Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Νιγρίτα Σερρών – Έξι συλλήψεις

Δυο ανήλικοι τραυματίστηκαν, μετά από συμπλοκή...

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην κοιλάδα Αγίας Βαρβάρας Σερρών

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε ένας...

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στις Σέρρες

Με λαμπρότητα, μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και σύμμαχο τον καλό καιρό εορτάστηκε τη Δευτέρα στις Σέρρες η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Ευρεία σύσκεψη με Δημάρχους, στελέχη της Περιφέρειας, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διευθυντές των ΕΠΑΛ και των ΙΕΚ της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, είχε την Τετάρτη στην αίθουσα συνεδριάσεων της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. ο γενικός γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. Γεώργιος Βούτσινος.

Η επίσκεψη του κ.  Βούτσινου ήταν στο πλαίσιο ενημέρωσης σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες πραγματοποιούνται στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση με την ψήφιση του Νόμου  4763/2020 για την αναμόρφωση της Ε.Ε.Κ. (το σχεδιασμό του δικτύου των Πρότυπων ΕΠΑ.Λ., των Πειραματικών Ι.Ε.Κ., την ίδρυση Ε.Σ.Κ.). Από την πλευρά του ο Γενικός γραμματέας ενημερώθηκε για τα προβλήματα που υπάρχουν στα ΕΠΑΛ και στα ΙΕΚ στο Νομό Σερρών σχετικά με τα λειτουργικά έξοδα, τα κτηριακά κ.α.

«Πιστεύω ότι έγινε μια σύσκεψη πολύ γόνιμη. Ο νόμος έχει πολλά καινοτόμα στοιχεία και το κυριότερο είναι η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας πλέον στην διακυβέρνηση του συστήματος και των Δημάρχων και της Περιφέρειας, αλλά και των εργαζόμενων και των εργοδοτών της τοπικής κοινωνίας, γιατί θέλουμε να φτάσουμε σε ένα σημείο ώστε οι ειδικότητες που παρέχει το σύστημα να έχουν ανταπόκριση στην αγορά εργασίας και στην οικονομία», είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο κ. Βούτσινος.

Όσον αφορά σε τι ποιοτικό επίπεδο είναι η επαγγελματική κατάρτιση στην Ελλάδα υπογράμμισε: «Μέχρι τώρα οι Ευρωπαϊκοί δείκτες μας δείχνουν ότι  δυστυχώς είμαστε πολύ χαμηλά, στις τρεις τελευταίες θέσεις για αυτό και η κυβέρνηση υλοποίησε μια ολιστική μεταρρύθμιση αλλάζοντας κυριολεκτικά το τοπίο και την εικόνα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης βάζοντας μέσα στο σχεδιασμό αυτούς τους συντελεστές που έχει η οικονομία, τους εργαζόμενους, τους εργοδότες, τους Δημάρχους και την Περιφέρεια έτσι ώστε να γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, διότι μόνο αυτοί γνωρίζουν, ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες κι εμείς να τα μεταφράσουμε σε εκπαιδευτικά προγράμματα».

Ο κ. Βούτσινος τόνισε έχουν εξασφαλιστεί για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση κονδύλια από το ΕΣΠΑ και το ταμείο ανάκαμψης, τα οποία χαρακτήρισε πρωτοφανή, αφού αγγίζουν τα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 441 επισκέπτες