Νοσοκομείο Σερρών: Έκλεισε η ουρολογική κλινική λόγω έλλειψης γιατρών

Έκλεισε η ουρολογική κλινική του νοσοκομείου...

Κινητοποίηση γιατρών και εργαζομένων του Νοσοκομείου Σερρών

Με κυρίαρχα αιτήματα την ανοιχτή προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων στα Νοσοκομεία  μέχρι την πλήρωσή τους, τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και την αύξηση του Προϋπολογισμού, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι κινητοποίηση  έξω από τα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Σερρών, στο πλαίσιο της...

Τη μετατροπή των Επιμελητηρίων της κεντρικής Μακεδονίας σε e-επιμελητήρια , σύγχρονα, γρήγορα και αποτελεσματικά που εξυπηρετούν άριστα τα μέλη τους και τους πολίτες, έχει ως αποτέλεσμα η υλοποίηση του έργου Ψηφιακός Μετασχηματισμός που ολοκληρώθηκε από το Επιμελητήριο Σερρών και παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στην αίθουσα «Γ.Χρηστίδης» παρόντος του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ήταν ο επίσημος προσκεκλημένος στην παρουσίαση του έργου Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Επιμελητηρίου Σερρών. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αθανάσιος Μαλλιαράς παραχώρησαν συνέντευξη τύπου για το έργο , το οποίο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονίας 2014-2020» και ολοκληρώθηκε με επιτυχία από το Επιμελητήριο Σερρών.
Kατά την τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθανάσιος Μαλλιαράς τόνισε πως πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, καθώς μειώνει τη γραφειοκρατία στις συναλλαγές με τις επιχειρήσεις και παρέχει προηγμένες ψηφιακές υπηρεσίες, για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας του νομού.

«Το Επιμελητήριο Σερρών παρακολουθεί τις εξελίξεις και εναρμονίζεται με τις ανάγκες της εποχής , με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων-μελών του. Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα για την υποστήριξη της Περιφέρειας στην ένταξη αλλά και υλοποίηση του προγράμματος και είμαστε βέβαιοι ότι η άριστη συνεργασία μας θα συνεχιστεί και στη νέα προγραμματική περίοδο, καθώς βρίσκεται πάντα δίπλα στο Επιμελητήριο και στις αναπτυξιακές μας πρωτοβουλίες» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αθανάσιος Μαλλιαράς. Μάλιστα ο κ. Μαλλιαράς απένειμε τιμητική πλακέτα στον Περιφερειάρχη για την ουσιαστική και διαχρονική του στήριξη στις δράσεις του Επιμελητηρίου.

Από την πλευρά του ο Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια είναι η πρώτη Περιφέρεια που υλοποίει την ψηφιακή αναβάθμιση , επισημαίνοντας την ουσιαστική αξία του έργου για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων. «Χρειαζόμαστε ισχυρά Επιμελητήρια, που πρέπει να έχουν πιο ουσιαστικό ρόλο και να είναι σύμβουλοι της πολιτείας όχι μόνο κατά νόμο αλλά κατ’ ουσίαν. Εμείς ως Περιφέρεια στεκόμαστε πάντα δίπλα στα Επιμελητήριά μας και συνεργαζόμαστε μαζί τους με στόχο την διαρκή τους αναβάθμιση. Ήμασταν και θα είμαστε διαρκώς σύμμαχοι των Επιμελητηρίων» επισήμανε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Το έργο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Επιμελητηρίου αποτελεί μια ακόμη απόδειξη πως όταν οι φορείς ενώνουν δυνάμεις τα αποτελέσματα που επιτυγχάνονται είναι σημαντικά, τόνισε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών. Ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος επισήμανε επίσης την έμφαση που δίνει η Περιφέρεια στην ψηφιακή αναβάθμιση, γι’ αυτό και όπως είπε το συγκεκριμένο έργο αποτελούσε στόχο πρώτης γραμμής. Με γνώμονα την αναβαθμισμένη παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες, Περιφέρεια και Επιμελητήριο βαδίζουν μαζί στη νέα ψηφιακή εποχή, σημείωσε ο κ. Σπυρόπουλος.

Η συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε παρουσία εκπροσώπου του Υπουργού Κ. Καραμανλή , εκπροσώπων Σερραίων βουλευτών, αυτοδιοικητικών Α’ και Β’ Βαθμού και εκπροσώπων διαφόρων επαγγελματικών κλάδων.

Τέλος, τις λεπτομέρειες του έργου του Ψηφιακού Μετασχηματισμού ανέλυσε ο Νίκος Ζώτος, Project Manager της εταιρίας KNOWLEDGE Α.Ε.. Ψηφιακές συναλλαγές, ψηφιοποίηση του αρχείου του Επιμελητηρίου, σύγχρονο portal, one stop shop, ολοκληρωμένο ψηφιακό επιχειρηματικό κέντρο, τουριστικό portal κ.α. είναι μόνο μερικές από τις υπηρεσίες που εντάσσονται στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:

  • Πρόγραμμα Συναυλιών της Ser Expo 2023 Το Επιμελητήριο Σερρών διοργανώνει από το 2015 την SEREXPO και την έχει καταστήσει θεσμό υψηλού κύρους και τεράστιας αποδοχής, όπου εκατοντάδες συμμετέχοντες κά...