Οι ηλιόλουστες, ζεστές μέρες ευνοούν τις φιλικές «μαζώξεις» σε σπίτια, με brunch και καφέ με τους κολλητούς στο μπαλκόνι, στον κήπο, στην ταράτσα.

Τα απαραίτητα; Καλή διάθεση, μουσική και freddo espresso!

Κι αν θέλεις να μιλάνε όλοι για τον freddo espresso σου, δύο είναι τα μυστικά: H επιλογή του σωστού καφέ και μηχανής και η σωστή προετοιμασία του.

Στο άρθρο εμείς έχουμε επιλέξει τη μηχανή ILLY IPERESPRESSO Y3.2 σε κόκκινο χρώμα (υπάρχει και σε άσπρη και μαύρη) που προμηθευτήκαμε από το Espresso Home, Π.Κωστοπούλου 12 στις Σέρρες στην τιμή των 69,00 Ευρώ και δώρο 84 κάψουλες



Πάμε στην εκτέλεση, Είναι πολύ πιο εύκολο από όσο φαντάζεστε!

Αρχικά ετοιμάζουμε δυο δόσεις espresso. Προσοχή! Πρέπει να τον φτιάξουμε δυνατό γιατί θα μπουν τα παγάκια και θα αραιώσει. Αφού ετοιμάσαμε τη δόση του καφέ μας, προσθέσαμε τη ζάχαρη που επιθυμούμε. Ανάλογα με το αν τον θέλουμε μέτριο ή γλυκό, βάζουμε και τη σχετική ποσότητα ζάχαρης και ανακατεύουμε απαλά όσο ο καφές είναι ζεστός, για να λιώσει.

Έπειτα, χτυπάμε τον καφέ με ένα μιξεράκι σε ένα δοχείο με δύο-τρία παγάκια.
Γεμίζουμε ένα ποτήρι με 3-4 παγάκια, ρίχνουμε τον καφέ, ανακατεύουμε καλά κι αυτό ήταν! Έτοιμος ο φρέντο εσπρέσο!

Αν θέλετε freddo cappucino δείτε το βίντεο παρακάτω

Διαβάστε επίσης: