Νέα διαμαρτυρία στις Σέρρες ενάντια στους εμβολιασμούς

Διαμαρτυρία ενάντια στην υποχρεωτικότητα των...

Σέρρες: Αρκούδα προκάλεσε ζημιές σε Καστανούσα και Καλοχώρι

Ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμος Σιντικής Σερρών...

Έκτακτο δελτίο καύσωνα και στην Π.Ε. Σερρών

Έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να αγγίξει ο υδράργυρος στην περιοχή των Σερρών κατά το νέο κύμα καύσωνα που αναμένουμε και θα διαρκέσει βάσει των προγνώσεων έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου.

Την παρέμβαση της Πολιτείας με την παροχή αντισταθμιστικών οφελών στο τεράστιο οικονομικό πλήγμα που επιφέρει στην τοπική οικονομία και στο ταμείο του ΕΒΕΣ η ματαίωση της 6ης SEREXPO, που θα πραγματοποιούνταν από τις 23 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου, ζητά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χρήστος Μέγκλας.

 

Με επιστολή του προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Οικονομικών και Υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης, υποστηρίζει πως η μη πραγματοποίηση της SEREXPO αναμένεται να προκαλέσει ζημία πέντε εκατομμυρίων ευρώ στην οικονομία του Ν. Σερρών, ενώ σε 500.000 ευρώ υπολογίζεται η  ζημία του Επιμελητηρίου Σερρών, καθώς καλείται να επωμιστεί το βάρος όλων των εξόδων προετοιμασίας της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

«Άμεσα αντισταθμιστικά οφέλη»

«Θεωρούμε ότι είναι ζωτικής σημασίας η άμεση λήψη μιας σειράς διορθωτικών μέτρων αφενός αποζημίωσης των συμμετεχόντων και αφετέρου ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας του Ν. Σερρών», υπογραμμίζει στην επιστολή του ο κ. Μέγκλας και ζητά:

  • Παραχώρηση πρώην Στρατοπέδου Κολοκοτρώνη στο Επιμελητήριο Σερρών για τη δημιουργία Σύγχρονου Βαλκανικού Κέντρου.
  • Αποζημίωση Επιμελητηρίου Σερρών – Στήριξη της SEREXPO με αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ. για κάλυψη εξόδων προετοιμασίας και συνέχιση συντήρησης και διαμόρφωσης του χώρου διεξαγωγής.
  • Στήριξη μεταποιητικών επιχειρήσεων και ενίσχυση εξαγωγών.
  • Άμεση Καταβολή επιδότησης κόστους μισθοδοσίας στις μεταποιητικές επιχειρήσεις Ν. Σερρών και αναδρομική αύξηση του ποσοστού στο 12% .

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 258 επισκέπτες