Το ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ (ΚΕΘΕΑ) καταγγέλλει με επιστολή του προσπάθεια εξαπάτησης Σερραίων πολιτών από άγνωστο άτομο το οποίο εμφανίστηκε να κάνει πωλήσεις στο όνομα του Κέντρου.

Το ΚΕΘΕΑ επισημαίνει πως κανένα από τα θεραπευτικά του προγράμματα δεν καταφεύγει σε τέτοιες μεθόδους ανεύρεσης χρημάτων και όλες οι υπηρεσίες του είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Αναλυτικά στην επιστολή που έστειλε στα Σερραϊκά ΜΜΕ η Αν. Υπεύθυνη Τμήματος Ενημέρωσης αναφέρεται:

Με αφορμή την επικοινωνία συμπολίτη σας, στον οποίο άγνωστος αποπειράθηκε να πουλήσει στο κέντρο της πόλης των Σερρών περιοδικά δήθεν για τον ΚΕΘΕΑ, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα.

Το παραπάνω φαινόμενο παρατηρείται κατά τόπους και κατά καιρούς από κάποιους που εκμεταλλεύονται την ευαισθησία του κοινού για το θέμα των εξαρτήσεων επιδιώκοντας να αποκομίζουν χρήματα για προσωπικό όφελος. Οι πρακτικές που χρησιμοποιούν τα άτομα αυτά, προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα, ποικίλουν.

Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε τα εξής:

  • 1) δήθεν οικονομική ενίσχυση των προγραμμάτων, με κόψιμο αποδείξεων, χωρίς διάτρηση, που φέρουν πλαστές σφραγίδες και ψεύτικο αριθμό φορολογικού μητρώου,
  • 2) πώληση περιοδικών αγνώστου προέλευσης με θέμα τα ναρκωτικά ή άλλων αντικειμένων σε εκκλησίες, στο δρόμο, σε υπηρεσίες, καταστήματα ή σπίτια,
  • 3) επαιτεία προκειμένου να εξασφαλιστεί η ένταξη σε κάποια Θεραπευτική Κοινότητα, ένταξη που στην πραγματικότητα είναι δωρεάν.

Το ΚΕΘΕΑ ενημερώνει ότι κανένα από τα θεραπευτικά του προγράμματα δεν καταφεύγει σε τέτοιες μεθόδους ανεύρεσης χρημάτων και παρέχει όλες τις υπηρεσίες του δωρεάν.​

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 336 επισκέπτες