Μόνο σημαιοφόροι και παραστάτες στην παρέλαση σε όλο τον Νομό Σερρών

Όπως αποφασίστηκε την Τρίτη, σχετικά με τον...

Π.Ε Σερρών: 60 θάνατοι από covid 19 από 1η Σεπτεμβρίου έως 25 Οκτωβρίου

Η αυξημένη επιδημιολογικά εικόνα της Π.Ε σχετικά με τις...

Αύξηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα στις Σέρρες

Αύξηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα στο Δήμο Σερρών παρατηρείται το τελευταίο διάστημα και επιβεβαιώνεται, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΣ,  από τις μετρήσεις της περασμένης εβδομάδας.

Με θέματα που αφορούν τον αγροτουρισμό, τη νέα κοινή αγροτική πολιτική (ΚΑΠ) καθώς και την Αγροδιατροφή και τα τοπικά προϊόντα ανοίγει τις πύλες του, την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, στο Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ», στο πρώην στρατόπεδο «Κολοκοτρώνη», το 1ο Συνέδριο Αγροτικής Οικονομίας «SERRES AGRIBUSINESS».

Το συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή έως και την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, με καλεσμένο τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Γιώργο Στίλιο συνδιοργανώνεται από το Επιμελητήριο Σερρών και την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ).

Πρόσκληση στους πολίτες να παρακολουθήσουν το συνέδριο απηύθυναν σήμερα (22/9) ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς.

«Το όραμα του Χρήστου Μέγκλα»

«Ήταν ένα όραμα του τέως προέδρου, του αείμνηστου Χρήστου Μέγκλα. Ήμασταν υποχρεωμένοι να το υλοποιήσουμε. Με δεδομένο ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η SEREXPO ούτε φέτος, αποφασίσαμε να κάνουμε τη δράση του SERRES AGRIBUSINESS» είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς υπογραμμίζοντας ότι το συνέδριο θα αποτελέσει μια ευκαιρία να ακουστούν όλα όσα αφορούν την νέα ΚΑΠ και τις αλλαγές που θα γίνουν στον αγροτικό τομέα  από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Γιώργο Στίλιο και στελέχη του Υπουργείου, να παρουσιαστούν νέα δεδομένα αγροδιατροφής αλλά και να αναδειχθούν τοπικά προϊόντα.  Οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν την Παρασκευή για τις δράσεις που αφορούν τον αγροτουρισμό και οίνο (1η ενότητα), το Σάββατο στη 2η ενότητα θέματα για τη νέα κοινή αγροτική πολιτική και στην 3η ενότητα, την  Κυριακή, στην τελευταία μέρα του συνεδρίου στην ενότητα «Σέρρες παράγω», ομιλητές θα είναι Σερραίοι παραγωγοί τοπικών προϊόντων.

Εκδήλωση ονοματοδοσίας

Η εκδήλωση ονοματοδοσίας του πρώην στρατοπέδου Κολοκοτρώνη σε επιχειρηματικό κέντρο SEREXPO «Χρήστος Μέγκλας» και τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας με το όνομα του τέως προέδρου του Επιμελητηρίου θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα του Σαββάτου στις 19:00, σε μια λιτή τελετή με καλεσμένους την πολιτική ηγεσία του Νομού και προέδρους Επιμελητηρίων όλης της χώρας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος επεσήμανε πως πρόκειται για ένα συνέδριο που θα συμβάλλει στην εξωστρέφεια του νομού και αποτελεί μία από τις πολλές δράσεις που θα γίνουν με αυτόν τον στόχο, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο ενώ συγκινημένος, λόγω της μακροχρόνιας φιλίας που είχε με τέως πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών, κάλεσε όλους να παραβρεθούν στην εκδήλωση ονοματοδοσίας για να τιμήσουν έναν άνθρωπο που όπως τόνισε «ο Χρήστος Μέγκλας έδωσε και την ψυχή του για τις Σέρρες και ακόμα και τις τελευταίες μέρες, μέλημα του ήταν η προσφορά στο γενικό καλό. Εκεί ήταν παρών και ετοίμαζε τις υποδομές».

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης: