Νέα διαμαρτυρία στις Σέρρες ενάντια στους εμβολιασμούς

Διαμαρτυρία ενάντια στην υποχρεωτικότητα των...

Σέρρες: Αρκούδα προκάλεσε ζημιές σε Καστανούσα και Καλοχώρι

Ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμος Σιντικής Σερρών...

Έκτακτο δελτίο καύσωνα και στην Π.Ε. Σερρών

Έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να αγγίξει ο υδράργυρος στην περιοχή των Σερρών κατά το νέο κύμα καύσωνα που αναμένουμε και θα διαρκέσει βάσει των προγνώσεων έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου.

Ως την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά ένσταση κατά της απόφασης απόρριψης, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων, οι υποψήφιοι των οποίων οι αιτήσεις χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» έχουν απορριφθεί.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση του Επιμελητηρίου Σερρών, που αναφέρεται σε σχετική διευκρινιστική ανακοίνωση , οι αιτήσεις που έχουν εγκριθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών ανέρχονται σε περίπου 285, με δημόσια χρηματοδότηση συνολικού ποσού περίπου 7.745.800€.

«Το Επιμελητήριο Σερρών κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ενημερώσει  τις επιχειρήσεις – μέλη του σχετικά με τη δράση αυτή τόσο πριν από τη δημοσίευσή της, προκειμένου να εξετάσουν εάν μπορούν να συμμετάσχουν και να προετοιμάσουν τα δικαιολογητικά συμμετοχής, όσο και μετά τη δημοσίευση αυτής, προκειμένου να υποβληθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αιτήσεις από επιχειρήσεις του Ν. Σερρών.
Από την πρώτη στιγμή της δημοσίευσης της Πρόσκλησης ζητήσαμε με επιστολή μας προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας τη διάθεση ποσού 15 εκατ. ευρώ από τη δράση αυτή προς επιχειρήσεις του Ν. Σερρών, ποσό το οποίο είναι ανάλογο με τον πληθυσμό του Ν. Σερρών σε σχέση με τον πληθυσμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Σε απάντηση της ανωτέρω επιστολής μας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μας ενημέρωσε ότι το εν λόγω καθεστώς ενίσχυσης εγκρίθηκε ως έχει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και δεν είναι δυνατή η αλλαγή των όρων και των προϋποθέσεών του, μεταξύ των οποίων είναι και τα κριτήρια και η διαδικασία αξιολόγησης και ένταξης των πράξεων» υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Χρ.Μέγκλας,προτρέποντας τις επιχειρήσεις-μέλη του ΕΒΕΣ να είναι σε εγρήγορση, να παρακολουθούν τις εξελίξεις και να υποβάλλουν αιτήσεις σε χρηματοδοτικά προγράμματα, προκειμένου να έχουν πιθανότητες έγκρισης και χρηματοδότησης.
«Ευελπιστούμε ότι η πολιτεία, λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα, τις προτάσεις και τις διαρκείς πιέσεις του Επιμελητηρίου Σερρών, θα στηρίξει την τοπική μας επιχειρηματικότητα και θα μετριάσει τη ζημία που υφίστανται ιδιαίτερα οι μικρές επιχειρήσεις» καταλήγει στην ίδια ανακοίνωση ο Πρόεδρος του ΕΒΕΣ.

Στόχος και προϋποθέσεις του «ΔΙΕΞΟΔΟΣ»

Στόχος του προγράμματος «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» ήταν η ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που αντιμετωπίζουν ανεπάρκεια ρευστότητας και υφίστανται σημαντικές ζημίες από τον κορονοϊό με μη επιστρεπτέα επιχορήγηση ως κεφάλαιο κίνησης για την κάλυψη των εξόδων τους.

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής και η διαδικασία αξιολόγησης περιγράφονται αναλυτικά στην Πρόσκληση. Τα κριτήρια αξιολόγησης ήταν οι Ετήσιες Μονάδες Εργασίας (εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης) έτους 2019, τα Κέρδη προ Φόρων, Τόκων & Αποσβέσεων προς Κύκλο Εργασιών (EBIDA/Κ.Ε.) έτους 2019 και η επίπτωση του κορονοϊού στον κύκλο εργασιών για το διάστημα 1/4/2020 έως 30/06/2020 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα 1/4/2019 έως 30/06/2019.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 310 επισκέπτες