου θα “χτυπά” στις Σέρρες

Περισσότεροι από 1.000 αθλητές θα πάρουν μέρος στο Εαρινό Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών-Γυναικών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Ιουνίου στο Δημοτικό Στάδιο «Γεώργιος Τοπτσής» της πόλης των Σερρών.


Ο Δήμος Σερρών και το Τμήμα Πολιτισμού Αθλητισμού και Νέας Γενιάς σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπ/ση Ν. Σερρών και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά, την Τρίτη 2 Απριλίου 2019, δράσεις για τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου».

Ο εορτασμός της «Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου» στις 2 Απριλίου κάθε έτους, συμπίπτει με την επέτειο της γέννησης του Hans Christian Andersen, καθιερώθηκε το 1966 από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (IΒΒΥ), το Ελληνικό Τμήμα της οποίας αποτελεί o Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.
Την Τρίτη 2 Απριλίου, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών από τις 9:30 π.μ. έως τις 11:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί αφήγηση παραμυθιών από τη Σερραία συγγραφέα Κυρμανίδου Σωτηρία με την συμμετοχή μικρών παιδιών από το 7ο ,10ο και 24ο νηπιαγωγείο του Δήμου Σερρών.
Την ίδια ημέρα στην Πλατεία Ελευθερίας από τις 9:00 πμ. έως τις 13.00 μμ., μαθητές της Ε΄ & ΣΤ΄ τάξης του 1ου, του 7ου, του 19ου και του 23ου δημοτικού σχολείου του Δήμου Σερρών θα συμμετέχουν σε βιωματικές δράσεις με την Κινητή Βιβλιοθήκη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να συμβάλλει στην προώθηση της ανάγνωσης, στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και στην τόνωση του ενδιαφέροντος και της αγάπης των παιδιών και των νέων για το βιβλίο.

Από το γραφείο Τύπου

Διαβάστε επίσης: