Την πτωτική πορεία για τα κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών την εξομάλυνση της κατάστασης στο νοσοκομείο με παράλληλη στήριξη του, επεσήμαναν ο διοικητής του Νίκος Φαρμάκης και ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας Δημήτρης Μπαλαξής, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Έκαναν λόγω για ανακρίβειες , επισημαίνοντας πως το νοσοκομείο ανταποκρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στο δεύτερο κύμα πανδημίας , ενώ παράλληλα αντιμετωπίζονται κανονικά τα έκτακτα χειρουργεία και τα άλλα περιστατικά και οι χρόνιες παθήσεις.

Σημείωσαν πως οι ροές ασθενών με κοβιτ εχουν μειωθεί τις τελευταίες ημέρες, πράγμα που δείχνει την πτωτική πορεία της πανδημίας.

Ωστόσο και οι δυο εξέφρασαν την άποψη πως η αγορά δεν θα πρέπει να ανοίξει και αν αυτό τελικά γίνει θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα προστασίας.

Κύριες περιοχές της Π.Ε. που ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένες ήταν οι Σέρρες , η Ηράκλεια και η Σιντική και λιγότερο η Αμφίπολη, λόγω και του ότι αρκετοί ασθενείς προτιμούσαν να μετακινηθούν στο νοσοκομείο της Δράμας.

Όπως είπαν το νοσοκομείο ενισχύεται με τρεις ιδιώτες γιατρούς και 13 νοσηλευτές που ηδη εχουν τοποθετηθεί.

Στο μεταξύ εχει εγκατασταθεί η νεα δεξαμενή οξυγόνου προκειμένου να καλυφτούν οι αυξημένες ανάγκες του νοσοκομείου. Ενω έως το τέλος του χρόνου θα εχει ολοκληρωθεί η πτέρυγα λοιμώξεων με 12 κρεβάτια κοβιτ.

Κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας εχουν γίνει 5.812 μοριακά τεστ και 2.000 ραπιτ τεστ στο νοσοκομείο εκ των οποίων το 45% βρέθηκε θετικό, ενώ κατεγράφησαν 153 νεκροί, το 20% όσων νοσηλεύτηκαν.

Συνολικά νόσησαν 120 γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, από την αρχή του δεύτερου κύματος πανδημίας , ενώ αυτή την ωρα νοσούν και βρίσκονται σε καραντίνα επτά γιατροί , 17 νοσηλευτές, και 7 διοικητικοί.

Oι δύο άντρες υπογράμμισαν πως το νοσοκομείο στήριξε και την Δράμα, καθώς το 9% των νοσηλευομένων είναι από το εκει νοσοκομείο.

Διαβάστε επίσης:

  • Π.Ε. Σερρών: 10 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 10 ανέρχεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Π.Ε. Σερρών την Πέμπτη, σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 ...
  • Π.Ε.Σερρών: 3 τα νέα κρούσματα covid-19 Μόλις τρία κατέγραψε την Τετάρτη η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοί...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 260 επισκέπτες