Μια ασφάλεια αυτοκινήτου δεν είναι μόνο μια ανάγκη από το νόμο, αλλά και ένας επιπλέον λόγος για τα «κουρασμένα» ελληνικά αυτοκίνητα.
Η οικονομική κρίση που έπληξε την Ελλάδα είχε άμεση επίπτωση στις ασφάλειες αυτοκινήτου, αλλά και στα ίδια τα οχήματα. Προ κρίσης, οι περισσότεροι Έλληνες συνήθιζαν να αποζητούν την καλύτερη και πληρέστερη ασφάλεια αυτοκινήτου. Αυτό άλλαξε όταν η οικονομική δύναμη περιορίστηκε δραματικά και πλέον η ασφάλεια γίνεται από «ανάγκη».


Σε αυτή τη γενικευμένη κατάσταση οικονομικής κρίσης, η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Ο βασικότερος λόγος είναι πως τα περισσότερα αυτοκίνητα παραμένουν χωρίς συντήρηση ή υπερβαίνουν κατά πολύ τα χρονικά περιθώρια για service. Για παράδειγμα, αρκετοί Έλληνες δεν αλλάζουν πλέον τα ελαστικά τους στον χρόνο που πρέπει και αυτό αυξάνει τον κίνδυνο της κάθε διαδρομής.

Τα κακοσυντηρημένα οχήματα είναι και αυτά που μπορεί να «προδώσουν» πιο εύκολα τον οδηγό τους που μπορεί να χάσει τον χειρισμό του οχήματος. Η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι η μόνη ασπίδα του οδηγού όχι μόνο για το δικό του όχημα αλλά και λόγω των άλλων οδηγών που μπορούν να προκαλέσουν ανυπολόγιστα μεγάλες ζημιές στην περιουσία σας.

Ακόμη, η ελλιπής συντήρηση είναι αυτή που πολλές φορές μπορεί να προκαλέσει μια ζημιά στο όχημα σας. Σε αυτή την περίπτωση μια καλή ασφάλεια αυτοκινήτου που παρέχει εκπτώσεις στα services μπορεί να είναι μια μεγάλη διευκόλυνση για τον καθένα μας.
Φυσικά, η ασφάλεια αυτοκινήτου εάν συνδυαστεί και με την κάλυψη από ανασφάλιστα οχήματα, μας παρέχει με ελάχιστα χρήματα μια ολοκληρωμένη προστασία από κάθε κίνδυνο – παράγωγο της κρίσης.

Δεν είναι ανάγκη να ξοδεύει κάποιος μια περιουσία για να νιώθει προστασία, καθώς μια καλή ασφάλεια αυτοκινήτου που περιέχει τα ουσιώδη και όχι περιττές καλύψεις, απλά και μόνο για εντυπωσιασμό, μπορεί να κοστίσει ελάχιστα σε σχέση με αυτά που μπορεί να προσφέρει.

Η οικονομική κρίση μπορεί να έκανε τις ζωές μας δυσκολότερες όμως υπάρχουν λύσεις για να τις ισορροπήσουμε ξανά, δίχως εκπτώσεις στην ασφάλεια μας και τις ανάγκες μας. Οι σωστές επιλογές σε συνδυασμό με μια καλή ασφάλεια αυτοκινήτου, μπορούν να μας γεννήσουν ξανά το αίσθημα εμπιστοσύνης σε κάθε διαδρομή μας και να εξοβελίσουν τον φόβο.

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 270 επισκέπτες