Παγκόσμια Ημέρα AIDS: Μονοψήφιος ο αριθμός οροθετικών στην Π.Ε Σερρών

Πτωτική είναι η πορεία του αριθμού των...

Ο Βόλος μαγεύει τα Χριστούγεννα! Εμείς τι κάνουμε είναι το θέμα…

Γιατί το να αναφέρουν ότι πρόθεσή της Δημοτικής Αρχής είναι η Πολιτεία των Ευχών να αποτελέσει πόλο έλξης για κατοίκους από όλη την Ελλάδα, στο ΔΣ της ΚΕΔΗΣ και στα λόγια είναι εύκολο.


Σε μία σεμνή εκδήλωση και σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας του Επιχειρηματικού Κέντρου SEREXPO του Επιμελητηρίου Σερρών σε «Επιχειρηματικό κέντρο Χρήστος Μέγκλας».

Στην τελετή παρευρέθηκε η οικογένεια του αείμνηστου τέως προέδρου του Επιμελητηρίου Σερρών Χρήστου Μέγκλα, οι αγαπημένοι του φίλοι, πολιτικοί και θεσμικοί φορείς, εκπρόσωποι της επιμελητηριακής κοινότητας, επιχειρηματίες, συνεργάτες του και υπάλληλοι του Επιμελητηρίου.

Ήταν όλοι εκεί για να τιμήσουν τον Χρήστο Μέγκλα, τον άνθρωπο που οραματίστηκε, σχεδίασε, κατάφερε να βρει χρηματοδοτήσεις και έβαλε τις βάσεις για να δημιουργηθεί το Επιχειρηματικό κέντρο στο πρώην στρατόπεδο «Κολοκοτρώνη».

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, προσωπικός φίλος του Χρήστου Μέγκλα, που στήριξε την προσπάθεια συμβάλλοντας στην παραχώρηση του στρατοπέδου στο Επιμελητήριο και στην χρηματοδότηση του όλου εγχειρήματος. Ο κ. Καραμανλής εμφανώς φορτισμένος συναισθηματικά μίλησε για το όραμα του Χρήστου Μέγκλα, για την προσπάθεια που ξεκίνησε από τον πρώην πρόεδρο και υλοποιήθηκε με τη συνεργασία των δύο ανδρών. «Ο Χρήστος κατάφερε, πιέζοντας όλους εμάς της εκτελεστικής εξουσίας, να πετύχει σε χρόνο ρεκόρ για τα Ελληνικά δεδομένα να εγκριθεί το αίτημα παραχώρησης του χώρου στο Επιμελητήριο για 20 συν 10 χρόνια. Δεν νομίζω να έχουν καταλάβει οι Σερραίοι και όλοι εμείς, που είμαστε εδώ σήμερα, πόσο δύσκολο και σημαντικό ήταν αυτό. Είναι η πρώτη παραχώρηση τέτοιου τύπου που γίνεται στην Ελλάδα» είπε ο κ. Καραμανλής.

Ο νέος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθανάσιος  Μαλλιαράς τόνισε πως η παρακαταθήκη που αφήνει ο Χρήστος Μέγκλας είναι τεράστια, όπως και η ευθύνη που έχει η νέα διοίκηση να συνεχίσει το έργο του. Εμφανώς φορτισμένος συναισθηματικά και ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, τον οποίο συνέδεε μακροχρόνια στενή φιλία με τον εκλιπόντα πρόεδρο, μίλησε για έναν άνθρωπο που μέχρι τις τελευταίες μέρες της ζωής του είχε μοναδικό στόχο την προσφορά.

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών σκάφη της Αερολέσχης Σερρών πέταξαν πάνω από το Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO «Χρήστος Μέγκλας»

Για τον Χρήστο Μέγκλα μίλησαν ο νέος πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο διευθυντής του Επιμελητηρίου Σερρών Γιάννης Κοτζαμπασίδης, που αναφέρθηκε στα έργα που έκανε ο Χρήστος Μέγκλας ο οποίος είχε καταφέρει να πετύχει την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου, ενώ μεταδόθηκε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό.

Στο τέλος της ο εκδήλωσης προβλήθηκε ένα αφιερωματικό βίντεο με κάποιες από τις δράσεις και πρωτοβουλίες που είχε αναπτύξει ο Χρήστος Μέγκλας τη δεκαετία που βρισκόταν στο τιμόνι του Επιμελητηρίου. Η βραδιά έκλεισε με την απονομή τιμητικής πλακέτας την οποία παρέλαβε ο Βασίλης Μέγκλας, γιος του αείμνηστου Προέδρου.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης:

  • «Κέρδισε το στοίχημα» η SEREXPO 2022 Η SEREXPO 2022 ανήκει πλέον στην ιστορία και εμείς αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που στηρίξατε το μεγαλεπήβολο εγχείρημα. Μετά την, κατά ...
  • Το πρόγραμμα συναυλιών της SEREXPO 2022 Με μια μεγάλη συναυλία του εξαιρετικού Δημήτρη Μπάση στις 21 Σεπτεμβρίου «ανοίγει» η SEREXPO 2022, η μεγάλη έκθεση, θεσμός υψηλού κύρους και τεράστιας αποδοχής,...